tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Monday, February 28, 2011

**untuk diri sendiri**

saya tujukan lagu ni khas untuk.........~NOR AINUN BINTI ABDUL KADIR~
*aku la tuu*....dush!!!~~~

Ya Allah-Wali band

Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku

**mission failed**

MISI GAGAL!!!!!

tetttt....planning weekend saya tergendala......so...segala fail mail....reprt meport...saya mintak maaf...sebab anda tidak diusik.....owhhhh......bersungguh2 kan saya hari tu kata nak duk rumah diam2 then siapkan segala kerja...tapi semuanya hancusss....itulaaa....kita hanya merancang tapi Tuhan jualah yang menentukan....(cheh....time ni laaaa....)hehehee.....

tapi weekend saya tetap bermakna.....sebab saya join tmpat saya pektikal punya family day...hoyeh.....best2....n diorang buat family day tu kat....jeng..jeng..jeng.....

WETWORLD BATU PAHAT....

best tak?best tak?...best kan.....sebagai rakyat batu pahat saya amat berbangga ye...n semalam adalah kali pertama saya main2 kat wetworld batu pahat tu sejak dia wujud kat situ.....kalau takde family day ni ntah bila agaknya saya nak g situ  ntah....terima kasihla banyak2 pada yg invite kami as practical students ni join da' club...hehee....

kami pergi semalam pagi...nek keta masing2...n saya mestilah dengan sang kancil...as usual dengan syaiba n kak yati...n 2 org budak kecik...anak staff kt situ tumpang....sampai BP terus g wetworld...main2 kat situ, makan2 n trus ke chalet kat minyak beku...sumpah...aku baru tau kat Minyak Beku ada chalet....n jeti feri...!!layakkah aku mengaku aku org Batu Pahat eq??haha...abaikan...tu namanya aku ni jenis yang suka duk rumah je....ataupun........ katak dalam tupperware...dush!!!~~
then petang tu just relax2 je kat chalet n kitorg bertiga (syaiba n kak yati) memanfaatkan petang dengan berjalan2 di alam lain......Zzzzz....

lepas tu malam tu ada aktiviti penyampaian hadiah, cabutan bertuah n BBQ...tapi aku tak join...yerlah...dah alang2 kat batu pahat kan...so, sambil menyelam minum airlerrr...dikesempatan yang ada...*cheh!.... encik suami  telah menculik aku dri minyak beku...n terdamparlah aku di pulau yang penuh dengan kenikmatan dan keasyikan.....dush!!~~*sila sediakan plastik ye.. senang kalau nak termuntah....*

malam tu aku tidur kat rumah mak...best...hehe...tak planning kan...tiba2 dapat jumpa mak...dapat jumpa kucing...n plg best dapat bercengkerama dgn encik suamilaaa....*_*

then tengahari tadi balik melaka encik suami hantar...sang kancil my fren tolong drivekan balik sini...tengss to mr. al-kadri sebab tolong bawakkan balik sang kancil dgn selamat.....;)

so...itula aktiviti saya sabtu n ahad....chehhh...budget ada org nak tau????

esok bermula minggu baru...semoga hari saya dipenuhi dengan perkara2 yang best....tak mo cerita2 sedih...takmo kisah2 airmata....takmo terluka2 hati....
saya nak penuhi masa praktikal saya dengan sebaiknya....n semestinya nak penuhi sepanjang hidup saya dengan perkara yang best....
NOR AINUN, lupakan semalam yang pahit.....please....

*pening tak, saya type kejap 'saya' kejap 'aku'...sorry yer...*

***

melupakan yang pahit dan mengingati yang manis itu bukannya mudah.....

Friday, February 25, 2011

**epit!!!!**

aku rindu...................


EPIT


rinduuuuu sangat


:'(


i'm dying..................................................................***

**sabtu N ahad**

esok cuti...lusa pun cuti...minggu depan dah minggu kesembilan aku kat sini.....wahhhh...cepatnya masa berlalu.....dulu-dulu fikir nak cepat je abes praktikal...sekarang pun fikir macam tu jugak...tapi bila mengingatkan task2 yang banyak lagi belum selesai tak jadi nak mintak cepat2 abes praktikal....ada lagi sembilan minggu lebih kurang...harap2 semuanya berjalan lancar....

