tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Tuesday, March 15, 2011

**bintang**

"kalau rindukan abang, pandanglah bintang di langit...dan kita akan tengok bintang yg sama..."

tapi...

dah tengah malam....takut nak kuar tengok bintang....jenguk2 dari tingkap pun  tak nampak...takut je ternampak benda lain pulak......

uwaaaaaa........!!!sob...sob........ :'(

Monday, March 14, 2011

**lebih baik memahami daripada difahami**

entry semalam adalah sangat tak senonoh....nak jugak type walaupun dah ngantuk....tu la akibatnye....dengan entry yang takde tajuk...tak edit kaler suma2...huhu....sangat ntahapahapa.....

act nak sambung entry sal weekend tu.....
tapi mood sekarang macam sengal siket...
sekarang baru habis buat sesi kaunseling kelompok....ataupun sesi komplot...heeee.....
pastu balik office mood telah dispoilkan oleh jiran......hurmmmm....jiran kanan ke kiri adalah dirahsiakan.....
sebab dia telah melaserkan mulutnya...dan kelaserannya menusuk jantung aku....huh!

okeylah....puan ainun....budak praktikal kan......okeh...lebih baik memahami dari difahami.....i learned something here....act many things.....tapi 1 daripadanya tu la......again....

LEBIH BAIK MEMAHAMI DARIPADA DIFAHAMI.......

so....diam je la...anggapla dye memang macam tu...suka laser2....dush2!!~~~

so now nak sambung buat kerja la....tapi macam lapar....nak makan biskut la....ok beb...see ya!!


sesekali ada jugak ketenangan kat sini...SESEKALI

***

anda tidak boleh menerima jika tidak sudi memberi
nak citer pasal weekend....
tapi...
dah ngantuk...
esok je lah....
.
.
.
.
.
.
.
Zzzzzz........


nah...tengok nih......








Thursday, March 10, 2011

**lagu nasyid**


Selamat Berjuang

Artist: Brothers
Song Category: Nasyid
Malam Siang Berlalu
Gerhana Kesayuan
Tiada Berkesudahan
Detik Masa Berlalu
Tiada Berhenti Oh Syahdunya

Sejenak Kuterkenang
Hakikat Perjuangan
Penuh Onak Dan Cabaran
Bersama Teman-Teman
Harungi Kehidupan Oh Indahnya

Berat Rasanya Di Dalam Jiwa
Untuk Melangkah Meninggalkan Semua
Kasih Dan Cinta Yang Terbina
Ia Akan Selamanya

Selamat Berjuang Sahabatku
Semoga Allah Berkatimu
Kenangan Indah Bersamamu
Takkan Ku Biar Ia Berlalu
Berjuanglah Hingga Ke Akhirnya
Dan Ingatlah Semua Ikrar Kita

Hati Ini Sayu Mengenangkan
Sengsara Di Dalam Perjuangan
Jiwa Ku Merana Dan Meronta Mengharapkan
Kedamaian Dan Jua Ketenangan

Tetapi Ku Akur Pada Hakikat
Suka Dan Duka Dalam Perjuangan
Perlu Ketabahan Dan Kekuatan


waaaa.....diz song.....
sangat2 mengingatkan aku dengan kawan2....SMAKJ....
bila sekolah menegah agama ni secara tak langsung membesar dengan lagu2 nasyid...n diz song antara lagu yang glemer time aku sekolah dulu.....dengar time gotong royong hari sabtu pagi......
ahhhh....rindunyeee.....sangat2 rindu.....pada kawan2....pada asrama...pada sekolah....pada cikgu2.....
ermmm....sungguh....kenangan masa sekolah...sampai mati pun aku tak kan dapat ulang kenangan tu....
walaupun ada yang pahit tapi bila dikenang semula, semuanya adalah manis....

walaupun aku bukanlah penggemar lagu2 nasyid tapi sesekali aku layan jugak....terutama lagu2 lama yang glemer2 time aku sekolah dulu...setiap kali dengar mesti terbayang suasana gotong royong asrama setiap hari sabtu pagi....mesti pasang lagu...(kalo radio n speaker asrama x rosak)....nama pun sekolah mestilah pasang lagu yang sopan2 je...takkan adala lagu KRU kan....so lagu2 nasyid lah yang dipasang...pakai kaset kan...mestila setiap minggu pasang kaset yang sama berulang2...kalau tukar pun 2, 3 kaset je kot....so lagu2 macam ni komfem2 akan melekat kat kami....

hurmm....malas nak story pasal kenangan masa sekolah...saangattt banyakk...juz nak share je diz song betul2 mengingatkan aku pada kawan2....n semua yang berkaitan dengan zaman sekolah.....

rindu......

