tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Sunday, October 31, 2010

~kejutan yang tak best~

jumaat 291010
pagi2 yg x berapa pagi saya dah dikejutkan dengan berita yang sangat2 tak best...

"AINUN, ABG EPIT XCIDENT!!"

oh no................berita daripada adik ipar aku yg boleh wat aku heart attack ...memng sgt terkejut...n aku tak tau nak menerima berita tu macamana...terkulat2 kejap aku...nak nangis tapi macam tersekat...aku memang tak boleh dengar berita2 macam ni..lagi2 yang melibatkan orang2 tersayang...aduhh...seriau aku...yelah...encik suami sakit gigi je pun aku risau macam hapa...ni kan pulak dengar berita2 pelik macam ni...aduhaiii...tuhan saja yang tau macamana rasanya...
aku masa tu memang tak fikir pape dah...nk laki aku ada depan mata je masa tu...naseb baik memang aku nak balik johor pun so barang2 dah pack...cuma aku ingat nak balik petang2 sikit n masa tu macam dah malas nk balik awl2...rasa nak balik sabtu je...tapi aku dah tak ada fikir apa...capai2 pape yang patut n tiba-tiba aku dah ada kat bp tgahari tu...wahahaha...mcamana aku driving ntah usah ditanyalah yer...masa tu adik2 ipar n biras aku ada mesej dah kata encik suamiku ok...n tak payah risau sangat...walaupun agak lega tapi kelegaan tu tak lepas selagi encik suami tak ada depan mata...singgah rumah mak aku jap, makan2 n mandi2 (sempat yer), pas solat aku terus gerak ke rumah encik suamiku...alhamdulillah encik suami cuma luka2...habis dah mukanya corang coreng.luka sana luka sini...adoii...naseb baik aku bukan sin chan...kalau tak mesti dah suruh encik suami pakai topeng muka artis yang nsem sikit..huhu.....heh!mengarut sudaa....!apa-apa pun aku bersyukur sangat semuanya selamat...tapi tetap sedih tengok encik suami yang luka2, sakit2 badan, sakit2 leher....nak peluk2 pun takut2 jer....


sabtu 301010
yang ni memang pagi pagi sepagi yang mungkin aku dah dikejutkan lagi sekali dengan berita yang sangat2 tak best...

"dik nyai dah meninggal 1230"

mesej dari kakak betul2 buat aku tak boleh tidur...lagi sekali terkejut...nenek aku dah meninggal??macam tiba-tiba je..masa tu dah tak hirau encik suami kat sebelah...rasa lambat sangat nak tunggu pagi..yerlah takkan nak drive balik bp tgh2 pagi tu pulak..karang terkejut semua orang kat dalam rumah ni...then, pagi2 tu lepas sembahyang subuh aku terus cakap ngan mak mertua aku yg aku terpaksa balik kampung jap sebab nenek aku meninggal..aku balik sorang2 sebab encik suami tak boleh bangun...sampai2 kampung jenazah tengah dimandikan...sayu sangat rasa hati aku bila tengok muka mak aku masa tengah mandikan jenazah...sedih.....tapi aku redha...arwah nenek yang aku panggil nyai memang dah tua...cucunya pun ada yang dah ada cucu...hah...dah berapa generasi dah..aku pun kategori cucu yang last2...arwah nenek bagi aku sangat baik....tak banyak sangat kenangan aku dengan arwah sebab bila aku membesar arwah dah tua n tak nampak dua2 belah matanya...sedih kan....semoga Allah tempatkan arwah di kalangan orang2 beriman...

dua hari berturut2 aku terima berita tak best n 2 minggu berturut2 aku terima berita kematian.....semuanya adalah peringatan........

n sekarang profession aku wat sementara waktu adalah nurse...nurse peribadi khas untuk encik suamiku...so, aku nak blah dulu lah yer...encik suami dah memanggil2.....daaa.....

Friday, October 29, 2010

~mau balik~


esok saya mau balik kampung............weehaaa.....anda nampak gambar apa di atas tu??haha...itu adalah sebahagian barang2 yg aku nak bawak balik esok...SEBAHAGIAN oke...giler banyak x barang aku??cuba kira ada berapa beg...siap ada bakul baju kotor lagi...haishh....macam dah tak nak balik sini aje ye....

esok adalah hari terakhir untuk sem ni..aku akan cuti 3 minggu include study week then final exam...pastu......cuti lagi n aku akan pergi praktikal start Januari depan...pejam celik pejam celik, memang esok adalah hari terakhir untuk tempoh aku belajar kat USIM nih...wahh....dah nak habis belajar rupanya aku....tak percaya.......masih teringat2 first time aku datang USIM nih...macam baru semalam!tapi rupanya dah hampir 4 tahun yang lepas....oooo...sangat lama rupanya aku kenal kawan2 kat sini.....n dah tentulah sangat banyak kenangan2 yang aku kumpul kat sini...nak cerita satu2 sampai raya haji tahun depan pun tak habiis cerita lagi....sebenarnya happy sebab dah nak habis belajar...tu la yang ditunggu2 selama ni...tapi sebenarnya perasaan sedih tu lagi banyak...sedih nak berpisah dengan kawan2...sedih nak tinggalkan kejahatan2 yg slalu dibuat kat sini...ooppsss!!...xdela kejahatan apa pun...hehe....dlm masa yang sama pun takut n rasa macam tak bersedia lagi untuk melangkah ke alam lain....err...alam misterikah??bukan2...maksud aku alam praktikal...alam pekerjaan..alam perkahwinan.....eh,yang tu bukan dah ke?

