tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Wednesday, December 22, 2010

++ sireh emas ++

semalam saya beli ini

ini adalah pencuci wanita....sebenarnya dah lama cari produk nih...aku pun tak tau kenapa aku cari produk nih...bak kata encik suami, 'pengaruh iklan'...hoho...lantaklaaaa...padahal banyak je pencuci wanita..macam2 jenama ada kat pasaran...tapi nak yang ni jugak...sebenarnya semalam kebetulan aku makan kat sebelah kedai jamu2 nih...fyi, aku nih memang suka masuk kedai2 macam nih...best tau...sebab rasa nak beli semua...huhu...naseb baiklaa kedai macam nih tak banyak.....so lepas makan aku sajala tengok2...then terrrrjumpala menatang nihh...dah memang aku dah cari lama kan....so tanpa berfikir panjang dengan eksaitednye aku pon belila...beli benda nih dengan lagi 1 sabun susu kambing...pencuci wanita gak..tapi dia bentuk sabun...kecikkk jeee.....tapi regenye tak berapa nak kecik...gila tamak aku nih...beli dua2..dua2 fungsinya lebih kurang...yang sireh emas tu memang aku cari..yang sabun susu kambing tu tiba2 je aku nak beli....dah beli2 on the way balik kat trafic lite encik suami pun belek2 la menatang apa yang bini dia eksaited sangat nak beli nihh....belek punya belek ~~~~~"yang!!dah xpiredlaaaa.....!!!" aduh.......aahlaa..aku tengok dah xpired 3, 4 bulan yg lepas....hampeh betul laaa org kedai nih...pesal x cek barang dia betol2.....aku pun hampeh gak....pesal laa tak cek dulu tarikh xpired dia...ahhh...aku mmg selalu begitu....huhuuu....

dahh..terpaksala menyusahkan encik suami aku untuk patah balik....sory yer abang...yela kena tukar beb...takkan aku nak main guna aje...kang jadi apa lak aku punya tuuuu guna barang xpired.....nak buang je pun tak boleh...rugi2......so, pegila balik kedainya...aku tunggu je kat keta...encik suami yang g tukar...aku risau gak kot2 encik suami g sembur budak kedai tu ke.....tunggu punya tunggu dia pun balik.....tapi.........kat tangan dia cuma ada beg plastik je...pelik gak aku...pesal beg plastik je.....encik suami kata xde stok...semua pun sama tarikh xpired dia.....owhhhh...sangat hampa ok.......dahla aku memang mencari menatang tuhh...dah dapat xpired pulokss....siot!......tapi nak wat cemana....encik suami aku offer nak g cari kat tempat lain ke tak pun aku dah malas...tawar hati...dah kecik ati ngan sireh emas!!......huuuuuu....muka kecewa je aku semalam....

pastu sampai2 rumah...before kuar keta tiba2 encik suami...."yang...nahh..." dengan tersengeh2 dia tunjuk kotak menatang nihh...waaaaaa....dia telah berjaya menipu aku....penat je aku frust tauu....rupanya ada je...tapi encik suami simpan dalam poket suar...boleh aku tak perasan eq...akhirnya berjaya jugak aku dapatt....pastu tak sabar2 nak g mandi....sebab nak try...haish...kanak2 sungguh....lepas try memang best...hehe....so...terima kasih encik suami sebab telah membelanjakan duit kau untuk menatang nihh...huhu...alaaaa aku beli benda2 nih bagai pun untuk sapa????untuk kau jugak kannnn...kan..kan......

kalau korang nak tau lebih lanjut pasal menatang nih korang g lah sini eh....klik sini.....

