tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Sunday, November 28, 2010

~marah~

baru melepaskan rasa amarah....hisyyy...."sesungguhnya marah itu daripada syaitan"....yer...betull...tapi aku ni isteri biasa yang tak pernah lari dari sifat kekurangan...

tak tau macamana nak mulakan cerita...ermmm...macam ni...aku baru je meluahkan ketidak puasan hati ku ini kat encik suami...sebab sorang pompuan nih....klik sini...oppsss....bukan seperti apa yang korang fikirkan...tak ada kisah kecurangan yer di sini....huhu...

4787 tu adalah kawan aku...n kawan la jugak dengan encik suami...kenapa aku tak suka sangat dengan dia ni eq??sebenarnya aku bukan tak suka dia...n bukan aku marah encik suamiku kawan dengan dia sebab dia pompuan..no..no..no...aku tak suka encik suamiku berkawan lagi dengan dia sebab dia pernah tak suka encik suamiku dengan aku..hah...jgn pening..jgn pening.... :)

yer.......mungkin itu kisah lama..kisah zaman hingusan...tapi jujur...sampai mati aku akan ingat kata-kata dia yang dia burukkan aku pada encik suamiku dulu...masa tu encik suamiku baru proses nak mengurat2 aku....so, aku tak tau sebab apa dia tak suka...then dia burukkan aku.....motiff??tak taula..setau aku dulu aku tak pernah pun berkawan rapat ngan dia...just gitu2 je..so, tak pernahlah kan ada isu antara aku n dia...

sekarang ni aku memang dah lupakan pasal tu...tapi bila encik suamiku still berkawan dengan dia, aku memang tak puas hati...bagi aku, kenapa mesti nak berkawan lagi dengan orang yang pernah tak suka dengan hubungan ni...n pernah burukkan isteri dia...padahal aku tak pernah cari pasal dengan dia...

mungkin aku kejam..yerlah..mungkin korang fikir alah..apala sangat yang dia buat tu....sampai aku nak kata dia macam tu...yer..aku tau...mungkin aku tak patut sampai macam tu sekali...tapi aku tak tau macamana nak lupakan kata2 dia tu....aku dah maafkan dia...sebab lagipun dia tak berjaya menyebabkan encik suamiku dulu percaya kata2 dia...tapi cuma dalam hati ni masih ada perasaan marah && benci......

*********

~dapat award~

disaat2 aku sedang 'kebengkekkan' hati cik wana telah menganugerahkan award nih kat blog aku.......
>
>
>
>
>
>

 before dapat award nih syarat2nyer adalah>>>>>

1) tenkiu to cik wana yang comel itu....hah...time ni lah kau baru nak cakap dia comel yer..eh, tak...tak...selalu je aku cakap wana comel sebab dia memang gadis yang comel....hihi....

2) gue nak share ini award kat cik sa'dah....sila ambil yer sa'dah...=)
3)pastu kena jawab ini:

7 perkara tentang diri saya...

okey saya akan cuba jawab dengan jujur sejujurmya lah yer...=)

1) sudah berkahwin (haruskah yg ni diletakkan ditmpat 1st??)

2) tarikh lahir 07 februari 1987

3) sangat sensitif....bak kata bestfren aku, en. nizam "hati kau nih macam tisu yg dibelah 7" gilo!

4) hari2 rindu kat encik suami sebab bukan hari2 dapat jumpa beliau  :'(

5) suka kucing tapi.......yang cute n bersih ajer...hehe...memilih.....

6) tak berapa suka makan @ selalu makan tak abis.....isk..isk...

7) tak pernah bercinta dengan orang selain encik suamiku

ok...cukup  da.....;p

^*************^

Friday, November 26, 2010

~ brengsek btoll laaa!!! ~

" kwan2ku..dgr2 cita,prktikal kita bakal diawalkn pada tarikh 20/12/2010 kerana penilian untuk selaraskn markah final semester pd tarikh 13 MEI 2011. " (copypaste dr status kak pae)
oooomaigoddddd.........gila kau....20hb122010????.....pehal pulak nak awal2kan nihh....19122010 tu aku nak bersanding ok....then takkan esoknya terus start praktikal....eeeeee....tak sukalaaa kejutan2 last2 minute ni...menyusahkan...faham tak???MENYUSAHKAN....wadehel laaaaa kann.....ni dah bulan 11...abes rosak semua plan orang....tolonglaa jangan macam2.....
aku bengang tahap gaban ni........*dush~~

