tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Wednesday, December 22, 2010

++ sireh emas ++

semalam saya beli ini

ini adalah pencuci wanita....sebenarnya dah lama cari produk nih...aku pun tak tau kenapa aku cari produk nih...bak kata encik suami, 'pengaruh iklan'...hoho...lantaklaaaa...padahal banyak je pencuci wanita..macam2 jenama ada kat pasaran...tapi nak yang ni jugak...sebenarnya semalam kebetulan aku makan kat sebelah kedai jamu2 nih...fyi, aku nih memang suka masuk kedai2 macam nih...best tau...sebab rasa nak beli semua...huhu...naseb baiklaa kedai macam nih tak banyak.....so lepas makan aku sajala tengok2...then terrrrjumpala menatang nihh...dah memang aku dah cari lama kan....so tanpa berfikir panjang dengan eksaitednye aku pon belila...beli benda nih dengan lagi 1 sabun susu kambing...pencuci wanita gak..tapi dia bentuk sabun...kecikkk jeee.....tapi regenye tak berapa nak kecik...gila tamak aku nih...beli dua2..dua2 fungsinya lebih kurang...yang sireh emas tu memang aku cari..yang sabun susu kambing tu tiba2 je aku nak beli....dah beli2 on the way balik kat trafic lite encik suami pun belek2 la menatang apa yang bini dia eksaited sangat nak beli nihh....belek punya belek ~~~~~"yang!!dah xpiredlaaaa.....!!!" aduh.......aahlaa..aku tengok dah xpired 3, 4 bulan yg lepas....hampeh betul laaa org kedai nih...pesal x cek barang dia betol2.....aku pun hampeh gak....pesal laa tak cek dulu tarikh xpired dia...ahhh...aku mmg selalu begitu....huhuuu....

dahh..terpaksala menyusahkan encik suami aku untuk patah balik....sory yer abang...yela kena tukar beb...takkan aku nak main guna aje...kang jadi apa lak aku punya tuuuu guna barang xpired.....nak buang je pun tak boleh...rugi2......so, pegila balik kedainya...aku tunggu je kat keta...encik suami yang g tukar...aku risau gak kot2 encik suami g sembur budak kedai tu ke.....tunggu punya tunggu dia pun balik.....tapi.........kat tangan dia cuma ada beg plastik je...pelik gak aku...pesal beg plastik je.....encik suami kata xde stok...semua pun sama tarikh xpired dia.....owhhhh...sangat hampa ok.......dahla aku memang mencari menatang tuhh...dah dapat xpired pulokss....siot!......tapi nak wat cemana....encik suami aku offer nak g cari kat tempat lain ke tak pun aku dah malas...tawar hati...dah kecik ati ngan sireh emas!!......huuuuuu....muka kecewa je aku semalam....

pastu sampai2 rumah...before kuar keta tiba2 encik suami...."yang...nahh..." dengan tersengeh2 dia tunjuk kotak menatang nihh...waaaaaa....dia telah berjaya menipu aku....penat je aku frust tauu....rupanya ada je...tapi encik suami simpan dalam poket suar...boleh aku tak perasan eq...akhirnya berjaya jugak aku dapatt....pastu tak sabar2 nak g mandi....sebab nak try...haish...kanak2 sungguh....lepas try memang best...hehe....so...terima kasih encik suami sebab telah membelanjakan duit kau untuk menatang nihh...huhu...alaaaa aku beli benda2 nih bagai pun untuk sapa????untuk kau jugak kannnn...kan..kan......

kalau korang nak tau lebih lanjut pasal menatang nih korang g lah sini eh....klik sini.....