*aku tak jadi tengok kang shin woo ponn....huhu*

++ menunggu buat aku merana ++

dalam masa 1 jam dah 7,8 kali aku tengok jam...apa ke halnya lah aku ni asyik nak tengok jam je...xdela hobi aku tengok jamkan...tapi memandangkan laki aku kerja so aktiviti aku adalah tengok jam....apesal aku rasa macam jarum jam tu tak gerak arrr??apesal tak pukul 7 lagi......haish....gila la aku nihh....penantian itu satu penyeksaan...aku tunggu laki aku balik kerja la derr....sebab aku bosan xda laki aku....xda kawan nak gaduh...xda kawan nak perang mulut...xda kawan nak ejek mengejek....*apa yg dia ejek aku n aku ejek dia adalah RAHSIA*....sesungguhnya ejek mengejek itu menambah kemesraan n kasih sayang antara suami isteri....tak caya korang trylah eq....haha....gila x boleh pakai nasihat aku....tapi aku dah try memang berkesan....hahah......nak cuba la tuuuu....trylaa...tapi kalau kena terajang ngan laki kau jangan salahkan aku plak....laki aku n laki kau tak sama tau...uhuuuu....

menghitung hari untuk ke melaka....tinggal lebih kurang seminggu je nak start buat praktikal...selamat tinggal kluang...selamat tinggal batu pahat....selamat tinggal encik suami...uhuk..uhuk...ohh...tak2....no goodbye2...alah...aku praktikal kat melaka je pun...ngada2 nak sedih2 pulak...tapi siyes memang sedih woo nak tinggalkan laki...nanti aku tak de makan apalah dia...choyyyy!!!macamlah kau tak de dia tak makan...kau ada dia x makan adalaaaa....huh!!okeylah...makan pakai dia setel....emak mertua aku yang baik itu ada...hehe...trima kasih mak.....tapi malam2 dia nak tidur, dia nak peluk sapa...pagi2 sapalah aje yang sudi antar dia sampai pintu before nak g keje....tengah2 pagi xde sapa yang sanggup okeh...aku ajee....kul 4 pagi buat muka toya depan pintu tengok suami g kerja sambil lambai2 tangan...dengan mata separuh tebukak..rambut gerbang2..haha...x eh...rambut aku tak gerbang2 even bangun tido....ala2 rebonding u rambut aiii.....xpe...praktikal aku tak lama...lebih kurang 4,5 bulan aje....so, aku kena struggle...buat yang terbaik untuk praktikal aku nih....barulah layak dapat degree...laki aku dah dapat...degree lum lagi....hehe...

aku sebenarnya nak tulis entry pasal reception belah lelaki ahad lepas...tapi nak start type je macam xde idea...macam suwey kann....padahal kalo nak diikutkan 3 hari 3 malam pun type pasal tu je pon bleh...yelah majlis kawen...mestila banyak benda yg nak diceritakan @ lebih tepat lagi nak diumpatkan...hoho.....tapi..nantilah...lagipun aku xda gambar2 lagi...macam xbest je nak story mory xde pic untuk kau tatap kan...hahahaaa....*macmlah org nak sgt tgok muka ko*....choyyy lah.....
erm....sekarang dah pukul 5.30.......eh, baru 5.30 ke......urmmm.....perut lapar...cepatlah pukul 7....dapat tengok muka laki trus kenyang kau......hehe...over!!....okeylah...bye...aku nak tengok u're beautiful buat kali ke 4.....demi kang shin woo...huhuuuu....

Saturday, December 18, 2010

+ aFtER tHRee mONtHs +





we're husband and wife for three months...praise be to Allah......Alhamdulillah.....and after three months aku n encik suami akan bersanding lagi...kali ni majlis kat belah lelaki pulak...insyaAllah pada 19hb122010....lama tak 3 bulan??inai kat jari pun dah hilang...huhu...biasanya orang akan buat selang seminggu je....ni aku sampai orang dah lupa dah...tapi nak buat cemana kan...ada beberapa faktor yang menyebabkan terpaksa dilambatkan...tapi takpe...bak kata abah aku...."better late than never".....hoho....tipu2...abah aku pernah dengar pun tidak phrase nihh...