 *ni adalah org yg sedang kerunsingan...huahuahua...

banyak yang diharapkan n diimpikan dalam hidup aku ni...tolak tepi soal keluarga n rumahtangga...cerita pasal kerjaya..ahhh..memang aku blur...rasa macam nak g jumpa kaunselor je...apa?ingat pelajar kaunseling nih tak boleh jumpa kaunselor ke??kaunselor pun manusia biasa..apa lagi cuma pelajar macam aku ni...sangat banyak kekurangan nye...lagi2 ilmu aku...ilmu lain yang tak berkenaan tu banyakla...heh!....kadang2 rasa tak yakin dengan diri sendiri...kenapa yer...low confident level kott...maybe...tapi terasa macam rendah diri sangat...walaupun aku ni memang tak tinggi...waaaa....kenapalah makin lama makin macam2 yang aku rasa?bukan bab ni aje...bab2 lain pun aku rasa sangat kekurangan...sangat rendah diri...sangat jauh berbeza dengan orang lain....=(

banyak perkara yang jadi figure dalam hidup aku nih...biasalah...insan yang lemah kan..banyak masalah....huhu....kadang2 tak tau nak mengadu pada sapa..selain pada Tuhan....encik suami??bukan tak nak cerita segala masalah tapi tak suka nak membebankan fikiran dia...yerlah..jumpa pun jarang...takkan time jumpa tengah bermesra-mesraan tu nak cerita masalah pulak...tak bestlah kan...kawan2?adalah jugak sorang dua yang sudi jadi pendengar setia...tapi tak nak lah story semua...samalah..takut mebebankan...so...sumanya aku simpan n telan saja sorang2...owhh...macam sadis sangt je kan...xdelaaa...tapi tak pe...aku percaya semua masalah boleh selesai...n semua manusia normal memang akan ada masalah...sebsar mana pun masalah aku,aku masih ada Tuhan yang Maha Pengasih....

apala cerita pasal balik kampung melalut2 sampai masalah lah..figure lah...dah2...jangan melalut2..assignment kamu banyak lagi tak siap wahai puan ainun.....haishhhh....so, esok aku akan drive sorang2 nilai-batu pahat...doakan perjalanan aku safe yer...n aku akan bawak balik encik vege untuk temankan aku balik...encik suami...nantikan kepulangan isterimu ini ya...................<3

encik vege n anaknye...;p

Tuesday, October 26, 2010

~cuti-cuti cinta~


see...dah kata banyak benda yang nak di type utk sepjg minggu lepas...so, hari ni aku pulun lah sehari sampai 2, 3 entry...heh!
entry yang ke dua untuk hari ni adalah tentang filem 'cuti-cuti cinta'...alaa yang farid kamil n nora danish tu pelakonnya...weekend yang lepas nih aku sempat mencuri masa utuk balik kampung kejap..tumpang cik wana..so, dalam masa tak sampai 24 jam pun jumpa encik suami tu, sempatlah kitorang g tengok wayang kat bp mall tu..konon2 g dating lah...sebenarnya aku xda lah nak tengok sangat cerita nih pon..sebab tengok pengarah and trailer nye je pun dah tak berjaya membuatkan aku teruja nak tengok cerita nih...hehe.tapi layan je lah encik suami yang nak menyumbangkan duit kat industri filem tempatan...nih first time g tengok wayang ngan encik suami lepas kahwin..n malam2 pun first time..best...hehe....

okeh, before tu meh korang baca dulu synopsis citer nih yer...

Filem Cuti-Cuti Cinta arahan Ahmad Idham bakal menemui penonton di seluruh pawagam pada 20 Oktober ini dengan menampilkan Farid Kamil dan Nora Danish sebagai pelakon utama. Selain itu, pelakon lain yang turut membintangi filem Cuti-Cuti Cinta ini adalah ahli kumpulan The Fabulous Cats (Cat Farish, Adeep, Wangi & Zizie AF7), Zed Zaidi dan juga Zaibo.


Filem Cuti-Cuti Cinta ini adalah sebuah filem yang berkonsepkan komedi cinta dimana ianya sarat dengan adegan komedi serta lawak sinikal yang boleh membuatkan anda terhibur. Berikut sinopsis Cuti-Cuti Cinta:

Filem ini berkisarkan Eava Ealiana (lakonan Nora Danish) yang merupakan seorang pengarah di sebuah syarikat kepunyaan bapanya, Tan Sri Zaini (lakonan Zaibo). Sebagai anak tunggal kesayangan, Eava dilimpahi dengan penuh kasih sayang dan kemewahan.

Apabila dewasa, Eava yang berkelulusan luar negeri bekerja di syarikat ayahnya. Eava merupakan seorang yang terlalu cerewet tentang segala-galanya, sombong dan suka membangga diri. Dia juga sering membebel jika tidak puas hati dan sangat tegas.

Pekerja-pekerjanya (lakonan ahli The Fabulous Cats) lebih takutkan Eava berbanding ayahnya. Tan Sri Zaini mempunyai seorang kawan rapat, Datuk Hamzah yang mempunyai seorang anak lelaki, Remy (Zed Zaidi).
Remy seorang playboy yang cuma tahu menghabiskan harta ayahnya sahaja. Remy dan Eava disatukan atas tujuan perniagaan dan niat Datuk Hamzah adalah untuk membolot harta Tan Sri Zaini.



nak tau ending nye cemana korang tengokla sendiri yer...hehe...ok..citer ni secara overall nya bagi aku tak best mana pun...cuma pelakon2 nya agak hebat..sepanjang tengok cerita ni aku tak tau nak ketawa part mana..sebab tak kelakar sangat pun..tapi aku suka tengok ahli fabulous cat yg lelaki tu berlakon..lagi kelakar kott..jalan ceritanya biasa2 aje..terlalu common..lakonan memang la mantap..yerla semua kan dah memang pelakon2 yang best..cuma jalan cerita je kurengg..n scene kelakar pun tak berapa menjadi sangat kott...apa-apa pun nora danish memang comell...janda yang comel..boleh tak??hoho...so, itu pendapat aku tentang cerita ni..lagipun aku bukan peminat cerita2 macam ni..tu pasal lah review aku pun negatif jer...heeee....so, no offense ok.....korang tengoklah sendiri n korang taulah cerita ni best ke tak.....tak pun tunggu je raya taun depan....kompem ada kat tv3....=)

*filem magika ada lagi x??kecik ati x sempat tengok....=(
 

~sediakah aku untuk mati...???~

selamatlah petang semua...macam dah lama je saya x m'update ini blog...hampir seminggu...xdela lama sangat kott...bukan xda benda nak di type tapi kekurangan masa...bz sangatla konon...heh!

