tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Friday, May 27, 2011

~~rutin aku memang m'bosankan~~

salam Jumaat.... ;)
semoga anda sentiasa berada dalam lindunganNya...Amin...

sebenarnya macam tak ada apa untuk diupdate kat sini...almaklumlah sejak officially tanam anggur ni routine aku sama je everyday...sama atau hampir sama..senang citer tetiap hari buat benda yang sama..so, macam tak de benda baru pun sepanjang minggu nih..sebab tu aku suka org cari pasal dgn aku lately nih..menambah jugak aktiviti aku....

my day start from 3.30 a.m....hahhh..awal kannn...wake up my husband, kiss2 hug2, drama2 sikit depan pintu n he will go to work around 4...then aku pun sambunglah mimpi2 indah...bangun semayang subuh then tido balik jap...bangun balik kemas2 umah..basuh baju...pinggan mangkuk..etc..etc...belum tengahari da siap...lepas tu dah tak tau nak buat apa lagi...tengok tv..mkn...tido...hurmmm..see....tido..tido.. n tido...boring punya pasal...agak2 boleh menyumbang kepada ketembaman tak??tapii aku jarang makan...i lost my appetite la since abes praktikal nih...huuuu...nampak noo masa pektikel banyak makan...of kos lahh...tu wajib...masa pektikel automatik rutin makan aku berubah...pagi, tgahari, petang n malam makan..makan..n makan...pastu g USIM nak pizen kawan2 kata 'eh, nampak berisi laa'...eleh baru 4 bulan tak nampak kott...haaaa sekarang jap lagi kau nampak aku mesti kau kata "pesal makin kecik ni...bila ko nak besar2 ni..."haha..suke2...nway aku jarang makan bukan sebab nak jaga badan ke hapa...tak kuasa akuu...tapi ntah..sebab sorang2 kott...malas nak makan....

so petang pun aku tak de apa nak buat...buat tak tau je sampaila my dear soulmate pulang...horeyyy.....barula akan dengar aku ketawa..aku bercakap...hek elehhh...macam worst sangat je kan kena tinggal dengan suami...padehal suami g keje je kot..n along the day memang asyik bermesejan je la dengan husband...haii..dulu duk jauh saling merindu...bila dah duduk serumah makin menjadi2 rindunyee...tengss my dear sebab rajin sms n kol isterimu ini...

bila malam memang saat2 yang aku n encik suami tunggu2..ehhhh...jangan la fikir kuning sangatt...sebab malam adalah masa untuk makan sama2...masa untuk berborak berdua...melepaskan rindu...chehhh....
Alhamdulillah walaupun masa yang diperuntukkan dalam sehari untuk aku tak lama, tapi masa yang ada tu memang masa berkualiti....emm..lagi satu Alhamdulillah jugak sebab perkara2 yang berlaku along our marriage ni lebih mendekatkan kami...lebih menambah kasih sayang kami n jugak lebih mematangkan kami...sooo...TQVVM pada yang berkenaan sebab anda telah membantu hubungan kami jadi lebih erat...terima kasih Tuhan atas ujian ini...
emm..rite now juz waiting for my husband...owhhh...lama lagi douhhh....baru pukul satu kott...ermm..tkpe..sabarr..

for my husband~~'baik2 sayang'...terima kasih atas kasih sayangmu...segala kejahatan, pengacau dalam hubungan kita , kita campak jauh2 k...

*err..anybody yg nak sampaikan pape msg pada aku blehla ym aku ke..msg fb pun bolehh.kalau tk sve my hp number...tk payah nak guna orang tengah...sebab kau ingat org tgh tu nak sampaikan dgn cara yg kau nak sampaikan kee??mmg dia akan sampaikan tapi dgn cara yg berbeza..soo nanti msg kau takkan sampai dgn jayanya...
ada faham ka adik manis???!!

