tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Thursday, October 11, 2012

kisah di hujung jari

salam dear...

selamat pagi khamis...mata masih segar bugar...agaknye penangan white coffee A1..fuhh bilela nk rasa ngantuk nih..encik suami n baby maya dah lama lena..tinggallah aku keseorangan
..naseb baikk ada peneman di hujung jari nih..memang berbaloi2..sambil2 nak tggu feel ngantuk tu sampai bolehla bukak itu,bukak ini,d'load itu,upload ini...thenn terrjumpala kisah ni...

http://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10150774826660826&id=289575175825&__user=100000185200741

banyak kisah sebenarnye tapi kisah ni yang aku tertarik n rasa nak komen...komennye ialah pompuam tu memang sengal tahap ape aku pun tak tau..percaya laa kat lelaki tu..kat ko dia burukkan bini dia tp nanti depan bini dia mesti dia kata ko yg gatal, ko yg cam sandal..haha..benda simple camtu pun tk bleh pk...baguss..ada otak letak kt lutut..muka cantik tp hampeh..tp aku rasa mst pompuan ni tk berapa nak cantik bak kata org 'muka reban' sebab tu desperate...huhh...
eh,,apesal aku emosional lebih2 ekk..haha ntahlah aku pun tak tau..tapi kalo ko pompuan lg2 berstatus isteri mesti ko akan terremosional secara tak disedari..n untuk pengajaran jugak untuk pompuan2 lain tuu...jgn percaya sangat dengan kata2 manis lelaki nih..nanti merana...hurmmm...
err..bg yg tk faham mungkin tak dapat bukak link kat atas tu, kisah tu pasal pompuan ni bercinta ngan laki orang atas alasan kesian kat lelaki tuvsebab bini dia pemalas...eiiiuuuuww...wadehel laa...

ok, dah habis pasal kisah sengal tadi..macam dah ngantuk sikit..baby maya dah 8 kg..fuh2 memang tak payah risau gemuk la pas bersalin kalo dapat anak gini...hehe..papepon smoga beliau sentiasa sihat...amin...

okeylah nak tido..kbai ;)


Saturday, October 6, 2012

heyy semua.....;)))

assalamualaikum...

woww...lama gilerr tak update menatang nih..macam bz giler je kan..memang bz pun...mana tak bz nye siang malam mengulit si kecik dhia sumayyah...bz lerr tu kann..n now baby maya dah 6 bulan..alhamdulillah 6 bulan ni adalah saat yg paaaling terindah dalam hidup..setakat ni membesarkan maya takde masalah..semuanya mudah n indah bila apa yg kita lakukan tu bersama2 orang tersayang dan jugak untuk yang tersayang..maya now dah nak blaja merangkak..suka goyang2 bontot..hehe..comel gitu..sekarang bila hati rasa tk best, penat ke bosan ke pandang baby maya hilanggg semua...same goes to encik suami..paling suka tgok baby maya time encik suami blik keje..sangat eksaited bila nmpk babah beliau...tengah ngaruk nk tido ke, lapa ke bila nmpk babah blk keje je mesti ketawa...hurmm...baby mata betul2 buat hidup aku n encik suami bermakna...heii korang yg blum kawen tu cepat2 lah kawen n dpt anak...rasa sendiri macamana rasanya bila ada anak ni..lagipun bukan semua orang berpeluang ada anak sendiri..sangat bersyukur Allah kurniakan Dhia Sumayyah yg comel n sihat...semoga baby maya yg solehah n comel ni membesar dengan sihat,cerdas n cergas..ameen...mami n babah sayang kamu lebih dr segala yg ada di dunia ini...cewahhh

lg satu syukur sekali lagi sebab pernikahan dengan encik suami dah genap 2 tahun 17/9 yg lepas alhamdulillah...semoga perkahwinan ini sentiasa dlm redha n berkat Illahi n semoga kasih sayang kami berkekalan hingga hujung nyawa..sempena ann kami yg ke 2 ni aku dapat hadiah yang wowww...speechless...rahsia..hehe..tengss sgt2 encik suamiku sayang..sangat tak sangka taun ni dapat hadiah ni ...weee senyum sampai telinga :))))