so...slama seminggu yang lepas adala beberapa benda yg jadi kat saya...antaranya khamis lepas, salah seorang kawan saya masa sekolah menengah telah dijemput Illahi..masa mula2 tau berita tu saya sangat speechless...memang terkejut..walaupun saya bukanlah kawan yang rapat dengan arwah n mungkin tak banyak kenangan saya dengan arwah tapi kehilangannya tetap terasa..arwah adalah bakal doktor n tgh praktikal kat indon..berita kemeninggalannya ada tersebar kat buletin utama n paper2 metro, kosmo, BH...

tak tau apa sebab sebenar punca kematian arwah..cuma yang saya tau kegagalan sistem pernafasan.lebih kurang macam tu lah...beberapa jam before arwah meninggal, beliau still on9 facebook..n kemeninggalannya memang mengejutkan semua orang...saya dapat datang ke upacara pengebumiannya kat kl pada hari jumaat tu ngan cik wana..masa kami sampai (aku n kwn2), jenazah masih on da way dr KLIA..lebih kurang tengahari barulah jenazah sampai..sepanjang upacara pengebumiannya sampailah jenazah dikebumikan, saya n kawan2 setia ada kat situ..perasaan of courselah sangat sebak...saya teringat last jumpa arwah masa bulan Ramadhan hari tu..itu adalah kali pertama saya jumpa dia lepas habis sekolah..n tak sangka itu adalah untuk yang terakhir kalinya..

honestly sepanjang saya ada kat situ, saya rasa sangat insaf...saya  teringat, macamanalah keadaan saya bila meninggal nanti..saya seolah-olah ternmpak diri saya sendiri dalam keranda tu..n masa jenazah dimasukkan dalam liang lahat..betul...perasaan masa tu sangat susah nak diinterprete..saya harap rasa keinsafan tu sentiasa ada dalam diri saya...sungguh...kematian arwah adalah peringatan besar buat saya...janji Allah, tak lambat sesaat n tak cepat sesaat..semoga saya sentiasa mengigati mati supaya waktu Allah menjemput saya nanti, saya dalam keadaan bersedia...amin...saya ucapkan takziah pada keluarga arwah khususnya n pada semua yang mengenali arwah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 beriman....

 mati tu pasti.....sedialah...syurga atau neraka....

al-Fatihah kepada Allahyarhamah Inani Zalikha Zainal Abidin...

Thursday, October 21, 2010

~kemeranaan dalam kebahagiaan~

selamat hari khamis semua....hari ni dah 1 months n 4 days saya jadi isteri encik hafeaz...=)....ermmm...pada yang ada baca entry2 aku yang lepas2 mesti suma rasa cam...err...macam ni ke kehidupan pas kahwin...mcm terrible je...yerla...entry2 aku hampir kesemuanya berbaur air mata saja..macam blog yang bertemakan air mata pulak...asyik2 cerita pasal kesedihan..kesedihan...dan kesedihan.....haaa...sebenarnya xdelah macam worst sangat...saja buat entry ni..sebab risau jugak ada yang takut nak kahwin pas baca entry2 aku...oh no....aku x bertanggungjawab...^_^...
 *saja nak menyelit kat sini....

entry2 aku agak kegembengan adalah disebabkan kehidupan yang tak berapa tersusun lepas kahwin ni...yerlaa..aku kat sini sedangkan separuh lagi jiwa aku kat Kluang..agak tak tersusunlah tu...haaa..macamana aku nak happy...walaupun baru kahwin...orang kata sebulan dua bulan perkahwinan tu kau takkan rasa sedih langsung...semua serba serbi happy...sampai tidur pun dalam senyuman..pengantin baru kan.....tapi...aku memang tak rasa semua tu...jangan kata sebulan dua, seminggu dua perkahwinan pun aku dah start tidur dalam tangisan..ahaha...okeyla..mungkin ada yang kata apala sangat duduk berjauhan yang bukan jauh mana pun..ok...tapi bagi aku sangat tak best...korang yang nak kahwin, kalau bukan sebab terpaksa tak payahlah duduk berjauh-jauhan ni...kecuali kalau korang betul2 kuat...ermm..aku pun tak kuat jugak sebenarnya...sangat tak kuat...macamana susahnya aku nak kawal emosi dengan keadaan aku sekarang yang masih belajar Tuhan saja yang tau...bukan tiap-tiap minggu tau aku dapat jumpa encik suami...tapi aku terpaksa buat-buat macam kuat je..macam tak ada pape yang berlaku...macam isteri yang sangat tabah la kononnya..bukan senang aku nak hadapi kawan2 yg banyak tanya cam "ain, husband x dtg ke minggu ni...xblk kg juper husband ke..x g honeymoon ke?kesiannya...."...sangat prihatin kan mereka..haha.bukan nak salahkan mereka yang bertanya..tapi kadang2 tanya time emosi aku tgh tak stabil kan..n time2 macam ni memang aku sangat sensitif...so, rasa macam nak jawab ngan kaki je la...hurm...duduk jauh2 banyak benda yang perlu dikorbankan...antaranya adalah hati n perasaan....rindu jangan cakaplah kan...sampai kadang-kadang aku lupa aku dah kahwin..ahaha...boleh tak???tapi xdela kritikal sangat lupanya tu...cuma kadang2 aku ter bagi mesej kt encik suami aku type macam ni "abang, nanti kan bila kita dah kawen .........."ahahaha...sila jangan contohi aku yang kadang2 perasan bujang ni..yerla bila aku kat sini tak banyak benda yang berubah cam masa aku belum kahwin kan......

so,entry2 yang di type sebelum ni bukanlah disebabkan oleh ketidak redhaan aku dengan life aku buat masa ni..tapi biasalah kan...aku kan isteri biasa yang penuh dengan emosi..kalau korang xsuka nak baca okey xpe boleh out...ni cuma apa yang aku rasa je...best tak best sesebuah perkahwinan terpulang pada kita untuk menentukan...buat masa ni aku kemeranaan dalam bahagia dengan perkahwinan ni...ala2 lagu shahir gitu...kebahagiaan dalam perpisahan....bahagia memang sebab aku bahagia dengan perkahwinan ni..merana sebab aku terpaksa hidup jauh dengan encik suami....aku harap apa yang aku meranakan ni, ada kemanisannya pada masa akan datang...and harap2 entry2 lepas2 ni xde lagi bertemakan air mata...so...tunggu je lah yer......^_^


senyuman plastik je semua ni...!!!