Monday, May 23, 2011

~~wayang-wayang~~

two movies in one night...okey..okey...nur kasih vs kongsi...last2 aku tengok dua-dua....hahhhh...puas hati...actually aku memang nak sangat tengok nur kasih the movie...tak teringin pun nak tengok kongsi...tapi encik suami nakk sangatlaaa tengok kongsi...okey...layannn....eh, sebenarnya dialah yang melayankan aku tengok nur kasih the movie tu..padehal aku tau en suami paham ke tak nur kasih the movie tu...kejap2 tanya, fizz ni sapa..ayu ni sapa...then last2 "ABG TAK FAHAMLA CERITA NI"...okey takpee...anyway tenggss dear sebab layankan jugak..then aku pulakla layan kan tengok kongsi...ehhh..aku tak kisah...okeyla jugak ceritanya cuma jalan cerita tu macam berterabur sikit...cerita nur kasih the movie pun actually aku tak pernah tengok full pun dramanya...tapi from kawan2 aku pnya preview diorang kata memang best...so, tryla tengok movienya...memang best pun...bagi aku laaaa....so, korang tengok la dua2 then judge sendiri mana satu yang best....

Thursday, May 19, 2011

~~3 days without him~~

selamat hari khamis dear...already at home...balik kampung jap esok mau pegi Nilai...nak ikut??jom....so, 3 hari terpaksa meninggalkan encik suami...ohh..tak suka..tak suka...3 hari je pun laa...tapi...sedih....:'(
pagi-pagi before encik suami pegi kerja ternangis jap...eh, dia ok bukan aku...aku tak nangis sebab tengah ngantukk...alahai bang...3 hari jer....kan dah basa kene tinggal...haha...aku pun sedih jugak...tinggalkan bilik tengok 2,3 kali macamlaa dah tak balik2 lagi...lepas tu bermesej dgn encik suami macamla aku nak pergi gaza pastu xboleh kontek sepanjang pemergian...chehhh...tapi memang sedih kot sebab balik tadi encik suami tak nampak...keje kan...lepas tu nanti dia balik-balik aku dah tak ada...nak wat camno....isteri awak ni banyak komitmen....huahuahua....banyak komitmen ke banyak agenda lain ke aku pun tak tau laa...

sekarang tengah hujan...ehh cam tau2 je aku tengah sedih kot...haha..tak memasal..tiba2 boring pulokk kat rumah sendiri....haha..boleh takk camtu..so tgah boring2 ni nak membebel la kan sorang2...

