tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Wednesday, January 19, 2011

**saya tak salah**

saya rasa tak best hari ni...
saya macam jadi mangsa keadaan...
saya tak salah okay....
tapi cara dia cakap macam saya pulak yang salah....
saya tak buat apa-apa...
n saya tak boleh nak ubah apa-apa....
perasaan ni susah...
susah kan kalau jadi perhatian orang...
susah...memang susah...
n saya tak suka......

Tuesday, January 11, 2011

++ rojak sedap ++

salam semuaa...selamat hari selasa malam rabu....wahh...lama sudah tak update blog ni.....bukan tak ada isi nak dimasukkan...tapi keterbatasan waktu...*ceh..ceh.... dan keterbatasan mood nak menaip entry..sebab mood awal2 tahun nih bercampur baur.....so entry kali ni adalah entry rojak...campur-campur.....macam rojak petis pedas yang ada timun, tauhu n kwn2....ouhh...sedappp... i like.................

okey first skali rasanya belum terlambat sangat kan nak wish 'selamat tahun baru 2011'.....sempena tahun baru 2011 nih biasanya orang akan buat azam baru....azam aku pulak macam tahun2 sudah.....~~nak jadi yang lebih baik....itu secara general...secara spesifiknya biarlah aku je tau....hehe....sebab banyakkkkkkkkk...sebab aku setiap hari ada azam baru...ceh..ceh.....budget bermotivasi sangatlah kau......tak ada maknanya....sekarang pun sedang berusaha untuk memotivasikan diri sendiri....sebelum memotivasikan orang lain.....akan bermotivasikah mereka kalau dimotivasikan oleh aku?haha......pening...pening...

flashback sikit life aku tahun lepas~~2010......
sangat banyak perkara besar yang berlaku pada aku sepanjang tahun 2010.......yang awal2 tahun tu aku tak ingat sangat apa.....start dari bulan 6 my beloved kakak bertunang....
 *yg kemalu-maluan kambing itu adalah beliau n yg menggedik2 sebelah beliau tu adalah aku...;p

tapi event yang paling paling terbesar n mengubah kehidupan aku adalah bila aku dinikahkan dengan encik suami akulah....so pada tahun 2010 n diumur 23 tahun aku dah jadi bini orang...dah bertambah tanggungjawab...bertambah ahli keluarga...bertambah itu...bertambah ini......cuma duit je tak betambah..........huuuuu..semoga tahun 2011 rezeki kami bertambah.....aminn cepattt........!!!

cerita pasal nih aku nak selit sikit pasal wedding aku kat belah lelaki....hari tu dah janji nak story mory kan....majlis belah lelaki pada 19 disember tahun lepas...kat dewan Taman Sri Lambak....macam yang aku dah cakap entry yang sebelum2 nih majlis nih ada 3 pasangan...so..memang meriahlaa...pengapit aku kali nih pun orang yang sama cik zainab....aku sebenarnya tak tau nak cerita apa sangat pasal nih......korang tengok je la pic2 ni eh....pastu interprete sendiri...kalau tak paham bleh tanya aku....hahaha....macam hapa jer.....!!

ukir inai nih rm10 je sebelah tangan....*sila ckp cantik...hikhik.....


baru lepas solek...fresh lg....


cik pengapit


testing2


encik pengapit


yang nih xde kaitan....abaikan......





sgt semangat beliau bersilat....











outdoor.....




ok dah.....

then.....another event yang aku ingat plak adalah event sedih...first bila schoolmate aku meninggal dunia....silalah cek entry2 aku yg lepas kalau nak tau lagi....hehe....
second bila nyai kesayangan aku meninggal dunia....akhirnya pada 2010 aku menjadi cucu yatim piatu........

erm....sebenarnya aku dah agak hilang ingatan apa lagi event2 penting aku sepanjang tahun 2010.....tapi yang penting tahun 2010 telah meninggalkan sejuta kenangan dan pengalaman juga pengajaran pada aku.......

dan untuk tahun 2011 nih hidup aku dimulakan dengan latihan praktikal aku....so sebab itulah aku sekarang tercampak kat Melaka......luckily aku buat praktikal berdua.....untuk kesekian kalinya aku terrrpaksa meninggalkan encik suami aku lagi....itulah...sayang suami tinggal2kan...tapi jangan diamalkan selalu kalau tak kerana terpaksa.....huhuuuu...sedih wooooo......

aku dah masuk minggu kedua kat negeri Melaka nih....dah mula sesuaikan diri dengan keadaan sekeliling...dengan suasana tempat praktikal....harap-harap latihan praktikal ni berakhir dengan jayanya....tak lama pun...tak sampai setengah tahun....

so.......itu saja yang mampu aku taip buat masa nih.....harap2 aku ada peluang untuk menulis entry lagi...walaupun entry aku mungkin pada sesetengah orang adalah sampah tapi aku suka.....kesimpulannya blog aku sukati akulah nak type apa asalkan tak mengganggu dan menyusahkan orang lain...betul tak kawan2??????????


doakan saja tahun 2011 memberi sinar baru untuk aku....aminnnnn..........