untuk majlis nih aku tak ada banyak sangat benda nak fikir...sebab majlis nih dikongsi dengan 2 lagi pasangan lain..means 2 orang adik2 encik suami aku pun akan sanding jugak...so, ada 3 pasangan lah....2 lelaki include my husband && 1 pompuan..ramai x?ramai x? *sila angguk*...kiranya mak n abah mertua aku buat majlis 2 in 1...majlis menerima menantu && menyambut menantu....ataupun majlis menambah hantu2...wakaka....so, persiapan semua of course lah adik ipar pompuan aku yg byk kena fikir...hehehe...yelah ni first time dia nak sanding semua kan...macam aku nih dah merasa sanding puas2 time kat rumah aku dulu..dah puas blushing2 malu2 kucing dah..dah tak ada debaran nak bersanding pun kali ni...rasa biasa2 aje..keexcitedan nak pilih2 baju semua pun dah tak ada sangat..korang tengoklah baju apa aku pakai nanti...kain batik n t-shirt jer...........oppsss...tipunyeee...baju pengantin la aku pakai....tapi biasa2 aje...xde vouge2 pun...janji tutup aurat sudeyy.....cuma berharap semoga majlis ni berjalan lancar && semoga majlis nih dirahmati Tuhan...penting tu...yerlah kalau dah majlis pun tak berkat macamana la pulak kehidupan lepas tu kan..kan..kan...and yang lagi penting sangat2 semoga kehidupan aku & encik suamiku sentiasa aman bahagia n dirahmati Allah....Ameennnn.....*aminkan sekali yer doa aku nih*..........

so, sekarang ni aku tengah mengemas2 baju..memandangkan esok aku akan pergi membawa diri ke rumah ibu mertuaku....hukhukhuk..........aku rasa aku bawak baju tak banyak mana pun tapi apesal ar 2 beg pun macam tak cukup....huuhu....nama pun perempuan kan......beg baju aku dah 1 beg....lepas tu bag laptop..dalam tu aku sumbat gakla shampoo,baju2 kecik *err...apakah baju2 kecik*...abaikan....deoderant...etc..etc...pastu paper bag...paper bag aku isi telekung sebab dah tak muat nak letak kat beg baju....pastu handbag.....handbag aku besar tapi jgn terpedaya sebab tak de duit pun.....cuma penuh dengan bedak n kawan2nye,perfume,minyak bam,sepit kuku, brooch,L key....eh, L key pun ada??....memang bag doraemonlaaa....huhu...

sebenarnye perasaan bercampur baur....happy & xcited sebab esok dapatla aku tatap muka laki aku yang tak ada langsung iras2 yusry KRU tu...haha....perlu ke nak ada iras2 eq??tak perlu2....nanti kalau ada iras2 yusry KRU mesti ramai peminat...lepas tu aku makan hati....lepas tu aku dapat penyakit.....hohoiii.....tak boleh2....
dah 2 minggu aku tak jumpa encik suami aku tau...esok dapat jumpa pun mesti dah sibuk2...sebab esok majlis nikah adik perempuan encik suami...ohh...sangat sedih....dapat jumpa tapi macam tak dapat jumpa....yerlah...orang tengah ramai2..takkan dia nak berkepit dengan bini dia nih pulak kan.....mau mengamuk abah mertua kesayangan aku tu nanti.....

oklah...apa2 ntah entry aku nih...mesti korang rasa macam 'buang masa je aku baca'....*perasan ada orang baca blog kau*...haha....ada aku kesah???so aku nak sambung kemas mengemas....then tido...sok pagi dapat jumpa encik suami....best...=)

Thursday, December 16, 2010

++ rApUnZeL ++

eh..eh...dia ni pe kaitan ngn rapunzel ntah....