~xtvt dalam dewan exam~

yeayyy...tamat sudaaa 1 azab dunia....haha...aku baru abes 1 paper ok....untuk hari ni 3 jam dalam dewan exam aku rasa cam 3 minit je...eh, tak..tak...tipu...rasa macam xsampai 3 jam....rasa macam laju je jam tu berpusing...selalu 2 jam setengah pun aku da kebas2 n pusing kiri kanan n nak keluar....tapi tidak untuk subject hari ni.......kurang lebey adala kena jawab 7 essay...fuhhh.....3 essay panjang tu memang tak seimbang aku jawab...yang first panjang kemain sampai 3 pages...yang second and third 1 page je...haha...sebab tak cukup masa...ambek ko......so far, Alhamdulillahlaaa...walau tak seexcellent mana aku jawab at least ada gak idea aku nak mengarut meroyan dalam answer sheet tadi...mintak ampun banyak2 kat prof. sebab jawapan aku suma cam hampeh je kot....tolongla tolong jgn bagi result yang hampeh....ohhh tidak......

disamping menjawab soklan dalam exam hall tadi sempatla jugak aku 'mengusha' n 'membelek' awek2 pembantu pengawas peperiksaan tadi...n adala terminat dengan sorang awek ni...ohhh...bukan2...saya tak seperti apa yang anda fikirkan ye...bukan mengusha tengok mukanya lawa ke tak lawa...yang tu aku tak heran walaupun muka ala2 aishwarya rai sekali pun....tapi aku dok membelek tudung@shawl yang dorang pakai...cantik...kemas je pakai...tak macam aku..serabai je....huhu.....

dah puas usha yang perempuan aku dok telek yang lelaki pulak...oppsss...bukan telek orangnya...sekarang aku dah tak minat dengan mana2 lelaki yer kecuali encik suamiku n kang shin woo sajer.....huuu...aku nih dok telekla kaler baju yang dorang pakai...yerla hari ni kan hari jumaat..so, dorang kebanyakan nye pakai baju melayu...so, berwarna warnila...sambil2 tu aku dok tengok2 la mana2 kaler baju yang cun...cari idea untuk kaler baju raya taun depan....hahah..raya taun depan ok.....ambik ko.....ntah pape aku ni ada ke tengah exam sempat pulak nak terfikir pasal baju raya taun depan.....

so sekarang aku nak berehat sebentar bersama2 bantal....pas2 ni nak sambung study pulak untuk subject hari isnin...2 subject.....fuhhh...so, wish me luck yer....daaaa...

"abang doa untuk sayang semoga sayang tenang n dipermudahkan segalanya masa xam nanti"

kerana msg ni lah aku sangat tenang setenang2 tenangnya yer sampai buat2 macam bukan minggu exam...ohh suamiku.......

peace!!

Wednesday, November 24, 2010

~verangan~













waaaaaa....sangat jelita kan mereka......!!!!gojes!!!kalaulah aku dapat memiliki salah satu drpd mereka.........~~verangan~~
sasau sekejap....semoga mereka hadir dalam mimpiku.....

dapat guna yang ni pun aku dah bersyukurrrr sangat....tapi tak salahkan kalau menanam impian.......*sigh*

~MINTAK MAAF~

maaf...kalau awak cari bahan2 berilmiah kat sini, awak tersilap rumah...blog ni tak ada bahan2 berilmiah yang awak cari...kalau ada pun secara kebetulan...walaupun saya pelajar tahun akhir kaunseling, tapi blog ini bukan dicipta untuk bercerita tentang itu...blog ini adalah tentang keseluruhan hidup saya...tentang apa saja yang saya rasa saya nak kongsi...kalau awak suka blog ni terima kasih..kalau tak suka, leave it....simple kan....sekian, terima kasih...


~SMS mu...~



seseorang bisa lari dari kebenaran dunia
tapi tak seorang pun
yang bisa lari dari
kebenaran cinta
karna cinta adalah kebenaran sejati
dan cinta sejati ku
adalah kamu.....suamiku HAFEAZ SAMIN.....