*aku tak jadi tengok kang shin woo ponn....huhu*

++ menunggu buat aku merana ++

dalam masa 1 jam dah 7,8 kali aku tengok jam...apa ke halnya lah aku ni asyik nak tengok jam je...xdela hobi aku tengok jamkan...tapi memandangkan laki aku kerja so aktiviti aku adalah tengok jam....apesal aku rasa macam jarum jam tu tak gerak arrr??apesal tak pukul 7 lagi......haish....gila la aku nihh....penantian itu satu penyeksaan...aku tunggu laki aku balik kerja la derr....sebab aku bosan xda laki aku....xda kawan nak gaduh...xda kawan nak perang mulut...xda kawan nak ejek mengejek....*apa yg dia ejek aku n aku ejek dia adalah RAHSIA*....sesungguhnya ejek mengejek itu menambah kemesraan n kasih sayang antara suami isteri....tak caya korang trylah eq....haha....gila x boleh pakai nasihat aku....tapi aku dah try memang berkesan....hahah......nak cuba la tuuuu....trylaa...tapi kalau kena terajang ngan laki kau jangan salahkan aku plak....laki aku n laki kau tak sama tau...uhuuuu....

menghitung hari untuk ke melaka....tinggal lebih kurang seminggu je nak start buat praktikal...selamat tinggal kluang...selamat tinggal batu pahat....selamat tinggal encik suami...uhuk..uhuk...ohh...tak2....no goodbye2...alah...aku praktikal kat melaka je pun...ngada2 nak sedih2 pulak...tapi siyes memang sedih woo nak tinggalkan laki...nanti aku tak de makan apalah dia...choyyyy!!!macamlah kau tak de dia tak makan...kau ada dia x makan adalaaaa....huh!!okeylah...makan pakai dia setel....emak mertua aku yang baik itu ada...hehe...trima kasih mak.....tapi malam2 dia nak tidur, dia nak peluk sapa...pagi2 sapalah aje yang sudi antar dia sampai pintu before nak g keje....tengah2 pagi xde sapa yang sanggup okeh...aku ajee....kul 4 pagi buat muka toya depan pintu tengok suami g kerja sambil lambai2 tangan...dengan mata separuh tebukak..rambut gerbang2..haha...x eh...rambut aku tak gerbang2 even bangun tido....ala2 rebonding u rambut aiii.....xpe...praktikal aku tak lama...lebih kurang 4,5 bulan aje....so, aku kena struggle...buat yang terbaik untuk praktikal aku nih....barulah layak dapat degree...laki aku dah dapat...degree lum lagi....hehe...

aku sebenarnya nak tulis entry pasal reception belah lelaki ahad lepas...tapi nak start type je macam xde idea...macam suwey kann....padahal kalo nak diikutkan 3 hari 3 malam pun type pasal tu je pon bleh...yelah majlis kawen...mestila banyak benda yg nak diceritakan @ lebih tepat lagi nak diumpatkan...hoho.....tapi..nantilah...lagipun aku xda gambar2 lagi...macam xbest je nak story mory xde pic untuk kau tatap kan...hahahaaa....*macmlah org nak sgt tgok muka ko*....choyyy lah.....
erm....sekarang dah pukul 5.30.......eh, baru 5.30 ke......urmmm.....perut lapar...cepatlah pukul 7....dapat tengok muka laki trus kenyang kau......hehe...over!!....okeylah...bye...aku nak tengok u're beautiful buat kali ke 4.....demi kang shin woo...huhuuuu....

Saturday, December 18, 2010

+ aFtER tHRee mONtHs +





we're husband and wife for three months...praise be to Allah......Alhamdulillah.....and after three months aku n encik suami akan bersanding lagi...kali ni majlis kat belah lelaki pulak...insyaAllah pada 19hb122010....lama tak 3 bulan??inai kat jari pun dah hilang...huhu...biasanya orang akan buat selang seminggu je....ni aku sampai orang dah lupa dah...tapi nak buat cemana kan...ada beberapa faktor yang menyebabkan terpaksa dilambatkan...tapi takpe...bak kata abah aku...."better late than never".....hoho....tipu2...abah aku pernah dengar pun tidak phrase nihh...