okeyla...sambungan dari entry yang lepas....wahhh...bersiri pulak yer....okeyla..tentang what goes around comes around...ermmm..tetiba mau tergelak kalaula words tu ditujukan kt aku...kalaulaaa...manala tau kot2 untuk orang lain n aku terasa....yerlaa aku ni kan cepat perasan...mestila cepat terasa...exceptla kalau orang yang bebal..tak terasa walaupun orang tu kata pasal dia kan...tu namanya tak tau malu...muka pinggan...macam word tu aku rasa lebih n sangat2 sesuai untuk org yang cakap tu...tapi tu lah kan...org yang bebal ni kadang2 dia tak perasan...sebab tu dia tak terasa...bukan aku nak cakap besar...cakap besar buat apa pun kan..tapi kadang2 nak bercakap tengok diri sendiri dulu...ntahla...sebenarnya malas nak explain...explain pun kalau dah bebal still takkan paham2 jugakk...kalau dah buat salah tu dahla...tak payah nak kuarkan sentences yang cam nak defense diri sendiri....sikit2 bolehla adik2...kalau banyak orang menyampah....yerla macam one of my frens ni....ni contohla orang yang bebal....she used to fall in love wif 'tunang orang'...okeyla org kata soal hati n perasaan kan...cinta tu buta...*sebenarnya dia yang buta...okey....tu satu hal laa...lepas tu dia kawan la ngn tunang org ni...ok fine...then nama pun tunang orang, of kosla that guy pun kawen ngan tunangnye..takkanla nak kwen ngn the perempuan yang baru bpe bulan dia kenal ni n ntah sapa2 ni kan..lepas tu this perempuan ntah apa2 merepek melalut macam nak mintak simpati orang...konon2 dia cam dia dipermainkan or cam kesian sgtla situationnye...cam nak suruh orang kata kat dia 'oh, kesiannya ko'.....yess...aku memang kesian kat dia...yerla dah tau jantan tu tunang orang...tak kisahla jantan tu cakapa pa ke janji apa ke kat ko...yng kau bdoh sangat pegi layan perasaan dengan dia tu kenapa...sebab dah dari awal kau tau dia tunang orang n dia akan kawen dgn tunang dia...lepas tu kau meroyan sesorang..ntah pape perempuan ni...aku tak tau nak kesian ke apa ke...tapi memang kesian ..bkn sebab kesian sbb that guy tak pilih dia ke apa kesian sebab dia bodoh...belajar tinggi tapi bebal...oppsss...sorry my dear fren....aku bukan ngumpat ko but nak bg pengajaran kt readers jgnla jadi macam ko...ko pun harap2 leps ni berubah la eq...ke ko memang suka hak orang ekk?emmm.....desperte kot...
aku pun tak faham dengan spesies2 macam ni..lepas tu aku dgr dr org lain kata that guy memag dr awal nak permainkan this perempuan...sebabnya this pompuan pnh hina dia...she used to said "nak kawan biasa bolehla nak kawan lebih2 xboleh..kita tak sesuai...aku sapa, ko sapa...aku dah keje bagus ko tu keje apaje.."
memang yg aku tau this guy biasa2 aje....n aku tak rasa pun diz guy nak kwn lebih2 dgn kwn aku ni but besela lelaki...nak test market walaupun dah ada tunang....lepas tu aku rasa mmg dendam this guy ni terbalas la...mana taknya, dulu hina2 pastu terjatuh cinta then merepek meroyan macam2 bila that guy kawen...kan malu tu....yang malu pompuanla kann...apa2 jadi orang tak salahkan that guy...orang akan kata...ohh...ko yang gatal...dgn tunang orang pun jadi...
hurmmm...pengajaran untuk aku n org len...dunia memang macam2 kan...okeylaa...nak lunch dengn mak tersayang but without my encik suami...:(




Wednesday, May 18, 2011

~~what goes around comes around~~

say that on your own and you will realize usually the beloved person will hurting because of the bitch like you...sorry for the bad word...if you know how to take care of yourself, if you know how to respect, you will not involve in this stupid thing...yes...

"dunia memang tak selalunya indah"

exactly dear...i do agree with you...lebih2 lagi bila ada insan stok2 macam kamu...biar tak pandai jaga mulut sebab mulut tak perlu dijaga untuk orang macam kamu..tapi jangan sampai tak pandai jaga tingkah laku sampai terjadi macam kamu...remember...

"what goes around comes around"

..one day u will getting married...lu pikir la sendiri beb!

Sunday, May 15, 2011

~~finally~~

hepy bestday to my beloved hasben!!!

okey..okey..cukup2..dah tulis spesel entry for him..da text kt nset..da bisik kat telinga pagi2..da cakap life....cukupla kan.....but diz year i tak tau nak bagi apa..cheh...macamla every year ada bagi pape kan....if i ask him pun he will say, "no..tak payah..abang tak nak pape"...haaa...nice kan jawapan dia...suke..suke...hikhik....takpe...walaupun sayang tak de apa nak bagi kat abang selain ciuman ikhlas sebelum gosok gigi pagi tadi tapi doa sayang sebagai isteri sentiasa untuk abang...so...semoga 'baik-baik sayang' untuk abang ok...

let move to the other things.....
finally.....after 4 months and a week....i've finish my practicum...Alhamdulillah...everything went smoothly...practicum..report..and presentation...everything has been done...!
so, dengan berakhirnya my practicum ni maka berakhirlah jugak life kat Melaka ni...emm...talk about feeling, banyak feeling yang dirasakan saat2 ni...