yeah...semalam saya berjaya melepaskan diri ke cinema.....kluang mall lagi...padahal kat BP bersepah je cinema....hehe...setelah janji2 encik suami nak bawak aku tengok ngangkung & hantu mak limah balik ke rumah *dgr tajuk je aku nak gelak* tak berjaya ditunaikan oleh beliau maka dengan itu janji2 tersebut telah pun ditunaikan oleh kekasih gelap ku.."abang kerja elok2 yer...jgn curi tulang tau...syg nak g tengok wayang nih"..hohoii...heh...aku pun ada kekasih gelap tau...walaupun dia berkulit tidak gelap...ingat korang je ada skandal???.....haha....dan movie yg aku tengok adalah rapunzel...si kartun yg cun itu....nih first time tengok kartun kat cinema...malas aku nak review pasal citer nihh..korang tengokla sendiri ea...tapi citer nihh bestt......berjaya buat aku feeling2 gak...tengok farid kamil ngan lisa kat movie pun xdela nak feeling2..tengok kartun terfeelingla pulak.....ahhaaaa...lagi best n feeling sebab telah dibelanja....haha...mekaseyyy la cik payied........lepas tu kitorang makan kat secret recipe, solat then balik....apekah??semata2 datang Kluang nak tengok wayang kat Kluang Mall je ke kau ni???mestila tak...................sebenarnya datang Kluang sebab nak hantar kereta..then, pergilah merewang kat cinema Kluang Mall...so, tertengoklah rapunzel....;p


Monday, December 13, 2010

++akhirnya....++

hoyeh..hoyeh...
merdeka...merdeka....!!!
akhirnya project paper aku berjaya dihantar...lewat sehari...aku target hari Sabtu aku dah boleh settlekan semua...tapi hari Ahad baru dapat hantar....tapi apa2 pun aku sangat2la bersyukur....hampir separuh nyawa jugaklah aku nak menyiapkan menatang nihh...dan........inilah hasilnya......










jengjengjeng.....



silalah berbangga dengan diri sendiri....hehe...peace!!walaupun mungkin tajuk aku xdela hebat mana pun and mungkin aku punya project paper nih biasa2 je pada kau tapi aku sangat2 bersyukur dapat menyiapkan benda alah ni...yelah...ini saja kemampuan aku n aku sangat2 berterima kasih pada Tuhan sebab mengizinkan aku siapkan dalam masa yang ditetapkan...kau tau, selagi project paper nih tak siap huru hara hidup aku....makan, tido ntah kemana...suami pun ntah ke mana....hoho...silalah kesian.....dan sekarang aku mampu menarik nafas lega sekejap......tentang resultnya kita tolak tepi dulu yer.....sila jangan merosakkan mood hoyeh2 aku dgn ingatkan aku pasal result...please no.......!!!!!

so sekarang aku dah meninggalkan Nilai untuk selama-lamanya........hehhh....selama-lamanya kah...??mungkin......yelah...apa lagi yang nak dicari kat Nilai tu...kecuali kalau mak aku tiba2 ajak shopping kat Nilai 3 ke...maka aku akan kembalila ke Nilai....n kalau aku ada urusan-urusan dengan USIM ke aku datangla Nilai.....lepas nih aku kena bersiap sedia untuk ke praktikal pulak....Melaka sila ucap selamat datang pada saya.....sebab aku akan buat praktikal kat PUSPEN Melaka....Alhamdulillah...praktikal aku tak jadi start awal...start macam dirancang...awal bulan 1...n akan habis hujung bulan 4....

so walaupun aku dalam mood cuti tapi banyak benda aku nak kena setelkan....buat masa nih kena bagi attention jap pada majlis sanding aku yang dah lama aku abaikan..huhu...then...terus bg full attention pada praktikal aku....terrrrpaksalaaa berpisah lagi dengan encik suami....sedih ok.....bila ntah nak hidup betul2 dengan encik suami......buat masa nih jugak jangan ada sesapa gatal2 tanya aku pasal baby yer....silalah faham keadaan aku sekarang nih....hidup berjauhan n nak buat praktikal....bukan masa yang sesuai untuk aku pregnant....sapa tanya aku pijak perut dia......haha...takut tak..............? cuma aku mintak doakan saja aku punya rezeki....mungkin dalam bulan 3@4 aku dah boleh merancang untuk itu.....kalaulah tak ada apa2 halangan sekarang jugak aku nak...sungguh.........tapi apakan daya kan...kenalah berkorban.....