Wednesday, October 20, 2010

~maafkan~

Lirik Lagu Ecoutez – Maafkan (Tak Sempurna)


Saat kau katakan apa yang kau rasa dalam hatimu padaku
dan ku jawab rasa cintamu yang dalam
dengan senyuman di bibirku
semua indah… serasa dalam mimpi…
Dan hari pun silih berganti menguji cintaku padamu
tlah kuberi semua rasa
 cinta serta hatiku padamu…
namun kau slalu menuntunku lebih…
hingga ku tak tau
harus apa lagi…
Reff :
Maafkan aku yang tak sempurna
Sampai kapanpun itu… aku tetap begini…
Ku hanya ingin…
‘Tuk selalu menjadi… yang terbaik untukmu…
Seandainya ku dapat menjadi seorang
seperti yang kau inginkan
hingga tak tergantikan cintaku dengan cinta yang lainnya…
Karena kau slalu… menuntunku lebih…
sampai ku tak tahu harus apa lagi…

tiba-tiba jumpa lirik lagu ni...tak tau pun lagu ni macamana..mungkin dari negara jiran..tapi macam tertarik ngan liriknya.."maafkan aku yang tak sempurna"...

~hati kau ke hati aku??~

Selalu Mengalah - Seventeen

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

pertengkaran yang terjadi
seperti semua salahku
mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

jelaskan padaku isi hatimu
seberapa besar kau yakin padaku
untuk tetap bisa bertahan denganku
menjaga cinta ini

mengapa selalu aku yang mengalah
tak pernahkah kau berfikir
sedikit tentang hatiku
mengapa ku yang harus selalu mengalah
pantaskah hatiku masih bisa bersamamu

susah nak jaga hati orang..lagi susah nak jaga hati sendiri....err...apa kena mengena ngan lagu mengalah ni eq...macam x ada kene mengena pun...saja suka-suka nak letak lagu tu kat entry ni..sebab tiba-tiba aku terasa ngan liriknya...yeah...mengapa selalu aku yang mengalah..tak pernahkah kau berfikir...sedikit tentang hatiku...

ok..back to da' title, menjaga hati orang dan menjaga hati sendiri..ini kes aku lah...tak taulah korang macamana kan...pada aku memang susah bab-bab nak jaga hati orang n nak ambil hati orang ni....tapi....laaa giii susah nak jaga n nak ambil hati sendiri....ermmm...kalau korang tak setuju korang punya pasal lah kan.....yelah...aku cakap macam ni sebab aku rasa bila hati aku sakit, kecewa...bukan senang aku nak pulihkan balik..mungkin kadang2 mengharapkan orang yang melukakan tu merawat balik...tapi kadang2 atau lebih tepat lagi selalunya adalah HAMPEH!!!!so...tak kanla aku nak biarkan luka tu terus berdarah kan....mesti aku akan pujuk diri sendiri...hurm...macamanalah kan pujuk diri sendiri tu kan...itulah yang aku cakap susah..bagi diri aku susah aku nak pujuk diri aku sendiri..pujuk supaya aku lupakan semua...pujuk supaya aku maafkan orang tu..pujuk supaya macam tak ada apa-apa..pujuk supaya seolah-olah orang tu memang tak bersalah...urghhhhh......!!!sangat menyeksakan.....

and....itulah tugas aku sejak akhir2 ini...sibuk menjaga n memujuk hati sendiri...sebab tu thesis dah lama tak update...=(...nasib baik aku bukan jenis suka skip kelas..gagahkan jugak pergi walaupun dalam kelas tu apa lecturer cakap ntah aku selalu melayang2...memang tak fokus!ya Allah...berdosanya aku kat diri sendiri........:'(

mungkin dalam hidup ni kita sebenarnya memang tak perlu @ tak payah fikir pasal hati n perasaan sendiri...mungkin hati n perasaan orang adalah jauh lebih penting....yerlah...mungkin hanya kita saja yang perlu faham hati n perasaan orang lain...tapi buat2 tak kisah kalau orang lain tak pernah nak faham hati n perasaan kita....mungkinkah???ahhh...hidup ini terlalu complicated......
 
kalau korang rasa sakit hati, pujuklah n rawatlah hati tu sendiri...kalau nak tunggu orang lain.............hati kita dah cedera parah tahap icu pun lum tentu ada yang sudi merawat.....

Sesungguhnya, tiadalah penawar yang lebih baik untuk merawat hati yang parah melainkan kembali mengingati Allah. Bila mana terasa penat dan lemah, terus-terusanlah mengingati Allah dalam setiap amal dan perbuatan. Semoga dengan hati yang sihat bercahaya diterangi iman, stamina akan bertambah untuk terus beribadah dan beramal. Sungguh, kekuatan itu lahir dari dalam, dari seketul daging yang akan menjana seluruh tubuhnya; yakni al-Qalb.
 
Astaghfirullahalazim...sabar n teruslah bertabah wahai ainun...walau apa pun terjadi kamu ada Allah..Allah akan rawat n pujuk hati kamu.......

Saturday, October 16, 2010

~sapa nak angkat tangan~

ikutkan hati yang kecewa aku nak tong sampahkan aje segala kek batik...puding mangga n coklat love....tapi........membazir la pulak kan.......so.........sapa nak, angkat tangan....aku tak nak benda2 tu ada lama2 dalam peti sejuk kat dapur ni....tersiat2 hati.....aku dahla setiap 1 jam mesti nak bukak peti sejuk walaupun dalam tu xada pape yang menarik pun.......huhu....so...selamat tinggal lah kek batik...puding mangga...coklat love...jangan risau rasanya sedap sebab aku buat dengan penuh perasaan...tapi malangnya.......malangnya aku memang malang............urghhhh..............

 ni bukan kek batik aku..tapi rupanya lebih kurangla...
 ni pon bukan kek puding mangga aku...tapi ada iras2..
yg ni jugak bukan coklat love yang aku maksudkan....

kesimpulannya padan muka aku..lain kali tak payah beriya sangat...sebab last2 kau yang beriya kecewa....