first...happylaa...sebab dah berjaya tamatkan latihan praktikal ni...maknanya dah habis blaja for degree...tinggal tunggu convo je...cheh..kompiden je kau ehh..InsyaAllah....setelah 3 taun setengah bermastautin kat Nilai n pastu plak 4 bulan lebih kat Melaka akhirnya aku balik semula ke Johor...tapi bukan Batu Pahat tersayang but Kluang...aku kan da ada laki....laki aku kan kat Kluang...so...Kluangla akhirnya...no wonderla orang kampung aku tak kenal aku eq...since i'm 13 aku dah tak menetap kampung kan...orang2 kampung sengkuang kalau rasa macam kenal aku kat mana2 tegur2laa...alaaa...anak bongsu wak kadir laaa....aku mmglaaa....haraammmm nak kenal orang2 kampung.....jiran2 terdekat ada harapan lagilaa..yang jauh2 tu aku cam susah sikitla nak kenal...how teruk kan i....harap dimaafkan...

selain tu aku jugak happy sebab dah habis praktikal n dah tak berjauhan lagi dengan encik suami...dalam masa 4 bulan lebih ni 2 minggu sekali je jumpa encik suami tau...tu pun berapa jam je tolak tidur n kerja...pasni every nite i would sleep on my asben's arms!insya Allah...eh,petua keharmonian rumah tangga tau.....trylaa...best...senang je nak lena...heheee...
dan dah takkan ada lagi drama sebabak kat tol Yong Peng pasni...sebab before ni, during my practical, everytime nak balik melaka haruslaa ada drama kat plaza tol Yong Peng tu...akan ada 2 orang makhluk tuhan yang berpeluk bagai n sumtimes ada air mata plak kat situ...eh, bukan aku je tau yang berair mata je...encik suami pun tak kurang hebatnye gakkk..huahua...shhhh...diam2..jgn cakap dgn dia eq....if korang penah ternampak dua buah kereta tersadai kat situ, depan is kancil n belakang is myvi..then...kami lah tu.....tapi pasni dah tak de dah....

last aku happy dah habis praktikal sebab aku dah takkan lalu lagi satu tempat puaka kat area2 aku pektikel tu bila aku nak balik or baru balik dr johor.....wahhhh...puaka???misterikah???takk punn...tak de sapa pun anggap tempat tu misteri berhantu or puaka...aku je....sebab aku tau ada puaka duk kat situ....everytime aku nak balik aku mesti kena lalu tempat tu tapi aku tak suka sebab ada puaka duk kat situ....n puaka tu juz aku je yang tau....puaka yang haraaammmm j****....sorryyyy....bcoz of u i'm cursing.....huh!

okey...habis yang hepy...actually banyak lagi kot tapi cam tak terkeluar pulak....
yang sedih2 pulak first aku dah habis zaman belajar...zaman kuliah....ermmm....sedih....kuliah..tutorial..eseimen...pizen...kawan2....ohhh...banyak2....paling sedih is kawan2...n life masa belajar....everything hepy2 je...hepykah????hepylaaa...sebab if ada yang tak happy happen masa tu pun aku tak tau masa tu kan....so anggap je la happy.....buat assignment last minute...buat study group...*eh, penah ke?...ahhhh...banyaklaaa kalo nak citer pasal kenangan masa study ni....harap kawan2 tak lupakan aku.....QA19 2007-2011 chaiyok2!!semoga kita sama2 berjaya....tersyahdu la plak......emmm....:'(

habis praktikal...sedih sangat sebenarnya....mcm dalam entry yang lepas2 aku ada cakap yang aku dah sukakan tempat praktikal aku...n now aku dah tinggalkan....memang sedih...esp...kak yati...n kawan2 yang lain...seriously, balik2 rumah terbayang2 suasana kat sana...terngiang2 bunyi siren...:'(....ermmm..sedih....sedih...nway...thanks banyak2 pada staff2 yang banyak membantu menjadikan praktikal aku ni best...hehe...n the penghuni punnnn....membantu jugakk...