ok dah nak tido....waaa...awalnya tidokan.......kat kampung..kalau kat rumah sewa dulu nih time2 nih masih berlegar lagi kat depan kedai mamak @ kedai keling m.s.a deen...beli topuplah..beli airlah....tak pun tengah berlalala dengan budak2 rumah....so, esok aku ada plan nak g tengok rapunzel dengan kekasih gelapku...ok daaaa.....gudnyte...mimpi indah sayang.......

*****

sangat rindu dengan encik suami....seminggu lebih tak jumpa...i'm not ok wif dat......=(

Friday, December 10, 2010

~pesal gelak~



hahaha------hahhaaa-----hahahahaha---ahhaaa-------

`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
kenapa aku gelak??
sebab.........
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
`
aku cuba nak menutup hati yang tak gembira...............................................................:'(

Sunday, November 28, 2010

~marah~

baru melepaskan rasa amarah....hisyyy...."sesungguhnya marah itu daripada syaitan"....yer...betull...tapi aku ni isteri biasa yang tak pernah lari dari sifat kekurangan...

tak tau macamana nak mulakan cerita...ermmm...macam ni...aku baru je meluahkan ketidak puasan hati ku ini kat encik suami...sebab sorang pompuan nih....klik sini...oppsss....bukan seperti apa yang korang fikirkan...tak ada kisah kecurangan yer di sini....huhu...

4787 tu adalah kawan aku...n kawan la jugak dengan encik suami...kenapa aku tak suka sangat dengan dia ni eq??sebenarnya aku bukan tak suka dia...n bukan aku marah encik suamiku kawan dengan dia sebab dia pompuan..no..no..no...aku tak suka encik suamiku berkawan lagi dengan dia sebab dia pernah tak suka encik suamiku dengan aku..hah...jgn pening..jgn pening.... :)

yer.......mungkin itu kisah lama..kisah zaman hingusan...tapi jujur...sampai mati aku akan ingat kata-kata dia yang dia burukkan aku pada encik suamiku dulu...masa tu encik suamiku baru proses nak mengurat2 aku....so, aku tak tau sebab apa dia tak suka...then dia burukkan aku.....motiff??tak taula..setau aku dulu aku tak pernah pun berkawan rapat ngan dia...just gitu2 je..so, tak pernahlah kan ada isu antara aku n dia...

sekarang ni aku memang dah lupakan pasal tu...tapi bila encik suamiku still berkawan dengan dia, aku memang tak puas hati...bagi aku, kenapa mesti nak berkawan lagi dengan orang yang pernah tak suka dengan hubungan ni...n pernah burukkan isteri dia...padahal aku tak pernah cari pasal dengan dia...

mungkin aku kejam..yerlah..mungkin korang fikir alah..apala sangat yang dia buat tu....sampai aku nak kata dia macam tu...yer..aku tau...mungkin aku tak patut sampai macam tu sekali...tapi aku tak tau macamana nak lupakan kata2 dia tu....aku dah maafkan dia...sebab lagipun dia tak berjaya menyebabkan encik suamiku dulu percaya kata2 dia...tapi cuma dalam hati ni masih ada perasaan marah && benci......

*********

~dapat award~

disaat2 aku sedang 'kebengkekkan' hati cik wana telah menganugerahkan award nih kat blog aku.......
>
>
>
>
>
>

 before dapat award nih syarat2nyer adalah>>>>>

1) tenkiu to cik wana yang comel itu....hah...time ni lah kau baru nak cakap dia comel yer..eh, tak...tak...selalu je aku cakap wana comel sebab dia memang gadis yang comel....hihi....