Friday, October 15, 2010

~aku tak suka kau...boleh blah tak.....???~

aku tak suka dia..aku benci kalau dia ada dengan aku...bila dia ada, sedaya upaya aku halau dia..kadang2 berjaya..tapi lebih banyak yang tak berjaya...

tapi.....aku still berterima kasih dengan dia..sebab..sebab cuma dia je yang sudi ada dengan aku waktu2 macam nih..waktu sedih...dia akan sampai tepat pada waktunya..saat aku sedih..saat aku terasa..saat aku berkecil hati..dia sangat setia bersama..kalah encik suamiku...huuuu....

so....kepada mr.tears terima kasih byk2lah di atas kesetiaan anda tu....lbih2 lagi sejak akhir2 ni anda sangat setia dengan saya tak kira waktu,tempat dan masa..sekarang pun awak masih menemani saya sampai saya tak boleh tidur..even dalam kelas pun kadang2 awak nak datang jugak walaupun sekejap...x boleh ok...singgah pun x boleh...tolong lah datang kat tempat n waktu yang appropriate.....contohnya kat bilik air masa tengah mandi ke...sebelum tidur ke...tak payah datang terus pun lagi bagus..sebab saya dah penat melayan awak........

mr. tears pegila balik yer..dah berapa hari awak dengan saya je..awk dtglah lain kali pulak yer...


*urghhhh.....entry apakah ini........................................sangat mereng......



Wednesday, October 13, 2010

~sempurna~

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
Kau membuat diriku akan slalu memujimu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

[Reff:]
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna... Sempurna...

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

[Reff:]
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna... Sempurna...

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku
 
pertama kali dengar dis song rasa macam biasa-biasa je...bila dah 2, 3 kali dengar and bila aku hayati liriknya,rasa sangat best..dan sangat sesuai untuk aku dedicate lagu ni pada orang yang memberi aku kehidupan..yang bagi aku sepenuh kasih sayang..yang tak pernah jemu melayan karenah aku..yang sangat sabar menjaga aku...........
 
okay..tiba-tiba dah tak boleh nak type apa2 lagi...no words can describe how much i love and miss you mom n dad....

so, lagu ni khas untuk mak n abah ku tersayang.....................................:p

tgok mak saya dpt duduk separuh kerusi je sbb abah dah duduk satu kerusi setengah...=p





~redha saje lah yer~

we're husband & wife for 3 weeks and 4 days...Alhamdulillah..All praise is due to Allah...

dah 9 hari saya tak jumpa encik suami...9 hari okay..dah 216 jam..tak termasuk hari ahad yang setengah hari tu....ouhh..hal ini sangat menyeksakan jiwa dan raga saya yer...

weekend ni encik suami sepatutnya datang sini melawat isteri terchinta chenduri nya nih..tu adalah seperti yang tertulis kat dalam perjanjian kitorang..ahaha..ada pulak....yerla..buat masa ni sepatutnya encik suami datang sini 2 minggu sekali..since aku masih stay kat Nilai tersayang ni kan..terpaksala kitorang PJJ...(perkahwinan jarak jauh)..tapi tadi encik suami tanya.

"kalau myvi tak siap lagi macamana sayang?"

encik myvi sekarang dalam hospital..hari tu ada eksiden sikit..so, soalan tu telah berjaya membuatkan aku Ooo la la..sangat gembira, xcited, ceria......rasa macam nak nyanyi2 sampai pagi....lalalala.....jom kita nyanyi lagu nih.



okay...STOP!!! tu yang tipu...yang sebetulnya aku rasa macam nak.....uwaaaaaa..........rasa yang tak dapat diungkapkan dengan kata2...hanya orang yang memahami saja yang akan faham...=(...korang faham ke tak ni?Okay...yg tak faham boleh g tidur yer.......
so...aku cuma dapat jawab "xpela bang...nak buat macamana"...macam sangat redha bunyinya...macam je la!! bukan encik suami tak boleh datang sini naik bas..tapi...memang tak boleh....sebab encik suamiku kerja on saturday...balik dah petang..bas ke Seremban tak ada dari kluang..yang ada cuma dari batu pahat..tu pun bas last pukul 6.30...so, mcamana dia nak datang??

so...aku cuma boleh berdoa...berdoa supaya ada rezeki untuk aku jumpa encik suamiku diz week..tapi..........aku jugak kena bersedia....bersedia untuk menyediakan tisu dan timun....ahahaha...apakah???tisu adalah untuk mengelap airmata...n timun pulak perlu diletakkan di atas mata untuk mengelakkan mata bengkak lepas nanges....tuan2 & puan2 bolehla guna tips ni yer.....

apa-apa pun, janji encik suamiku tak susah...kalau senang, datang lah abang...kalo susah, xpayahlah.... ni ayat yang cam betul2 sungguh redha yer...apa pun keputusanmu ku terima.....pada kawan2, minggu depan kalau dah tau encik suamiku tak dapat datang, u ol tanyalah yer kat aku "suami tak datang ke ain?"..tanyalah yer...sebab aku dah lama tak lempang orang....tak pernah pun melempang dan dilempang...

macam biasa saya sangat rinduuuuuuuuu kat budak ni....he is my life :'(



Monday, October 11, 2010

~jangan degil cakap suami~

sadis...yer..itulah yang aku rasa bila tengok kemalangan ngeri yg berlaku kat rembau semalam..meh klik sini...ouhhh...sangat menyayat hati dan meruntun jiwa...ngeri seh..ya Allah...Kau peliharalah aku, keluargaku dan orang2 yang aku sayang daripada terlibat sebarang kecelakaan...Amin...