untuk majlis nih aku tak ada banyak sangat benda nak fikir...sebab majlis nih dikongsi dengan 2 lagi pasangan lain..means 2 orang adik2 encik suami aku pun akan sanding jugak...so, ada 3 pasangan lah....2 lelaki include my husband && 1 pompuan..ramai x?ramai x? *sila angguk*...kiranya mak n abah mertua aku buat majlis 2 in 1...majlis menerima menantu && menyambut menantu....ataupun majlis menambah hantu2...wakaka....so, persiapan semua of course lah adik ipar pompuan aku yg byk kena fikir...hehehe...yelah ni first time dia nak sanding semua kan...macam aku nih dah merasa sanding puas2 time kat rumah aku dulu..dah puas blushing2 malu2 kucing dah..dah tak ada debaran nak bersanding pun kali ni...rasa biasa2 aje..keexcitedan nak pilih2 baju semua pun dah tak ada sangat..korang tengoklah baju apa aku pakai nanti...kain batik n t-shirt jer...........oppsss...tipunyeee...baju pengantin la aku pakai....tapi biasa2 aje...xde vouge2 pun...janji tutup aurat sudeyy.....cuma berharap semoga majlis ni berjalan lancar && semoga majlis nih dirahmati Tuhan...penting tu...yerlah kalau dah majlis pun tak berkat macamana la pulak kehidupan lepas tu kan..kan..kan...and yang lagi penting sangat2 semoga kehidupan aku & encik suamiku sentiasa aman bahagia n dirahmati Allah....Ameennnn.....*aminkan sekali yer doa aku nih*..........

so, sekarang ni aku tengah mengemas2 baju..memandangkan esok aku akan pergi membawa diri ke rumah ibu mertuaku....hukhukhuk..........aku rasa aku bawak baju tak banyak mana pun tapi apesal ar 2 beg pun macam tak cukup....huuhu....nama pun perempuan kan......beg baju aku dah 1 beg....lepas tu bag laptop..dalam tu aku sumbat gakla shampoo,baju2 kecik *err...apakah baju2 kecik*...abaikan....deoderant...etc..etc...pastu paper bag...paper bag aku isi telekung sebab dah tak muat nak letak kat beg baju....pastu handbag.....handbag aku besar tapi jgn terpedaya sebab tak de duit pun.....cuma penuh dengan bedak n kawan2nye,perfume,minyak bam,sepit kuku, brooch,L key....eh, L key pun ada??....memang bag doraemonlaaa....huhu...

sebenarnye perasaan bercampur baur....happy & xcited sebab esok dapatla aku tatap muka laki aku yang tak ada langsung iras2 yusry KRU tu...haha....perlu ke nak ada iras2 eq??tak perlu2....nanti kalau ada iras2 yusry KRU mesti ramai peminat...lepas tu aku makan hati....lepas tu aku dapat penyakit.....hohoiii.....tak boleh2....
dah 2 minggu aku tak jumpa encik suami aku tau...esok dapat jumpa pun mesti dah sibuk2...sebab esok majlis nikah adik perempuan encik suami...ohh...sangat sedih....dapat jumpa tapi macam tak dapat jumpa....yerlah...orang tengah ramai2..takkan dia nak berkepit dengan bini dia nih pulak kan.....mau mengamuk abah mertua kesayangan aku tu nanti.....

oklah...apa2 ntah entry aku nih...mesti korang rasa macam 'buang masa je aku baca'....*perasan ada orang baca blog kau*...haha....ada aku kesah???so aku nak sambung kemas mengemas....then tido...sok pagi dapat jumpa encik suami....best...=)

Thursday, December 16, 2010

++ rApUnZeL ++

eh..eh...dia ni pe kaitan ngn rapunzel ntah....

yeah...semalam saya berjaya melepaskan diri ke cinema.....kluang mall lagi...padahal kat BP bersepah je cinema....hehe...setelah janji2 encik suami nak bawak aku tengok ngangkung & hantu mak limah balik ke rumah *dgr tajuk je aku nak gelak* tak berjaya ditunaikan oleh beliau maka dengan itu janji2 tersebut telah pun ditunaikan oleh kekasih gelap ku.."abang kerja elok2 yer...jgn curi tulang tau...syg nak g tengok wayang nih"..hohoii...heh...aku pun ada kekasih gelap tau...walaupun dia berkulit tidak gelap...ingat korang je ada skandal???.....haha....dan movie yg aku tengok adalah rapunzel...si kartun yg cun itu....nih first time tengok kartun kat cinema...malas aku nak review pasal citer nihh..korang tengokla sendiri ea...tapi citer nihh bestt......berjaya buat aku feeling2 gak...tengok farid kamil ngan lisa kat movie pun xdela nak feeling2..tengok kartun terfeelingla pulak.....ahhaaaa...lagi best n feeling sebab telah dibelanja....haha...mekaseyyy la cik payied........lepas tu kitorang makan kat secret recipe, solat then balik....apekah??semata2 datang Kluang nak tengok wayang kat Kluang Mall je ke kau ni???mestila tak...................sebenarnya datang Kluang sebab nak hantar kereta..then, pergilah merewang kat cinema Kluang Mall...so, tertengoklah rapunzel....;p