2) gue nak share ini award kat cik sa'dah....sila ambil yer sa'dah...=)
3)pastu kena jawab ini:

7 perkara tentang diri saya...

okey saya akan cuba jawab dengan jujur sejujurmya lah yer...=)

1) sudah berkahwin (haruskah yg ni diletakkan ditmpat 1st??)

2) tarikh lahir 07 februari 1987

3) sangat sensitif....bak kata bestfren aku, en. nizam "hati kau nih macam tisu yg dibelah 7" gilo!

4) hari2 rindu kat encik suami sebab bukan hari2 dapat jumpa beliau  :'(

5) suka kucing tapi.......yang cute n bersih ajer...hehe...memilih.....

6) tak berapa suka makan @ selalu makan tak abis.....isk..isk...

7) tak pernah bercinta dengan orang selain encik suamiku

ok...cukup  da.....;p

^*************^

Friday, November 26, 2010

~ brengsek btoll laaa!!! ~

" kwan2ku..dgr2 cita,prktikal kita bakal diawalkn pada tarikh 20/12/2010 kerana penilian untuk selaraskn markah final semester pd tarikh 13 MEI 2011. " (copypaste dr status kak pae)
oooomaigoddddd.........gila kau....20hb122010????.....pehal pulak nak awal2kan nihh....19122010 tu aku nak bersanding ok....then takkan esoknya terus start praktikal....eeeeee....tak sukalaaa kejutan2 last2 minute ni...menyusahkan...faham tak???MENYUSAHKAN....wadehel laaaaa kann.....ni dah bulan 11...abes rosak semua plan orang....tolonglaa jangan macam2.....
aku bengang tahap gaban ni........*dush~~

~xtvt dalam dewan exam~

yeayyy...tamat sudaaa 1 azab dunia....haha...aku baru abes 1 paper ok....untuk hari ni 3 jam dalam dewan exam aku rasa cam 3 minit je...eh, tak..tak...tipu...rasa macam xsampai 3 jam....rasa macam laju je jam tu berpusing...selalu 2 jam setengah pun aku da kebas2 n pusing kiri kanan n nak keluar....tapi tidak untuk subject hari ni.......kurang lebey adala kena jawab 7 essay...fuhhh.....3 essay panjang tu memang tak seimbang aku jawab...yang first panjang kemain sampai 3 pages...yang second and third 1 page je...haha...sebab tak cukup masa...ambek ko......so far, Alhamdulillahlaaa...walau tak seexcellent mana aku jawab at least ada gak idea aku nak mengarut meroyan dalam answer sheet tadi...mintak ampun banyak2 kat prof. sebab jawapan aku suma cam hampeh je kot....tolongla tolong jgn bagi result yang hampeh....ohhh tidak......

disamping menjawab soklan dalam exam hall tadi sempatla jugak aku 'mengusha' n 'membelek' awek2 pembantu pengawas peperiksaan tadi...n adala terminat dengan sorang awek ni...ohhh...bukan2...saya tak seperti apa yang anda fikirkan ye...bukan mengusha tengok mukanya lawa ke tak lawa...yang tu aku tak heran walaupun muka ala2 aishwarya rai sekali pun....tapi aku dok membelek tudung@shawl yang dorang pakai...cantik...kemas je pakai...tak macam aku..serabai je....huhu.....

dah puas usha yang perempuan aku dok telek yang lelaki pulak...oppsss...bukan telek orangnya...sekarang aku dah tak minat dengan mana2 lelaki yer kecuali encik suamiku n kang shin woo sajer.....huuu...aku nih dok telekla kaler baju yang dorang pakai...yerla hari ni kan hari jumaat..so, dorang kebanyakan nye pakai baju melayu...so, berwarna warnila...sambil2 tu aku dok tengok2 la mana2 kaler baju yang cun...cari idea untuk kaler baju raya taun depan....hahah..raya taun depan ok.....ambik ko.....ntah pape aku ni ada ke tengah exam sempat pulak nak terfikir pasal baju raya taun depan.....

so sekarang aku nak berehat sebentar bersama2 bantal....pas2 ni nak sambung study pulak untuk subject hari isnin...2 subject.....fuhhh...so, wish me luck yer....daaaa...