okey, apa kaitan kah kemalangan tu ngan tajuk entry aku eq...memang ada kaitan..sebabnya......minggu lepas aku dah plan nak balik johor..nak jumpa encik suami tersayang lah kan...seminggu tak jumpa seh...unfortunately, encik suami aku tak bagi..sebabnya aku drive sorang-sorang kan...nilai-kluang...naik sang kancil pulak tu..ahaha..tak panas bontot kau..mula2 aku cam degil gak..cam pujuk2 gak encik suami aku kan..tapi dia kata.."abang risaula syg..syg kena faham naluri suami"....okay..ayat-ayat itulah yang membuatkan aku berputus asa untuk pujuk lagi..so, tak jadilah aku balik johor...

just imagine kalau aku balik johor..of courselah aku akan balik sini semalam..and aku mungkin akan lalu jalan tu area2 time kemalangan tu...so....either aku akan t'perangkap dalam jam or aku pun terlibat sekali....ish...Nauzubillahiminzalik..Tuhan masih nak aku hidup untuk bertaubat dan beribadat padaNya..InsyaAllah..entry aku kali nih cam bagus2 jerk...=)

syukur..sekurang-kurangnya aku tak lalu langsung jalan tu semalam..masa 1st time tau berita tu kat buletin utama malam tadi, macam tersentap sikit laa..huhu...betul...naluri suami itu betul...bukan suami aku je..naluri suami korang pun sama jugaklah untuk korang....kesimpulannya jangan degil cakap suami kalau perkara itu baik..kalau zaman anak dara, suami tu sama level macam mak...sekarang mak dah jatuh no.2..huuu...

*takziah dan al-fatihah untuk keluarga mangsa kemalangan....

Sunday, October 10, 2010

~101010~

today is 10/10/10...santek kan tarikh ni..seumur hidup  kau akan jumpa date ni sekali je...*ala..date lain pun  memang akan jumpa sekali je seumur hidup..tapi aku tak suka ngan tarikh ni..sebab..sebab...hari ni dato' sheikh muzaphar kawen...hahaha..eh, apa kena mengena kan..ok, xde kena mengena pun ngan dia..dia nak kawen ke apa ke dia punya pasal...

aku tak suka sebab hari ni aku sedih..hari yang penuh ngan air mata..*gembeng...hukhuk..hari yang aku rasa taknak buat apa-apa selain makan n tido..hari yang kat status fb aku suma bernada kesedihan..hurm...esok 11/10/10...hopefully aku tak sedih lagi...

~nak demam~

nak demam..nak demam..nak demam...seriously saya nak demam..bukan rasa macam nak demam..tapi saya nak saya demam..

astaghfirullahalazim...ampun ya Allah...bukan aku tak bersyukur dengan kesihatan yang aku ada sekarang ni..tapi...aku rasa aku tak nak buat apa2..hai..hai..kenapalah aku cakap macam orang putus harapan ni kan...

*sebetulnya fizikal aku je yang masih sihat..sebab hati dan perasaan aku dah lama demam panas....urghhhh






~s.a.k.i.t.h.a.t.i~



pernah tak korang rasa sakit hati..nak marah tapi x boleh..sakit hati dengan orang biasa n orang tersayang lain kan...sakit hati ngan orang biasa kita boleyh macam lupakan aje..tapi kalau sakit hati ngan orang tersayang nih mesti rasa toucing lebih..rasa macam...ohh..kenapalah aku diperlakukan sebegini..padahal sakit hati sebab benda kecik je..tapi disebabkan orang tersayang, yang kecik pun macam jadi besar je...hurmm..moral of da' story, jagalah hati orang yang kita sayang n org yg sayang kita sebaik mungkin..


mood: aku tgh sakit hati..dats y la entry aku sebegini...sakit hati+sedih=bengong...............

ada x sesapa nak tampal plaster kat hati aku?...=(

Saturday, October 9, 2010

~bertabahlah wahai aku~

TERCIPTA UNTUKKU

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

mood tak berapa nak elok...really miss him so much..=(..dulu, before we're gettin' married aku ingat it's ok duduk berjauhan..aku fikir ala apala sangat kalau setakat 2 weeks tak jumpa kan..selalu tu boleh je..2 weeks even 1 month pon pernah tau..but now.....i'm really not ok..totally k.o...every sec mesti teringat..oomaigod...how can i being macam nih...i need to do my a'ment..i need to finish my PSM..i need to prepare 4 my final exam...ouhh....really stresslah..next year i need to go for practicum..at Malacca ok...5 months!!ahhhh...Tuhan tolonglah...='(

i tak boleh mengadu pada sapa2..cuma pada Tuhan..yepp..only Him...cuma Allah yang faham...aku dah pilih jalan hidup yang macam ni..aku redha..tapi Tuhan..berilah aku kesabaran yang tinggi..biarkan aku hidup bertabah..memang susah hidup tanpa suami kat sisi..tapi aku tak lemah kan...dia sentiasa ada dalam hati dan jugak doa aku setiap hari...oh God....

really miss ur' hug dear...='(

~serabut daa~

serabut..serabut..pesal rasa serabut nih..???ahahha...senanya rasa serabut sebab rasa macam banyak nak sumbat kat entry nih...tapi bila dah start typing tiba2....blur....ooomaigod....=(

2.00 am already..tapi mata x ngantuk lagi..sebab aku dah bantai tidur petang tadi..ahaha..tak de la bantai sangat senanya..adala dalam 1 jam tidur..sebab hujan...sejuk..so, mengikut ramalan kaji cuaca adalah digalakkan untuk tidur..ok...mengarut........stop!
oklar..mari kita cerita tentang benda yang berilmiah sikit..ada gak faedah masuk sini kan.......