*thanks my dear for the message....i love it so much...

Monday, November 22, 2010

~b.a.b.y.~














aiyoooo...kenapakah entry aku kali ini dihiasi dengan gambar2 baby yang sangat chumell ini.....comel kan mereka.....tak taulah anak sapa mereka ni...surf kat internet jer...tapi serius baby2 sangat comel...nama pun baby kan...comel, suci je muka...tak kiralah baby dari agama apa pun...mereka tetap suci....sangat sejuk mata memandang....kepada mereka di luar sana, peliharalah baby anda dengan sebaik mungkin...anak itu amanah Allah...Allah pinjamkan anak2 itu kepada kita...kalau kita tak jaga dengan baik, Allah akan ambil balik.....

act aku baru lepas tengok pic baby kat profile orang kat fb....so.....tiba2 nak letak pic baby2 kat dlm blog...sebab banyak perasaan yang nak diluahkan di sini...tapi....tapi....tak boleh...;(...sebab walaupun ni blog aku tapi tak semua perkara boleh disumbatkan kat dalam ni....so, kau duduk diam2 saje memendam perasaan lah yer..

*mood kucar kacir

Sunday, November 21, 2010

~nak 18092010 lagi~


rasa nak kembali ke tarikh 18092010....seriussss....haha...ni la penangan asyik g kenduri kawen orang je...sudahnya tengok kawan2 bersanding aku teringin nak sanding lagi....tapi kat rumah sendiri...nak kenduri kawen lagi..nak kawan2 ramai datang lagi...nak hadiah kawen lagi...nak macam masa hari tu lagi....haha...gilakah aku???...yesss...tak gila..mereng sikit je...tapi impossible lah kan...apala aku ni mengarut...tapi serius best kahwin..kecuali kau kena kawen paksa..bagi cam aku ni yang 200% rela of coursela rasa sangat best...best masa hari kejadian n dah tentulah lagi best masa lepas kahwin...hehe...time nikah adalah moment yang sangat bermakna dalam hidup aku...walaupun time tu aku tak  dengar pun encik suami lafaz akad sebab tgh bergossip dalam bilik pengantin..hihi...tau2 je cik payied kata "ainun, dah nun...dah sah.."huhu..time tu tak tau nak kata apa..cuma mampu ucap syukur je dalam hati..bila sepupu sepapat yang ada kat situ ucap tahniah n kata "dah jadi isteri orang dah kau ain", aku  cuma mampu senyum je....sebab rasa sangat teruja..haha..akhirnya.....dah jadi bini epit...time nikah aku tak ada babak nangis2..semuanya happy aje..sebab bapak n mak aku tak berminat nak buat yang macam orang sekarang buat tu..alaa..yang mak n bapak pengantin kena baca teks penyerahan anak tu..pastu nanges2 bagai...huhuu...aku buat apa yang patot buat je...naseb baik tok kadi yang merangkap bapak cik payied n jugak kawan bapak aku itu sangat best n tak melecehkan...alhamdulillah semuanya berjalan lancar...lepas akad, baca doa macam biasa n amek2 gambar n makan.....lepas tu mereka pun balikla rumah masing2...

then malam tu ada majlis berzanji..kecil-kecilan je...aku yang seumur hidup tak pernah baca berzanji nih telah membelasah saje la segala lagu2 rawi berzanji tu....mintak maafla mmakcik2, kawan2 n kanak2 yg ada masa kejadian tu  sebab suara pengantin mungkin telah menanahkan telinga masing2...lepas habis majlis tu aku tidur dengan aman sebab konon-konon pagi esoknya nak bangun awal n nak nampak ceria sebab nak bersandingkan....cehcehceh....

esoknya alhamdulillah kawan2 aku sangat ramai yang datang...memang sangat happy..walaupun kenduri kawen aku  xada deejay xde karok bagai tapi tetap meriah..sebab bapak aku telah mereject segala bentuk nyayian...tapi aku pasang jugak cd lagu2 raya...buat bising2 sikit...ahahaa..mentang2 kawen time raya kan....sepanjang hari ni aku memang sangat happy..pengantin mestila kena happy kan...ada ke pengantin yang sedih time majlis kawen sendiri??ada kott...yang kene kawen paksa tu ke kan...walaupun penat tapi aku sure orang lain laaaagiiiiii penat...terutamanya mak, abah, kakak, abang2 n orang2 rewang....sampai ke malam still ada tetamu yang datang...terima kasih banyak2 pada yang sudi datang...

