tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Saturday, January 7, 2012

~Assalamualaikum~

Assalamualaikum....

menulis dari bumi kluang Johor...eh, macamla selama ni aku menulis bukan dari Kluang kan..aku kan memang rakyat Kluang...tapi aku still anak jati batu pahat ok...err..ada sesapa kesah kah....
okeyhlah...since dah lama bebenar rasanya tak merepek meraban kat sini so malam ni rasanya banyak yang nak dihamburkan kat sini...cewah...

first...rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan selamat tahun baru 2012...azam baru??aku buat azam tetiap hari..so takdela azam sempena tahun baru..huhu..poyo...cuma dapat ucapkan rasa syukur kerana masih diberi peluang bernafas dan menjalani hidup dengan baik sampai ke saat ini..Alhamdulillah...Syukran ya Allah...

bercakap tentang kehidupan, well sekarang kehidupan aku dah berubah...wahh..macam berubah apa je..tak de la apa sangat..cumanya sekarang kami dah pindah rumah..berdua lebih baik kan...Alhamdulillah..inila saat yang ditunggu2..hidup berdua menyulam bahagia...cewahh...ada yg nak muntah ke???kalo rasa nak muntah blah la kan...apa tunggu lagi kat situ???

sebenarnya dah lama jugak pindah adala dalam 2 buln lebih...so semuanya berjalan lancar setakat ini...kehidupan bertambah baik...sebelum ni bukan tak baik..ok je tapi now bertambah baik...susah senang berdua..dan tak lama lagi bertiga...=)

InsyaAllah baby akan keluar bulan 4...sekarang ni dah 6 bulan lebih...Alhamdulillah...setakat ni semuanya ok...doakan ye semuanya selamat..berdebar wehh nak tunggu saat2 melahirkan...apa2 pun semoga Allah permudahkan segalanya....sekarang dah dapat rasa baby gerak2...Subhanallah...perasaan adalah sangat indah bila dapat rasa kehadiran baby dalam perut...rasa syukur tak terhingga sebab Allah bagi peluang untuk rasa semua ni...ye lah bukan semua orang diberi peluang macam ni kan...kadang2 rasa macam tak percaya je...i'm mommy to be!!...hehe...semoga aku jadi ibu yang terbaik n encik suami jadi bapa yang terbaik jugak...encik suami pun memang sangat2 teruja..lahh..suami mana yg tak teruja kan..lagi2 first baby...suami goblok je yang macam selalu keluar kat metro tu...yang sepak terajang bini tengah pregnant...eiiii..gila!

ohh..lupa pulak..aku dah grad..hehe..awal bulan 12 hari tu adalah majlis konvokesyen aku kat PICC...Alhamdulillah berjaya menamatkan pengajian dengan jayanya..cehh..jaya la sangat...eh, jaya la jugakk..so nak ucapla terima kasih tak terhingga untuk encik suami, mak, abah, n semua lah yang selama ni banyak membantu aku sepanjang aku study..heii..tak terbalas rasanya jasa kalian...masa konvo aku macam tak berapa nak bersedia...so gambar tak banyak..adala sikit2 je..tapi tak macam orang lain yang macam gambar kawen kann..berbagai2 gaya dengan jubah konvo memasing...aku plak sidang petang..keluar je hall dah pukul 5 lebih kot..bergambar lebih kurang lepas tu terus bukak jubah sebab aku mintak tolong kawan aku pulangkan jubah...lepas tu dah kelam kabut nak solat semua...takpelahh...kesian encik suami aku tak sempat nak merasa...tu la sebelum2 tu tanak pakai untuk bergambar...dah pulang baru cakap abang tak sempat nak pakai..huhu...takpe..yang penting semuanya dah selamat...

emm...hujung bulan ni one of my bff nak kawen...n rasanya tahun 2012 ni ramai kawan2 yang nak mendirikan rumahtangga..Alhamdulillah...tahniah untuk mereka...err...sebelum terlambat nk ucapkan selamat pengantin baru kat puan fety w'pun dah tak berapa nak baru sangatla kan...hehe..welcome to da' club...semoga perkahwinan sentiasa dilimpahi rezeki dan rahmat daripada Allah...Amin...jangan nakal2 ye puan fety..ntah bila kita dapat kuar bandar sesama lagi kan..huhu...

err..tadi macam banyak kan nak tulis...tapi dah blur pulak..anyway aku sebenarnya memang dah lama tak berinternet ni...sebab kat tempat baru maxis broadband tak dapat line...aku kan pengguna maxis brukben.....dah terminate pun...huuuu...sedih....penuh kebosanan tak dapat nak gossip2 kat tenet.tak dapat nak stalk2 orang kat tenet...huuu..niat jahat sungguh...nanti lepas bersalin baru pk nak streamyx ke apa ke..celcom brukben pun tak berapa laju jugak...buat masa ni terpaksala abaikan internet dulu...kesian aku kan...ni pun aku bertenet guna my kakak punya brukben...so bila balik kg or bila kakak aku datang je la aku online...

okeylah dear...rasanya itu aje yang nak dikepohkan buat masa ni...doakan kehidupan kami bertambah baik...dan aku doakan kehidupan kamu semua pun bertambah2 baikk...sekarang ni memang menghitung hari dengan encik suami untuk nak menimang baby je...tak sabar rasanya...so doakanlah semuanya selamat dan berjalan lancar...okey, next time kita jumpa lagi yer...daaa...=))