let me start with my visitation to IPK Seremban...entry lepas ada cakap kan yang aku ada lawatan ke BAKA on Friday..lawatan ni termasuk dalam assignment kitorang sebenanya..dalam subject counseling workplace...so, kitorang didividekan kpd beberapa group..and setiap group akan dapat tempat utk group tersebut organize untuk semua pelajar kaunseling tahun 4 nih pergi..macamana ntah ayat aku nih..faham2 je lah yer...so, IPK Seremban nih group aku lah yang organize...overall nye best..g sana dengar talk sekejap..then minum pagi..sambung balik talk pastu g melawat bilik2 kaunseling n makan..makanan dia memang heaven!..hehe..ok..xnak cerita pasal makanan dia...tetiba teringat udang sambal dia yang sangat sedap itu!!!...slurp.....
banyak perkara baru yang aku dapat sempena visitation nih..act ni kali ke2 aku datang tempat ni..kali pertama masa aku tahun 1@tahun 2 dulu..pasal assignment jugak..isi2 dalam talk yang ketua BAKA tu bagi walaupun aku tak ingat semua tapi kebanyakannya sgt memberi faedah pada aku..contohnya aku dapat tahu macamana kaunselor2 kat PDRM ni buat kerja..and aku rasa macam best..yerlah dalam organisasi PDRM kan..macam havoc jer..huhu..tapi aku ni pendek..so, jgn mimpi!..eh, ada kaitan ke?...haha apa-apalah..tapi aku tak terasa macam teringin pun untuk masuk organisasi PDRM..cuma aku kagum je dengan 'orang2' di situ..kebanyakannya perempuan..ketua BAKA perempuan..Ketua unit Kaunseling pun perempuan....hebat kan!....terfikir jugak mcamanalah mereka boleh sampai ke tahap tu..mesti bukan senang kan...mestilah......lagi nak tanya ke...hurm..lepas makan kitorang pun balik...

malam kitorang ada agenda lain pulak..orang lain g stadium sempena perasmian iceps 2010, kitorang g openhouse...eh, ada org wat open house lagi ke ujung syawal ni??ada.....kitorang g rumah abang yang keje kat mydin kat kampus..hehe..dekat kota seriemas..tak la jauh sangat tempatnya..tapi sebab kami nih buta jalan so, lambatlah sampainya..sampai2, sate dah habes....huuuu..tujuan utama tu..nak makan sate...heheh..so, kitorang makanla apa yang ada...dah kenyang balikla kan...singgah atm jap niat dihati nak cucuk duet..tapi.......tgok2 kad atm maybnk aku xde??..ah....sudah.......kat mana ntah aku tercicir....wadehell lah aku nih...careless!!

and now, aku rasa serabut lagi sebab...sebab...sebab aku rindu kat suami aku....='(....cepatla minggu depan...sakit kau nak tunggu seminggu...hari-hari yang berlalu macam xde makna je..heh!


*xde pic nak attach sebab pic2 suma dalam camera org lain..nti aku attach yer...

Thursday, October 7, 2010

~want tO reMoVe Me???~

yep..ada seseorang yang aku sayang sedang meremove aku...bukan remove dari frenlist kat fb ataupun friendster ke..tapi remove aku daripada hidup dia....yess..aku sangat pasti itu yang sedang berlaku...waaa..kenapakah aku sangat yakin yer...sebab..sebab...banyak sebabnya..sebab-sebab yang menyebabkan aku perasan aku sedang diignore oleh dia..dia tu mestilah perempuan..sebab kalau lelaki aku tak kisah pun..kecuali lelaki tu bestfren aku...
ok..let me call her as kak kuntum..ahaha..ok x?...bolehlakan...aku dengan kak kuntum nih sangatla baik..walaupun kenal dalam masa lebih kurang 2 tahun je..aku akui dia ngan family dia sangat baik dengan aku n jugak dengan orang lain..banyak budi dia kat aku dulu...dia ada sorang adik pompuan..adik pompuan dia nih jenis yang perasan hot sikit..nak dijadikan cerita aku n adik pompuan dia nih 1 universiti but lain course..bila dah 1 u ni aku adala dengar citer2 x best sal adik dia nih..n ramai kawan2 course dia yang x suka ngan perangai dia..masa tu lantaklah aku memang malas nak ambik port..tapi bila ada 1 of her coursemate yang tau aku kenal dia n latar belakang dia semua, coursemate dia pun tanyalah aku apa yang minah ni cakap semua betul ke...contohnye dia kata dia anak orang kaya..duk kat kawasan perumahan banglo2 depan danga bay..gila kau nak duduk situ kalau bukan anak dato' @ anak tauke judi..hahaha...banyak rupanya si minah ni kelentong kawan2 dia..bila coursemate dia tanya kat aku yang bersifat penuh kejujuran nih mestilah aku akan jawab macam nih.."eh, xlah..setau aku dia tu duduk kat taman s***** je..mak n ayah dia keje kat k***** je..xkan dah pindah kot...??"...erm..salah ke aku jawab benda yang betul...kenapa??malu ke nak mengaku yang mak ayah bukan kerja hebat-hebat?malu ke nak mengaku yang duduk rumah biasa-biasa je..?
then, tak lama lepas tu aku perasan sesuatu yang lain..contohnya kak kuntum dah tak ada mesej aku..dah tak pernah suruh aku datang sana..kalau dulu selalu je dia suruh aku datang rumah dia..aku start betul-betul perasan bila awal sem ni aku terserempak kak kuntum, minah tu ngan another family mereka tengah makan kat 1 stall indon kat pasar malam Nilai nih.aku dgn bahagianya menegur mereka n berpeluk2 bagai dengan kak kuntum nih..konon macam terharu sangat la boleh terjumpa diaorang kat sini..tapi.....feedback yang aku dapat memang dingin..lagi2 muka minah tu..memang nampak sangat macam tak puas hati..aku pun ada terfikir jugak kenapala kak kuntum tu tak mesej aku langsung sedangkan dia dah ada kat area Nilai nih..bila aku fikir2 balik mungkin itulah sebabnya...aku rasa minah ni mesti dia cerita kat family dia apa2 tentang aku..lagi satu, apa yang aku perasan minah ni jenis yang memang pandai berlakon depan family dia..apa yang dia cakap mesti mak dia n ayah dia setuju je..padahal kawan2 dia kat sini cukup meluat dengan perangai perasan hot dia tu...so, no wonderlah kalau tiba-tiba kak kuntum pun dah tak nak baik dengan aku lagi...okey..fine...to kak kuntum, umi n pakcik..terima kasih byk2 sbb dulu baik sgt dgn saya..saya hargai n saya xkisah kalau kak kuntum,umi n pakcik tiba2 x suka saya sebab saya tau apa sebabnya..to minah yang perasan hot tu, terima kasihlah kalau awak burukkan saya dengan family awak..ubah2la perangai memeluatkan awak tu..

 mungkinkah ini banglo yg diakui miliknya???ahaha...

manusia memang unik..kita akan jumpa beribu perangai manusia yang pelik2 dalam dunia ni..walaupun kita bukanlah baik mana tapi sekurang-kurangnya kita berusahalah untuk tak menyakiti hati orang lain..terimalah diri kita seadanya..jangan nak nampak hot gilerr tapi menipu lebih...wadefak???