esoknya adalah hari yang azab bagi aku n encik suami...kena basuh periuk...aku kira2 ada 9 periuk besar...perghhh...lepak giler hari tu..periuk yang awal2 jerla kitorang basuh dengan suci murni macam periuk dalam iklan sabun axion...periuk yang last2 naseblaaaa......tak larat kau nak cuci betul2...dari pagi sampai dekat asar baru siap mengemas...inilah deraan untuk pengatin yer...tapi tetap best...itu semua kan kenangan...kalau tak kawin aku tak merasa cuci periuk besar2 bagai tu....huuuu..petang aku n encik suami balik kejap ke kluang...jumpa jap mak n abah baru ku...tak sempat tidur sana sebab esoknya aku dah nak balik nilai...sedih kan...2 malam je dapat jumpa suami...apala nasib pengantin baru...

hadiah???maaflaa...aku tak sempat nak bukak hadiah macam sesetengah pengantin baru kan besenya malam kenduri kawen tu terus bukak hadiah kawen bersama2...tapi aku takk...tak sempat...hari jumaat lepas baru aku berjaya bukak semua hadiah2 tu...naseb baik xada yang bagi aku makanan cam cekodok ke...pizza ke...kalo x sure dah berulat2...n semua hadiah2 tu sangatttt bestttt...terharu aku...terima kasih banyak2 la pada yang bagi hadiah tu...semuanya best.,..kalau korang kawen nanti janganla pulak korang expect hadiah yang best jugak dari aku yer...huhu....
*sebahagian hadiah kawen....best...;)

apesal la entry aku kali ni nak mengimbas plak kenangan time kawen...huhu...asalnya aku nak cerita pasal kenduri kawen yang aku attend...tersesat di jalan yang lurus plak...maaflah sebab ni entry yang kedua aku cerita pasal kawen...musim kenduri kawen kott...haish aku ni...ermm...sila la marah saya yer sebab dalam tak siap2 kerja sempat pulak nak sibuk2 cerita pasal kawen......ok ni aku nak attach gak pic2 yang berpatutan n berkaitan....layan je lah yer.....

muka encik suami yg paling suci aku penah tengok...huahuahua...

tema hijau bukan pilihan aku tapi ni kaler feveret bapak..;)

 mak andam n crew yg sgt berdedikasi



nilaa hasilnya...semua aku puas hati...

majlis belah laki insya Allah akan berlangsung 19hb 12 2010 di dewan taman sri lambak kluang....walaupun akan bersanding lagi sekali tapi 'keexcitedannya' tak sama macam hari tu...apa2 pun aku harap semuanya berjalan lancar je...apa yang penting dalam hidup aku sekarang adalah untuk membahagiakan encik suami tersayang n jugak diri sendiri...kehidupan dah berubah..semoga aku adalah isteri, menantu, ipar yang tabah...walaupun bukan mudah untuk jadi yang terbaik n mustahil untuk aku puaskan hati semua orang tapi aku akan cuba yang termampu...suamiku...bawalah aku ke syurga idaman....cewah.......*gatal.....n harapan terbesar aku, semoga perkahwinan ini berkekalan bahagia hingga ke syurga...semoga aku mampu hadapi segala ujian...semoga aku isteri solehah dan kau suami yang soleh...semoga...semoga..dan semoga....semoga yang terindah adalah milik kita sayang....amin....