cuti dua hari ni planning nak siapkan kerja2 n report2 yang tertangguh....banyak wooo....2 hari ni jugak tanak fikir benda2 yang tak best...5 hari ni aku boleh handle lagi...yerlah  sebab pagi sampai ke petang duk kat opis je....(cehhh...opis ea...)...2 hari ni taktaulah ape jadi...harap2 semuanya ok lah...n jadi seperti sediakala....bile kat  tempat praktikal rasa tenang je...bukan tenang macamanapun..tapi at least tak stress...boleh tersenyum..bleh gelak2...ada je benda yang best kat sini...tapi bila balik rumah.....malam2 mesti terfikir jugak...pastu tersedih...pastu ternangis....uwaaaaaaa....pastu bangun pagi2 mata bengkak....nasib baik g praktikal tak de yg tegur napala mata puan ainun ni semacam je.....=(

***


Black & Meet Uncle Hussain - Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati murahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertakhta
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat


*sesaja je nak letak lagu ni kat entry nihh....

***
Di Atas Satu Cinta


jejak-jejak langkahku bagaikan lembaran waktu
apakah ku masih bisa terus melangkah
serpihan hidupku kan ku bangun di atas satu cinta

subhanallah aku mencintainya
subhanallah aku menyayanginya
dari ufuk timur hingga ke barat 
selalu di hatiku


*lagu ni pun sesaje je nak sumbat kat entry ni....



**title entry macam ntah hapa2 la kan.....

**antara hati**

salam jumaat....
Alhamdulillah...aku masih bernafas dalam iman di muka bumi ini.....
wahhhhh....intro macam hapa.....mentang2lah hari Jumaat kan....

tapi betul lah....sejuta syukur buat Tuhan sebab aku masih diberi peluang hidup dengan baik....masih diberi akal yang waras...kesihatan yang baik...rezeki dan nikmat yang cukup....Alhamdulillah......
cuma mood dan kekuatan saja yang kurang....semangat yang hampir hilang....tapi itu semua datang dari diri aku sendiri...yang baik tu kan dari Tuhan...yang tak best tu dari kelemahan aku sendiri....

mungkin kenyataan hidup yang dihadapi dalam keadaan kurang bersedia membuatkan aku lemah...hurmmm...terukkan aku ni...baru 'diusik' sikit dah menggelabah.....hidup ni memang banyak ceritanya kan...yelah macam aku ni...hampir setiap hari beri kekuatan pada orang....bagi semangat kat orang....tapi bila sendiri dilanda kekacauan terus macam down.....hahahaaa...adakah aku ni cakap tak serupa bikin...........huhuuuuu.....

tapi syukurlah dalam keadaan aku sekarang tengah praktikal.....setiap hari kaunselingkan orang...sebenarnya aku jugak m'kaunselingkan diri sendiri pada masa yang sama...bagi semangat kat orang, sebenarnya bagi semangat kat diri sendiri...dengar masalah orang lain yang jauh lagi hebat boleh jugak bagi semangat kat aku....sekurang2nya aku nampak apa yang aku hadapi ni apalah sangat kalau nak dibandingkan dengan mereka....semoga aku terus bertabah.....

***
aku bukan tidak memaafkan
apalagi menghukum
cuma aku......

Wednesday, February 23, 2011

**pliss...stop it**

ya Allah...kenapalah aku lemah sangat ni.....cukup-cukuplah....kesatlah air mata...berhentilah menangis...tangisan bukan untuk selama-lamanya....tangisan semata-mata takkan mengubah apa-apa....



mungkin....

kecewa dan terluka adalah perkara biasa dalam hidup aku sebagai NOR AINUN..........

sungguh....aku rasa sangat lemah....:'(

entah dimana silapnya....
entah apa kurangnya...
entah..entah..entah.....

**berpura-pura gembira itu sakit**

.Saat kau hadir dalam hidupku
Terasa Indah
Hanya Bayangmu Menyentuh Jiwa
Temani Sepi
Kini Semua Cinta mu t’lah pergi
Meninggalkan diriku
Dalam Kehampaan
Sendiri…
Waktu terus berjalan dan memberi perih di hati
Hanya rindu yang aku dapati bukan cintamu
Kini baru aku menyadari
Kau begitu berarti di dalam hidupku ini…
*Saat – saat yang indah
Saat masih bersamamu
Waktu kita berdua
Dan mewarnai dunia
Semua yang telah berlalu
Kini teringat lagi
Kini terkenang lagi
Ku ingin kembali…3x
Hanya rindu yang aku dapatkan bukan cinta mu
Meski kini kau tak mencintai dirku lagi
Kini baru aku menyadari kau begitu berarti
Di dalam hidupku ini…

dulu saya suka lagu ni...suka sangat...suka liriknya...suka melodinya.....sukalaaa....
tapi sekarang.....saya benci lagu ni....benci sangat....saya dah tanak dengar lagu ni lagi...saya buang lagu ni dalam list lagu2 jebeng saya kat letop...saya delete lagu ni dlm nset.....saya benci...sebab....dia pn ada lagu ni...haha....merepek tak aku...??abaikan.....