Wednesday, October 6, 2010

rindu-rinduan

"dalam dunia ini cuma ada 1 org je yg epit syg dan cinta..
org tu baik sgt terhadap epit dan family epit.epit bangga dpt menjadikan org tu permaisuri dlm idup epit..org yg epit maksudkan 2 adlh NorAinun..epit syg agt2 kat Ainun.."

waaa...pagi2 sudah dapat ini mesej dr encik suamiku...=(..sgt terharu okey..n tiba2 rasa mau terbang ke johor sekarang..rinduuu...rindu kat encik suamiku...nak balik johor ujung minggu ni...tapi..tapi..tapi x boleh...:'(....sebab jumaat saya ada lawatan ke BAKA..lawatan wajib..niat di hati aku mau ponteng saja..tapi encik suami tak bagi..sgt berdisiplinkan dia ni..tapi dia bukan nak datang pun..kesian kan aku..pengantin baru yang hidup berjauh-jauhan dengan suami..terseksa okey..aargghhh...nak aje aku pinjam pintu doraemon..lepas tu tiap-tiap malam aku balik johor..then, pas subuh ada kat Nilai balik..haaa...bestnye..xpayah aku membazir air mata menanggung rasa rindu-rinduan..kantoi aku selalu nangis..pang!!!okey aku dah sedar diri balik..hakikatnya pintu doremon xwujud..yang wujud and perlu wujud hanyalah rasa kesabaran and ketabahan aku je..hidup berjauhan dengan suami sangat mencabar fizikal n mental aku..tak normal lah aku kalau aku tak cemburu tengok pasangan suami isteri lain yang 24 jam boleh jumpa..pegi jalan sama2, makan sama2, tido sama2..eh...tapi aku......sob..sob..apakan daya inilah yang dinamakan pengorbanan..pengorbanan untuk mengabiskan degree aku nih..hehe..sedar diri pon kau..sooo....kesimpulannya...aku mesti n wajib bertabah..atau dengan erti kata lainnya..kena siapkan assignment awal n kena study awal..supaya time aku jumpa laki aku nanti taklah time tu terhegeh2 nak bawak laptop segala untuk siapkan assignment sebab dh nak kena hantar isnin.(aku selalu jumpa encik suamiku weekend)...


ini adalah kami zaman muda2 dulu...=)

Tuesday, October 5, 2010

~1st eNtRy~

okey..ni adalah 2nd entry aku sebenarnye..yerla..1st entry kan yg welcome to my blog tu...tp yg tu xde isi pun..so, kira entry kali nih adalah 1st entry lah..macamlah ada sangat isi pun...
tak kesahlah entry 1st ke 2nd tp entry kali ni aku nak cerita pasal......pasal kawen...atau lebih tepat lagi pasal majlis kahwin...majlis kawen sapa?...of kosla aku punya majlis kahwin...yer..aku dah kahwin..dah jadi bini orang pun...hehehe....^_^
nak start dr mana eq...erm..start dr sinilah..ok..aku punya tarikh nikah adalah pada 17092010...and aku punya suami adalah...encik hafeaz bin samin...dialah satu2nye lelaki yang aku dating sejak lebih kurang 5,6 tahun yg lepas..mcm ada yg x kena je ngn statement nih...abaikan...means kami dah berkawan serius sejak 1.1.2005...lama x??aaa...x lama?xpelah...hee..okey...then kami bertunang pada 17082008...and Alhamdulillah apa yg dirancang diizinkan tuhan...akhirnya kami kawen..Praise to God...=)...okeyla...td kata nak citer pasal majlis kahwin kan..erm..majlis kawen aku biasa2 je..x de grand pun...tp aku rasa sgt best..overall aku sgt puas hati dgn semuanya..erm..solekan..pelamin...tetamu..semualah...terima kasihla sgt2 pada yang menjayakan majlis nih...terutama skali mak n abah..kakak..n abang2..jiran2..sedara2 n kawan2...bila ingat2 balik kan..rasa mcm nak ulang balik je hari tu..heee..impossible lah kan..tp sumpah best..korang yg belum kahwin nih cepat2lah kawen..hehe..majlis start ngn nikah 17hb tu and sanding 18hb..tema majlis hijau..ni kaler feveret abah...malam pas nikah tu ada majlis berzanji..tu lah first time aku baca..sedap ke x sedap lantaklaa..bukan berdosa pun...haha...lagi..lagi..nak citer apa eq..erm..korang layan je lah gambar2 kat bawah ni...

semoga inilah kali pertama n terakhir kau lafaz akad nikah...ahaha..=p


i luv u..u luv me

 
potong-potong kek...=)


 antara kwn2 saya yg datang

abes daa...nak tgok banyak2 lagi g la fb saya yer...kalo nak tgok laaagi banyak..g la umah saya...=)



~aku berblog lagi~

ahahaha...aku buat blog lagi..act ni kali ke3 kot aku create blog..blog2 sebelum nih aku delete..sebab apa eq aku delete...erm..sebab rasa aku xde idea nak mnulis blog macam korang2 yang byk idea tu kot...so,adakah kali ni idea aku dah banyak???ahahaha...tunggu & lihat je lah ye...semoga aku rajin mengupdate...so......wELcOmE tO mY bLOg....