~meroyan lagi~

already at Nilai....huarghhhh....happy...sedih....tak taula nak berperasaan yang mana satu...serabut...serabut...happy sebab dah nak habis belajar...tinggal nak exam jer...sedih sebab banyak lagi task yang tak siap lagi...banyakk...sangat banyak...exam lagi...walaupun cuma 3 paper je...tapi 3 paper tu sangat azab ok...

cuti 3 minggu buat macam aku nih dah habis belajar je rasa...sebenarnya 3 minggu tu bukan untuk bercuti...n aku memang tak bercuti pun...cuma sebab aku balik johor straight 3 minggu so, kerja-kerja aku banyak yang tergendala...tertangguh n akhirnya tak siap...wadehel laaa kan.....

dah 3 minggu kat johor disamping encik suami buat aku rasa sedih sangat nak balik sini...untuk tadi tak ada adegan air mata antara kami...sebab aku nak drive karang tak nampak jalan kalo nangis...lepas berpisah dengan encik suami kat tol yongpeng hampir2 jugakla terturun air mata...tapi tak jadi sebab nak concentrate driving..haha...sangat gembeng kan aku...ahhh...pedulik apa...laki aku kan...rasa berat je hati nak balik semula ke Nilai...walaupun cuma untuk beberapa minggu je lagi...tapi terrrpaksaa....sempena raya korban ni kan...ni la pengorbanan aku kot...lepas nih plan nak balik terus ;epas exam 5hb12...tapi tadi, kawan aku cakap macam tak boleh terus balik je..sebab nak jilid term paper...oh tidakkkk!!!maknanya kena tambah lagi seminggu kat sini...=(...sangat tak best ok...dahla macam2 things to do bulan 12 ni...aduhaiii...berkorban lagilaa.....

*pic terakhir before aku balik sini...pic ni disnap petang raya time ujan renyai2...so, faham2la kenapa wajah beliau begitu.....*



Wednesday, November 17, 2010

~luahan jiwa lara~

hidup aku ni susah...sukar...tak senang..sulit...complicated...
tapi mujurlah aku ada encik suami & kawan2 yang selalu ingatkan aku hidup ini tak susah mana selagi kita bersabar, berusaha & kembali kepadaNya...
dan...untuk encik suamiku...sesusah mana pun...akan jadi senang...seperit & sepahit mana pun akan jadi indah & manis...selagi kau sayang aku...selagi kau suami aku...selagi kau sokong aku...selagi aku sentiasa dalam hati kau...
sekuat mana pun aku...tanpa kau aku lemah...tanpa kau aku hilang arah...

aku tak peduli segala kritikan..aku tak kisah segala perlian...yang penting kau sayang aku.....cukup...

*pe kes ngan aku ni ntah


Tuesday, November 16, 2010

~lagu raya~

Khairil Johari Johar
Sepasang Kurung Biru
Tiada salam atau ucapan
Tiada pesan tanda ingatan
Suasana penuh keriangan
Ku teringat pada seseorang
oh...

Di hari yang berbahgia ini
Hatiku kosong dan sepi sekali
Betapa manis kenangi lalu
Menyambut raya bersama denganku
oh...

( korus )
Tiada bisikan lembut yang ku dengar
Hanya suara azan sayup bergema
Masih kurasakan hangat tanganmu
Di pagi raya bersalam dengan ku

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rindu ku
oh...
 
SUASANA HARI RAYA

Anuar:
Berlalulah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam
Ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan
Saling memaafi
Suasana Hari Raya
Walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan
Dan mententeramkan jiwa

( korus 1 )
Anuar:
Kuih dan muih
Beranika macam
Makanlah jangan
Hanya dipandang...
Elina:
Ketupat rendang
Sila nikmati kawan
Penat memasak
Malam ke pagi

( korus 2 )
Anuar:
Wajik dan dodol
Jangan lupakan
Peninggalan nenek
Zaman berzaman...
Elina:
Asyik bersembang
Pakcik dan makcik
Hai, duit raya
Lupa nak diberi

Anuar & Elina:
Berlalulah sudah Ramadan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira


yeayy..esok raya....lagu raya pertama tu adalah lagu raya feveret aku..tapi jarang2 ada kat radio...sebab dia lagu sedih kot...meruntun jiwa beb lagu tu...n lagu raya kedua tu adalah feveret lagu raya encik suami...kalau raya je mesti dia pasang ringtone lagu nih...tapi banyakla lagu raya yang dia suka...senang kata encik suami memang suka lagu rayala..
so, dikesempatan ni, aku nak mengucapkan selamat hari raya AidilAdha untuk semua umat Islam diseluruh dunia...=)