lirik-lirik lagu ni tak de kaitan pun dengan aku...tak ada kaitan pun dengan life aku...tapi aku ada kenangan dengan lagu ni...kenangan yang best tapi sekarang dah jadi tak best!!~~

ermmm...lately jiwa sangat kacau....saya tak boleh nak post semua dalam blog....kena tapis2...so, apa yg saya rasa saya cuma dapat terluah dengan DIA je....sebab dengan DIA tak de tapis2...

soal hati memang susah nak dimengerti kan...chewahh....sejak2 ni aku tiba2 jadi pemuitis...buku nota yg sepatutnya aku tulis nota tapi lain yang aku tulis....semuanya bermula bila aku dapat tahu tentang dia dan dia....kadang-kadang terfikir kenapa tuhan nak bagitahu...sebab bila aku tahu, aku jadi sakit.....ye...sangat sakit....aku jadi pemurah air mata...aku jadi seorang yang berpura2...berpura2 gembira tapi hakikatnya....sakit......yess...berpura-pura gembira itu sakit....dan berpura2 tidak sakit itu adalah sangat menyakitkan....!!!

tapi bila aku pandang dari sudut positif, aku bersyukur....sekurang-kurangnya aku belajar untuk bertabah...ujian memang takkan lari dari kehidupan...eh, ke kehidupan yg takkan lari dari ujian eq??...sama je lah tu....menerima hakikat yang pahit itu memang menduga hati...menduga kesabaran...menduga keimanan yang sememangnya tipis ni....

mungkin ini terlalu kecil jika dibandingkan dengan orang lain....orang lain yg sangat tabah dengan ujian hidup, ajarlah aku bagaimana untuk bertabah....sebab aku lemah...aku tahu ujian dari tuhan bukan untuk melemahkan...malah untuk kekuatan..untuk pedoman...untuk pengajaran...tapi insan biasa lemah dan penuh dengan ketidaksempurnaan macam aku ni sangat2 rasa teruji...ya Tuhan...kenapalah aku selemah ini.....jujur....aku malu dengan orang lain yg sangat tabah dengan ujian hidupnya yang jauh lebih hebat daripada aku....kalaulah boleh, nak aku pinjam sedikit semangat dan ketabahan mereka tu....bagi aku mereka hebat!tapi aku masih belum mampu....

sebenarnya aku tak perlu mengeluh...aku patut bersyukur...aku patut berterima kasih pada tuhan....sekurang2nya aku tahu erti hidup...sekurang2nya aku tak alpa...terima kasih ya Allah....apa yang terjadi mendekatkan aku denganMu....aku tenang dalam sujudku....

sungguh...memaafkan itu mudah...tapi untuk aku melupakan aku masih belum punya kekuatan...untuk yang berkenaan....terima kasih atas penghinaan ini.....................................~~

***

ok...lupakan seketika tentang kekacuan jiwa, tabah, ujian, sakit, blablabla........

dah nak masuk 2 bulan aku tercampak kat negeri melaka ni...tercampak atau lebih tepat lagi aku mencampakkan diri aku sendiri kat sini....tiba-tiba teringat masa hari pertama aku sampai kat sini...kat taman tiang dua utama...tak best~~ye...itu perasaan aku masa mula2 ada kat sini...bila encik suami dah nak balik aku nangis macam hapa....hari pertama lapor diri sebagai pelajar praktikal pun aku masih ingat lagi apa perasaan aku waktu tu....bercampur2..maklumlah tempat yang aku pilih untuk praktikal ni bukan calang-calang tempat....rasa takut,cuak,tak yakin...semua ada....walaupun aku praktikal berdua....tapi tempat ni asing....klien2 yang bakal aku jumpa waktu tu pun asing.....

tapi sekarang....aku sayang tempat ni...walaupun baru nak 2 bulan..tapi aku serasi kat sini...sungguh....aku rasa sayang nak tinggalkan tempat ni nanti....dulu aku rasa 4 bulan seminggu tu sangat lama...tapi sebenarnya adalah sangat singkat untuk aku menyulam kenangan kat sini...
 semoga tempat praktikal aku ni benar2 menyumbang sejuta pengalaman...ilmu...dan kenangan untuk aku....
aku pasti akan rindu tempat ni....dan orang2nye....hehe....

