tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Friday, July 29, 2011

~~dah nak Ramadhan~

Dah nak Ramadhan...aku mahu mulakan hidup baru...aku mahu hati baru,..baru macam tshirt wrangler yang laki aku belikan...baru...cantik...bersih...suci murni...takde koyak..takde calar...err...baju ada calarkah....abaikan...

ye..itu azam aku untuk Ramadhan kali ni...aku tak buat azam awal Januari...juga awal Muharram azam aku tinggal azam...tapi kali ni...betul-betul...sungguh-sungguh....
tak banyak yang aku nak ubah...

aku cuma nak
:: maafkan semua orang dan berharap semua orang juga akan memaafkan apa juga khilaf aku
:: lupakan SEMUA kisah pahit dalam hidup aku
:: mulakan segalanya semula
:: redha..redha dan redha atas semua perkara

ahhhh...banyak lagi sebenarnya.....biar aku simpulkan..senang kata aku mahu menjadi lebih baik...lebih tabah...lebih sabar...lebih kuat...

dengan berharap berkat Ramadhan akan membantu aku...tak sabar rasanya...lebih2 lagi Ramadhan pertama aku dengan encik suami...semoga keberkatannya lebih...sungguh...tahun ni aku tak terfikirkan sangat pasal raya...kalau tahun lepas disebabkan kesibukan aku nak bertukar status (kahwin)..tapi untuk tahun  ni entahlah...mungkin kerana semakin dewasa...cuma sekarang aku berdebar2 nak Ramadhan..tak mahu terlepas peluang lakukan yang terbaik macam yang sudah2...takut-takut kalau mungkin ini jodoh terakhirku bersama Ramadhan...

kawan-kawan...
doakan aku...semoga berkat bulan mulia ini, aku berjaya....berjaya lakukan yang terbaik sepanjang Ramadhan malahan untuk bulan-bulan yang seterusnya....

Ahlan Wa Sahlan Ramadhan...




~~seperti biasa~~

seperti biasa...waktu-waktu begini...menghitung jam..oppss..bukan...menghitung waktu...eh, sama la kan....menanti detik pulangnya yang tersayang...setiap hari....


ye...setiap hari aku begini...bila pagi ingin cepatnya petang dan malam...
bila malam berdoa supaya biar berpanjangan...jangan pagi...
bila isnin ingin cepat selasa...dan seterusnya hingga tibanya ahad...bila ahad tak mahu waktu berlalu....biar setiap hari adalah ahad...


tapi mana mungkin kan...hukum alam...siapalah aku untuk menentang...yang terdaya untuk aku cuma teruskan bertahan....meneruskan kehidupan..biar pagi, biar petang, biar malam...biar isnin, biar rabu mahupun sabtu....terus bertahan......


namun syukurlah...
kerana setiap hari diberi peluang menatap wajahnya yang tersayang..
menerima kucupan kasihnya setiap hari..
dan yang penting mendapat cinta dan kasihnya di setiap hela....


cukuplah....


***


Friday, July 15, 2011

~~kenapa susah nak lupa perkara semalam~~

tiba-tiba
ada satu perasaan
yang sukar untuk dimengertikan
cehh...macam lirik lagu je
tapi betul...


kehidupan...
sememangnya sangat mencabar
selagi hidup
selagi tu akan ada cabaran
dan selagi bernyawa
hidup pelu diteruskan
walau sesukar mana 
walau berliku mana pun jalannya


sebenarnya ada kisah semalam
yang masih belum mampu aku lupakan
semalam yang sakit
semalam yang kejam
memang...sangat kejam..


orang kata 
jangan pandang belakang
terus melangkah ke hadapan
kerana apa yang penting adalah masa hadapan
betul...


tapi....
hurmmm...
ntahlah...
'tapi' aku memang tak berpenghujung agaknya

redha...
ye...aku sedang belajar
untuk redha...
hakikatnya bukan mudah..


semalam adalah pengalaman
semalam adalah pengajaran
aku pinjam kata-kata kawan
'Tuhan menguji kerana sayangkan kita'


ye...
Allah sayang aku
Allah sayang aku
Allah sayang aku


kerana itu aku masih kuat


Tuhan..
jauhkan aku dari manusia yang pernah kejam itu
jauhkan...
jauhkan juga aku dari punya sifat seperti dia
keji....


Tuhan...
aku hanya ada Kamu...
Yang Maha Pengasih


***





~~perfect two~~

PERFECT TWO


Verse1
You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Chorus
Don't know if I could ever be Without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/a/auburn/perfect_two.html ]
Verse 2
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Chorus
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

Verse 3
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)


 
WE'RE THE PERFECT TWO

***

Wednesday, July 13, 2011

~~baik-baik sayang~~

Lirik Wali - Baik-Baik Sayang :
aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus lukamu sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

reff:
hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

***

thanks to encik suami for this song...actually bila aku tengah sedih encik suami akan nyanyi diz song untuk aku...tak pun dia akan bukak lagu ni dari nset dia n tujukan untuk aku...laa ni aku dah hampir 2 hari tak jumpa encik suami...kunun2nya rindulaaa...hikhik...n for encik suami, i pun nak tujukan lagu ni kat u...
semoga hidupmu sentiasa 'baik-baik sayang'...petang ni kita jumpa k...


**kawan aku kata 'orang tu' attention seeker...smuga dia cepat2 dapat org yg bleh bg full attention kat dia...:))