~untitled~

sedang menolong adik ipar aku a.k.a kak noi buat kek untuk raya haji...tolong ke kau???tolongla sikit2...tolong teman...nak tolong lebih2 takut kek coklat jadi kek merah pulak...maklumlah saya nih bukan expert bab2 macam ni...budak baru belajarkan...encik suamiku dah lama dibuai mimpi2 indah...harapnya indahlah...sebab esok dia harus atau lebih tepat lagi wajib bangun pagi2 sebelum subuh untuk pergi kerja...n aku dah tentulah terlibat sama..tapi lepas tu aku boleh sambung balik mimpi2 ngeri aku sampai pukul berapa2 yang aku suka..sebab encik suami bukan tau pun aku bangun pukul berapa..hoho...alangkah buruknya perangai kau wahai isteri epit...
hari rabu ni insyaAllah kita akan menyambut AidilAdha...n sekarang aku tengah dengar lagu2 raya kat radio..serius aku teringat raya Aidilfitri...yerlaa mana ada lagu raya haji kan.....so raya haji tahun ni aku sambut kat sinilah...kat rumah family encik suami..tapi........lepas sembahyang raya, haruslah kan gerak terus ke rumah aku..kesian mak aku tahun nih aku tak ada nak tolong2 masak2 untuk munjung...haish...sedihlah pulak..mak oh mak....=(.....lepas tu aku akan stay terus kat rumah sampaila hari ahad insyaAllah aku akan balik ke Nilai pulak...jadilah student balik..macam tu lah life aku buat masa ni...kluang-bp-nilai...lepas nih kluang-bp-melaka..dah macam perjalanan bus express orchid pulak kan....balik Nilai untuk exam n hantar segala assignment2...tapi assignment2  aku tak banyak yang dah siap...salah sapa??salah aku lah yang melalai2kan diri untuk buat assignment...aduhaiii.....

Wednesday, November 10, 2010

~betina 4787~

betina 4787....ahaha...itu adalah status kat facebook aku buat masa ni...betina 4787 adalah gelaran yg aku bg kat adala sorang perempuan tu....haha..x baiknyala kan aku kerana m'anugerahkan gelaran tersebut kat beliau...uhhh...tapi seharusnya gelaran itu layak kot...apakah n kenapakah yg sebenarnya eqq??....biarlah aku je yang tau kisah aku, dia n beliau tu....huh!xleh citer panjang2 pasal beliau...sebab boleh buat hati aku panas.....!!!

Monday, November 8, 2010

~sawan apakah??~

seminggu adalah tempoh paling lama aku jumpa encik suamiku stakat ini..ahahha...kesiankan.....tu pun ada gak lubang2..ini pun disebabkan encik suami ku belum mula kerja lagi lepas eksiden hari tu..kalau dah start kerja ntah berapa minit je kot..haihai...sabar jer lah yer isteri epit...seminggu pun bukan bermakna 24 jam berkepit dalam sehari...tolak masa tidur, masa encik suami tengok bola, g sarapan ngan kawan lah, g ngeteh lah....so, adalah tinggal beberapa jam aje...

semalam pergi hantar encik suami berurut kat sri medan ngan abahku..orang urut tu kata encik suami kena sawan..aiyoo...sawan apakah..???antara simptom2 yang orang urut tu kata kurang selera makan, lemah badan,pagi2 asyik nak baring je, rasa sejuk je, badan panas, telinga sejuk....hah...semua tu memang ada kat encik suami..ubat klinik dah habis dah pun...tapi macam tu je...lepas orang tu urut2 then dia bagi air...untuk hari ni ada nampak perubahan la sikit...hopefully dengan izin tuhan encik suamiku pulih macam biasa..yelah aku nak siapkan assignment lagi...kalau tengok encik suami asyik tak sihat je manala boleh datang mood nak buat assignment kan..kan..kan...........mood nak final n nak balik nilai dah zero dah ni....

*ni muka encik suami masa pas eksiden...eh, sempat plak bergambar yer...

sekarang Alhamdulillah luka2 kat muka dah hilang..kalau tak dah macam 'mok' balik gaduh..calar sana sini...huhu...rupa encik suami dah kembali kepada asal...ada sikit2la parut...n skarang aku dalam proses nak hilangkan...guna losyen je..ahaha...almaklumlah...save budget kan nak beli produk2 hilangkan parut ni bukan murah...so, guna jelah apa yang ada...=)
*dah tak de kan kesan2 luka kat muka...berkat belaian tangan aku yg suka mengopek luka2 kering tu laaa...hehe

~hidup terumbang ambing~

hidup terumbang ambing....sangat......hukhuk...sangat sadis bunyinya...cuti yang sebenarnya bukan untuk bercuti ada lagi 2 minggu...lepas tu final exam, then....merdeka!!!

ahhhhh....xda maknanya nak merdeka2....banyak sangat benda yang tak settle lagi ni...