***
berdepan dengan hakikat
yang tak seindah mimpi
melangkah di alam nyata
kadang menduga cekalnya hati
saat lara itu masih ada
mungkinkah bahagia menantiku di sana

*mencintai itu bersedia untuk dilukai.....

Thursday, February 3, 2011

**tak taula nak letak title apa**

halloooo.....
selamat tahun baru cina....dapatlah cuti 4 hari include sabtu n ahad.....
dah lama tak update blog....cam tak tau nak start macamana....act banyak benda nak share...tapi macam blur2 gitu...haha...adakah aku memang slalu blur2....
buat masa ni aku ada kat kluang...beselaa....di sisi suami tersayang...cheh...tapi hakikatnya aku di sisi kucing2 je nih...sebab encik suami pergi beraya...tak nak bawak aku kan....xpe2.....huh!aku pun tanak ikut....lainla ada ketupat kan...tapi mestila tak ada....mesti ada limau...limau ...n limau.....kalau ada ang pow pun best jugak kan...
cuaca buat masa nih panas...tapi...eh, dah hujanlaa....sekarang kan musim hujan....n dah beberapa kawasan kat johor nih dah banjir...tapi harap-harap kampung aku tak banjir....
untuk raya cina ni dapatlah aku cuti 4 hari...sangat2 seronok nak cuti...bukan seronok sebab apa...sebab dapat lupakan sekejap aktiviti praktikal aku......nak refresh balik kepala....nak buang n lupakan sekejap benda-benda yang tak best sepanjang lebih kurang sebulan aku praktikal kat sana.....
dalam masa sebulan ni sangat banyak benda yang aku dapat....sangat2 banyak...ada yang best n tak best...cabaran of courselah besar...tengoklah kan kat mana aku praktikal...tapi tak pe....aku yg pilih nak buat praktikal kat situ n aku mesti teruskan....tapi kadang2 aku rasa down jugak...hehe....biasalah...budak praktikal...masih banyak perkara yg perlu belajar n perlu diperbaiki....ala....setiap orang pernah buat silap....kaunselor yang hebat, prfesional bagai tu pun mesti pernah jugak buat silap....takkan semuanya perfect kan....heee...ini adalah ayat aku n syaibah nak sedapkan hati sendiri....ada lagi lebih kurang 3 bulan....harap-harap semuanya akan berjalan lancar lepas ni....
memandangkan lately ni aku macam stress, kulit muka aku jadi macam tak best dah...heh! macamlaa kulit muka kau best sangat before nih...hehee...tapi at least takdela macam sekarang....sekarang ni muka aku nampak kering n mengelupas...jerawat pun dah berani ada kat pipi...ohh...bertambah2laa stress aku macam ni....hari tu ada jerawat....then aku pakaila ubat si syaibah tu...ubat jerawat doktor punyalaa...maybe tak serasi kott...kulit aku jadi kering n mengelupas.....aku tak tau nak letak apa dah...yerlah aku ni sebenarnya bukan reti n rajin jaga sangat muka...kalau dah boring guna pencuci muka yg ni aku tukar pulak yang tu....asalkan MURAH......hehe......kalau balik kampung pun bese aku belasah je pencuci muka kakak aku...tak kisahlaa brand apa......penjagaan2 lain lagilaaa...harammm....so sekarang ni bila kulit muka aku dah lain macam je ambik ko...menggelabah......any suggestion takk??aku ingat nak try innershine tu...macam best je....so...petang nih aku nak cari kat bp mall....aku nak try...hehe...kalau nak tau hasilnya tunggulaa aku update dalam entry2 aku lepas nih.....walaupun aku tak berapa concern sangat bab2 penjagaan muka ni tapi aku kena concern jugak...risau maa.....yerla laki aku dah tegur.....kenapa kulit muka aku lain je.....soooo....setakat innershine takde hal la kan bang.....hehehee.....=)