Monday, December 13, 2010

++akhirnya....++

hoyeh..hoyeh...
merdeka...merdeka....!!!
akhirnya project paper aku berjaya dihantar...lewat sehari...aku target hari Sabtu aku dah boleh settlekan semua...tapi hari Ahad baru dapat hantar....tapi apa2 pun aku sangat2la bersyukur....hampir separuh nyawa jugaklah aku nak menyiapkan menatang nihh...dan........inilah hasilnya......










jengjengjeng.....



silalah berbangga dengan diri sendiri....hehe...peace!!walaupun mungkin tajuk aku xdela hebat mana pun and mungkin aku punya project paper nih biasa2 je pada kau tapi aku sangat2 bersyukur dapat menyiapkan benda alah ni...yelah...ini saja kemampuan aku n aku sangat2 berterima kasih pada Tuhan sebab mengizinkan aku siapkan dalam masa yang ditetapkan...kau tau, selagi project paper nih tak siap huru hara hidup aku....makan, tido ntah kemana...suami pun ntah ke mana....hoho...silalah kesian.....dan sekarang aku mampu menarik nafas lega sekejap......tentang resultnya kita tolak tepi dulu yer.....sila jangan merosakkan mood hoyeh2 aku dgn ingatkan aku pasal result...please no.......!!!!!

so sekarang aku dah meninggalkan Nilai untuk selama-lamanya........hehhh....selama-lamanya kah...??mungkin......yelah...apa lagi yang nak dicari kat Nilai tu...kecuali kalau mak aku tiba2 ajak shopping kat Nilai 3 ke...maka aku akan kembalila ke Nilai....n kalau aku ada urusan-urusan dengan USIM ke aku datangla Nilai.....lepas nih aku kena bersiap sedia untuk ke praktikal pulak....Melaka sila ucap selamat datang pada saya.....sebab aku akan buat praktikal kat PUSPEN Melaka....Alhamdulillah...praktikal aku tak jadi start awal...start macam dirancang...awal bulan 1...n akan habis hujung bulan 4....

so walaupun aku dalam mood cuti tapi banyak benda aku nak kena setelkan....buat masa nih kena bagi attention jap pada majlis sanding aku yang dah lama aku abaikan..huhu...then...terus bg full attention pada praktikal aku....terrrrpaksalaaa berpisah lagi dengan encik suami....sedih ok.....bila ntah nak hidup betul2 dengan encik suami......buat masa nih jugak jangan ada sesapa gatal2 tanya aku pasal baby yer....silalah faham keadaan aku sekarang nih....hidup berjauhan n nak buat praktikal....bukan masa yang sesuai untuk aku pregnant....sapa tanya aku pijak perut dia......haha...takut tak..............? cuma aku mintak doakan saja aku punya rezeki....mungkin dalam bulan 3@4 aku dah boleh merancang untuk itu.....kalaulah tak ada apa2 halangan sekarang jugak aku nak...sungguh.........tapi apakan daya kan...kenalah berkorban.....

ok dah nak tido....waaa...awalnya tidokan.......kat kampung..kalau kat rumah sewa dulu nih time2 nih masih berlegar lagi kat depan kedai mamak @ kedai keling m.s.a deen...beli topuplah..beli airlah....tak pun tengah berlalala dengan budak2 rumah....so, esok aku ada plan nak g tengok rapunzel dengan kekasih gelapku...ok daaaa.....gudnyte...mimpi indah sayang.......

*****

sangat rindu dengan encik suami....seminggu lebih tak jumpa...i'm not ok wif dat......=(

Friday, December 10, 2010

~pesal gelak~



hahaha------hahhaaa-----hahahahaha---ahhaaa-------

`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
kenapa aku gelak??
sebab.........
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
aku cuba nak menutup hati yang tak gembira...............................................................:'(