tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Wednesday, April 27, 2011

**after about a month

fuhhh....akhirnyaa.....dapat jugak sign in blog nihh...sebabnyeee.....dah lupa paswed!!adeih....punyala lama tak update blog kan...paswed sendri pun lupe....boleh tak??da sebulan lebih gak eik tak update pape dalam blog nih...dah ada sawang sikit2laa...mesti ada yg cakap....'tutup je lahhh blog ko tuuuu...bkn salu update ponnnn'
eh.....blog aku suke akula nak update bebila pun kan...shari sampai lapanbelas entry pun suke aku la kann....janji blog aku tak menyusahkan org lain...janji entry2 aku takde ganggu orang lain...
macam ada blog orang tu kannnn.....entry yg mnyusahkan orang...entry yang cam *&(&^%....n now dia dah remove pun blog dia....pasal apa??sbb blog dia menyusahkan oranglaa.....nseb bek sedar diri......do i care???huh!err...termengumpat plak.....aku x sebut nama korang bukan tau pun sapa kannn...^_^

oppsss......agak emosi yer di situ.....ermmm.....go to h*** laa the owner of da' blog.....kenapa aku baca??sebab entry2 dia ada kena mengena dgn hidup aku...apa??kebetulan????takkannn 99.9% sama bhaiii.....logikkah....???aku bukan perasan....tapi aku tau sangat2 tau....so...secara logiknya kalau ko dah tau ada blog yang ada wat entry pasal benda2 yg ada kaitan dgn hidup ko mestila ko akan rasa nak baca lagi..lagi..n lagi... kannnn....tak kesahlaa entry tu betul ke...atau entry perasaan semata2 ke....atau whateverlaaa.....

okeyh...forget about blog....*pesanan...pada blogger2...kalau nak tulis entry berhati2...jgn sampai anda terrrrrpaksa remove blog anda sendiri.......bg aku simple je....kalau ko tulis benda yang ko rasa tak kacau orang,kau takkan malu sendiri sampai terpaksa tutup blog.....kalau ko rasa ko takde kacau sesiapa pun, pesal ko nak tutup blog ko yang ko dah create bertahun2??ahhhhhh...teremosi lagi maghrib2 ni.....

"sesungguhnya marah itu dtg dr syaitan"

ok...fine...mmg tetiba aku rasa marah plak sekarang...so...aku nak stop jap....mandi...solat...etc...karang aku smbung type lagi....cikgu aku kata maghrib2 banyaksetan.........!!

***
lepas 1 jam lebey.....

i'm back......hehehehe...
nak sambung repekkan dan royanan tadii...wahhhh..bahasa apakah??abaikann...
actually aku dah lama tak update blog bukan disebabkan aku tak de benda nak share tapi disebabkan aku agak tidak berkesempatan........ok...ayat aku agak klise di situ.....tapiiii...memang betul laaaa....dalam masa sebulan ni banyak sangat event yg terjadi kat diri aku nii...pastu bila aku ada idea nak update blog, aku tgh sibuk..bila aku dah tak berapa nak sibuk aku tak de idea la pulak kann...

dalam masa sebulan ni kan sebenarnya banyak benda yang tak best berlaku...apalah ujian tahun 2011 nih kan...sob..sob...sob...its all about sentap2....sentap yg bukan sebarang sentap mehhh....sentap yg trus ke hati...bila aku kira2 adala 3 benda yang buat aku sedih dalam masa sebulan nih even sampai saat ini....*berenti type jap...aku tersedih....:'(

apa kau kata??tiga jeeee???emmmm...memang nampak macam sikit...3 jeee..kalau nak dibandingkan dengan orang lain yang mungkin bertimpa2 perkara sedih berlaku dalam hidup dia.....tapi dengan 3 perkara ni betul2 menguji diri aku....sedihnya tuhan je yang tahu....sakitnya......aku je yang rasa...
memang aku rasa agak terbeban....entahlaa...sampai satu masa tu aku rasa down...cam lemah semangat..asik tanya kenapa?kenapa?kenapa?????lepas tu orang pun tanya aku kenapa...padahal aku pun tak tau kenapa.....kenapa?????

emmm...malas nak ulas panjang2..sebab hati pun tengah rasa tak best kan..kalau aku ungkit2, nanti aku tersedih dan terasa marah lagi...tak mau..tak mau....so...let me go through all this pain alone.....biarlah masa merawat segalanya....redha je lah kan n doakan aku sabar & tabah...tapi untuk orang yang berkenaan tuuuuuuuu......aku masih tak puas hati...rasa nak lempang ko laju2 jerrrr!!!!grrrrrrrrrr.....

okey...habiss...

sambung balik...minggu depan aku habis praktikal....inilaa saat yang ditunggu2....tapii tu duluu...masa first2 aku start praktikal.....memang aku hari2 doa cepatlaa abes pektikel.....sekarang ni aku rasa sedih sangatt nak habis praktikal ni...sebenarnya ada la suka jugak sebab aku hampir tamatkan program degree nii...then aku bleh duk diam2 dengan encik suami....tapi aku still rasa sedih...sedih nak tinggalkan tempat ni....:'(
as i wrote before...kat sini aku dapat banyak kenangan..pengalaman.....semuanya best....walaupun tak la semuanya gembira je...ada jugak yang kadang hampir menitis air mata...tapi semuanya aku anggap berharga...nanti mesti aku rindu suasana kat sini...rindu kakak housemate....rindu kawan2 lain yang baik2 dengan kitorang tu...yang tak, kitorg tak rindulaaa...haha...n rindu dekat penghuni2....errr.........bleh kann.....
rindu jugak kat anak jiran sebelah ni...(anis & ashraf)....hurmmm...banyak sangat yang akan aku rindu nanti....
i dun care if they will not miss me.....or remember me...as long as i stay life, i will miss u ol bebeh........

hurmmmm...macam panjang je royanan aku kali nihh...so, i will stop here lahh...readers....doakan aku kuat okehhh....luv u all...:)

*bagaimana untuk menjadi seorang pemaaf???