okay...dah tak taula nak bebel apa...actually baru baik dari demam...demam since last monday...dah 7 days okay...maybe demam sebab jerebu kat nilai..maybe jugak demam sebab report...huahuahuaa...dat monday i went to Nilai to submit my report n for the presentation...monday till wednesday...agak sadis jugakla situation nya sebab bertungkus lumus kan...last minute kannnn...plus Nilai jerebu...Melaka pun...plus lagi aku dah lama tak demam macam ni....balik dari Nilai malam tu memag demam panas...luckily ada panadol..telan 2 biji then ok...esoknya pagi ok..selsema n batuk tu biasala...sempat pergi kedai fotostat kat Duyong nuu...but tiba2 demam balik...uwaaaaa...sampai tak larat nak drive balik rumah....eba x boleh drive pulak tuu...huuuu...terpaksalaa menyusahkan orang...thanks to cekwan sebab tolong datang bawakkan balik kitorang...siap singgah klinik...kalau ikut aku, aku malas je nak pegi klinik...harap demam boleh baik sendiri...sebab aku tak suka jumpa doktor...n aku malas pergi2 tunggu lama2 then jumpa 2 minit je...pastu ubatnya pil KK...malas....tapi disebabkan dah dihantar....pegilaa...naseb baik tak ramai orang...doktor cek2 then doktor nak sample kahak...erkk...ada ea?baru tauu...nak masa tu jugak..pergi lab...tunggu2 tak batuk2 pun...batuk sikit2 agak2 ada air liur cam kahak aku bagi je kat lab tu...sebab nak cepat balik...sory eq sapa2 yang tengah makan....nyum2....lepas tu dia bagi lagi 2 bekas untuk aku datang lagi esoknya dengan sample kahak lain pulak....pehhh.....nak tunggu aku datang lagi...haraammmmm...esoknya aku tak datang tau...sebab rasa macam dah tak de kahak...heee......

then, jumaat malam baru balik sini...my bro,sis, mak n abah dtg amek..huhu...sian dorang..mengangkut barang semua...adik demam kannn..tak larat nak drive sesorang...thanks kakak n baim.....still demam lagi sampaila malam tadi encik suami datang pun masih panas jugak...but now dah ok la...dah tak panas...juz pening2 batuk n selsema tu adala...see...my husband is the only cure for me...padahal masa encik suami sampai i memang tengah panas but then dah ok without any pills.just with his hug n his caress...mengada2 kan...eh, xpelaa...at least with my laki...daripada mengada2 dengan laki orang..tunang orang...boyfren orang......kan memeluatkan tuu...

rasa macam dah terpanjang la diz entry...sapa nak muntah bolehla dipersilakan yer...i pun dah nak stop...jap lagi dah nak gerak ke Kluang...huuuu...sedih pulak.....takpe...Kluang-BP is dekat ok....anytime boleh pegi..jgn sedey yer mak....eley..padahal mak aku takde benda pun...
so, see u next time k...byee..

***

~~selamat ulangtahun sayang~~

limabelasmei...

selamat ulang tahun abang...
untuk kesekian kalinya ucapan dari sayang sebagai seorang isteri..
dan sejak tujuh tahun yang lepas tarikh ini menjadi tarikh penting dalam hidup sayang..
di hari ulang tahun mu ini
tiada apa yang dapat diberi
selain cinta dan kasih yang tak berbelah bagi buatmu
akan sayang usahakan segala yang terbaik untukmu abang
selagi adanya sayang di dunia ini...

TUHAN,
Kau peliharalah insan ini
beri kesihatan yang berpanjangan
beri kekuatan iman dalam memimpin aku mengharungi segala cubaanMU
semoga kasih dan cintanya terhadap aku selama ini tak pernah berubah....

SELAMAT HARI LAHIR
semoga segala yang terbaik adalah buatmu
kerana apa yang baik untuk mu adalah terbaik untuk aku....

demi tuhan
aku sayang kamu
sejak kamu 23 hingga kini dan untuk selamanya...
terima kasih tuhan
ciptaanMU 30 tahun yang lalu ini adalah anugerah terindah untukku.....