1) tesis
2) 5 report visit encik zali
3) 3 report interview subject datin
4) tempah makeup n baju sanding
5) cari pengapit
6) kompemkan cameraman
7) settlekan pasal praktikal
8) bla..bla..bla..
9) etc..etc..etc..

ada sesapa nak tolong ringankan beban aku tak.......

Monday, November 1, 2010

~demam panas la pulak~



baru balik dari hantar encik suami pergi klinik n hospital...hah...ambik kau...dua-dua aku belasah...klinik aku pergi, hospital pun aku pergi...
malam tadi encik suami demam panas...giler panas badan dia..kalau letak telur pun boleh masak kot...aku ni manalah ada pengalaman jaga2 orang sakit2 nih...nak bagi ubat apa pun aku tak tau...balik2 lap2 badan encik suami dengan towel good morning lembab..pastu letak kat dahi..memang tak ada perubahan pun...nampaknya usaha tak menjadi yer...badan n dahi still panas..aku duduk dekat pun rasa bahang je...naseb baik ada panadol..tu pun mintak kat abah mertua ku...lepas bagi panadol, alhamdulillah encik suami dah boleh tidur n panas pun dah kurang...aku pulak yang tak boleh tidur.......
tapi pagi2 tengok dah panas balik...adoii..makin panas pulak tu...seriau lagi aku...agaknya macam ni la perasaan mak aku dulu bila aku demam masa kecik2 kan...ni baru jaga suami..lum jaga anak lagi...huuu...dugaan...dugaan...
area2 pukul 9 lebih aku paksa encik suamiku g klinik..g klinik terdekat...alhamdulillah tak ramai orang...tapi kan....alahai...lembab giler la...apa ntah doktor tu buat kat dalam..sementara nak panggil patient lain tu agaknya sempat 2, 3 orang patient masuk tau...menyirap je aku...aunty india ngan husband dia yang duduk sebelah aku nih pun asyik jeling2 kitorang je..yerlah encik suami aku dah merengek2 suruh cepat..merengek kat aku bukan aku boleh cepatkan pun...takkan nak redah je bilik doktor kan...kaki aku pun dah kebas je menampung kepala encik suami...sampai uncle tu tanya, demam ke itu laki.....adoii...bukan itu laki aje uncle yg demam, itu bini dia pun sudah mau demam tunggu doktor....
lebih kurang setengah jam lebih dapat pun masuk bilik doktor...doktor chek2 doc kata,

"awak punya demam ar adik, banyak tinggi...apa pasal ini demam boleh tinggi...40.04 woo..awak arr adik nanti saya kasi surat awak kena pergi hospital pergi check sana..suruh doc sana kasi masuk air...awak tak boleh ni demam tinggi2..banyak bahaya...."

aduhaii.....cemas dah aku...denggi ke...??then, pergilah ke hospital pulak..ingatkan kat hospital terus boleh chek sebab dah ada surat emergency dari klinik tadi...tapi banyak pulak proses2 dia..aku ni memanglah sangat jarang g klinik apalagi hospital...urusan-urusan hospital ni memang aku lambat sikit...yang aku ingat tadi kena pergi bilik 13, bilik 11, bilik 2, chek darahlah, apalah...hah..baru dapat jumpa doktor....naseb baik puan doktor ni baik n peramah...selalu tu aku terjumpa doktor yang tak best...lepas chek2,doc kata tak ada apa2..cuma demam biasa..tak ada tanda2 denggi..Alhamdulillah.....syukur...cuma doc pesan kalau dalam masa 2 hari tak ok, kena g lagi..hopefully betullah tak ada apa2..

encik suami cepatlah sembuh yer...saya dah merana ni...bukan merana sebab kena jaga kamu tapi merana sebab tengok kamu tak sihat...sedih hati......huuu...