**rindu**

rindu....
kerinduan ini tak pernah berpenghujung...
biar di depan mata...
biar di dalam dakap...
biar di mana-mana..
selagi aku bernyawa...selagi itu rindu untukmu ada...

mencintaimu seumur hidupku....
adalah bahagia...
walau ada terlukanya..
walau ada dukanya...
selagi ada kamu...
selagi itu aku tak kenal derita...

terima kasih pada kamu
yang telah sekian lama
menghadiahkan aku kekacauan fikiran
bilamana kau hilang dari pandangan....

meski kau jauh...
namun hakikatnya kau ada dalam jiwaku....

suamiku...
sungguh...aku rindu........... 
:'(

***

aku meminta pada yang ada
aku merindu pada yang kasih
aku merayu padamu yang sudi merinduku.....

Saturday, March 5, 2011

**aku & KLUANG**

already at Kluang....disisi encik suami tercentaa....eh....tak pun....dia dah g kerjalaa....sob..sob..sob...
so..macam ni laa rutin sepanjang aku praktikal ni...melaka-kluang-batu pahat-melaka...2 minggu sekali...
hurmmm...bosan la jugak...tapi nak buat macamana kan...pengorbanan....huh!!pengorbanan kah....???atau keterpaksaan...

tak sabar nak habis praktikal...sebenarnya seronok je praktikal ni...yang tak seronoknya kena siapkan report2...pening....reportlah...jurnal lah...reflectionlah....nak muntah bergelumang ngan kertas-kertas tu....
dah 2 bulan praktikal...lebih kurang lagi 2 bulan....lepas tu habis....bila dah habis tak tau la apa pulak destinasi aku lepas ni....tak tau???!!boleh tak.....

yerla...dalam hidup banyak yang dikejarkan...tapi bukan senang nak dapat apa yang dikejar...lepas habis praktikal ni INSYAALLAH aku n encik suami akan duduk rumah lain...kat Kluang ni jugakk....tanah tumpah darah encik suami.....ermm..bila cakap pasal Kluang, banyak kenangan aku tercipta kat daerah ni...walaupun bukan daerah aku....start dari form 1...sekolah kat Kluang...kawan2 rapat aku sekarang (siblings) suma aku kenal kat daerah ni...n yang paling special...my husbandlah....jodoh aku orang Kluang...kenal pun kat Kluang...tempat dating pun kat Kluang...n lepas ni pun bakal menetap kat Kluang..jadilah aku nanti 'Kluangwoman'......semoga ada rezeki yang baik untuk aku kat daerah Kluang ni....walau apa pun Batu Pahat tetap di hati...hehe....

sebut2 pasal Kluang tiba2 teringat kawan2 lama....hurmmm...kan dah tersedih....rindu....yang paling rapat, 10 siblings...enab...bobot...alang....ramailah....seronok...membesar bersama...dalam tempoh 5 taun...ada suka ada duka...

sekarang masing2 dengan hidup masing2...yang blaja, blaja...yang kawen...kawen...yang keje..keje...yang terkontang kanting...aku....eh,.....tapi Alhamdulillah....kehidupan masing2 aku tengok sumanya baik...tumpang gembira...walaupun kadang2 cemburu dengan kejayaan masing2 tapi xpe....rezeki masing2...mungkin belum rezeki aku untuk seberjaya mereka...n yg plg penting mungkin usaha aku tak setanding mereka....so...redhalah....

sekarang sangat susah untuk jumpa diorang...masing2 dah tercampak 1 malaysia...yang kat luar Malaysia pun ada...nasib baik ada encik facebook...tapi tu pun bergantung pada kerajinan mereka2 nih online....tapi at least aku dapatlah jugak tau perkembangan deorang skarang...adakah makin mengembang atau tak....:p
kejap lagi nak balik batu pahat pulak...jumpa mak...then malam encik suami lak datang sana....adil kan....huhu...esok balik semula ke melaka....hurmmm....rasa kejap je....apa ada kat melaka tu??kat sana tak de encik suami...tak de mak...tapi kat sana ada yang aku cari....pengalaman..kenangan...ilmu....chehhh.....tapi takpe melaka pun best..banyak tempat jalan2..aku kan suka jalan2...ni tgh planning nak g wonderland....nak ikut??jom.........

***
sedang berharap sesuatu....tapi tak mau terlalu mengharap...takut kecewa.....tapi jauh di sudut hati sangat2 mengharap......Tuhan....izinkan aku........