"abang doa untuk sayang semoga sayang tenang n dipermudahkan segalanya masa xam nanti"

kerana msg ni lah aku sangat tenang setenang2 tenangnya yer sampai buat2 macam bukan minggu exam...ohh suamiku.......

peace!!

Wednesday, November 24, 2010

~verangan~













waaaaaa....sangat jelita kan mereka......!!!!gojes!!!kalaulah aku dapat memiliki salah satu drpd mereka.........~~verangan~~
sasau sekejap....semoga mereka hadir dalam mimpiku.....

dapat guna yang ni pun aku dah bersyukurrrr sangat....tapi tak salahkan kalau menanam impian.......*sigh*

~MINTAK MAAF~

maaf...kalau awak cari bahan2 berilmiah kat sini, awak tersilap rumah...blog ni tak ada bahan2 berilmiah yang awak cari...kalau ada pun secara kebetulan...walaupun saya pelajar tahun akhir kaunseling, tapi blog ini bukan dicipta untuk bercerita tentang itu...blog ini adalah tentang keseluruhan hidup saya...tentang apa saja yang saya rasa saya nak kongsi...kalau awak suka blog ni terima kasih..kalau tak suka, leave it....simple kan....sekian, terima kasih...


~SMS mu...~



seseorang bisa lari dari kebenaran dunia
tapi tak seorang pun
yang bisa lari dari
kebenaran cinta
karna cinta adalah kebenaran sejati
dan cinta sejati ku
adalah kamu.....suamiku HAFEAZ SAMIN.....

*thanks my dear for the message....i love it so much...

Monday, November 22, 2010

~b.a.b.y.~














aiyoooo...kenapakah entry aku kali ini dihiasi dengan gambar2 baby yang sangat chumell ini.....comel kan mereka.....tak taulah anak sapa mereka ni...surf kat internet jer...tapi serius baby2 sangat comel...nama pun baby kan...comel, suci je muka...tak kiralah baby dari agama apa pun...mereka tetap suci....sangat sejuk mata memandang....kepada mereka di luar sana, peliharalah baby anda dengan sebaik mungkin...anak itu amanah Allah...Allah pinjamkan anak2 itu kepada kita...kalau kita tak jaga dengan baik, Allah akan ambil balik.....

act aku baru lepas tengok pic baby kat profile orang kat fb....so.....tiba2 nak letak pic baby2 kat dlm blog...sebab banyak perasaan yang nak diluahkan di sini...tapi....tapi....tak boleh...;(...sebab walaupun ni blog aku tapi tak semua perkara boleh disumbatkan kat dalam ni....so, kau duduk diam2 saje memendam perasaan lah yer..

*mood kucar kacir

Sunday, November 21, 2010

~nak 18092010 lagi~


rasa nak kembali ke tarikh 18092010....seriussss....haha...ni la penangan asyik g kenduri kawen orang je...sudahnya tengok kawan2 bersanding aku teringin nak sanding lagi....tapi kat rumah sendiri...nak kenduri kawen lagi..nak kawan2 ramai datang lagi...nak hadiah kawen lagi...nak macam masa hari tu lagi....haha...gilakah aku???...yesss...tak gila..mereng sikit je...tapi impossible lah kan...apala aku ni mengarut...tapi serius best kahwin..kecuali kau kena kawen paksa..bagi cam aku ni yang 200% rela of coursela rasa sangat best...best masa hari kejadian n dah tentulah lagi best masa lepas kahwin...hehe...time nikah adalah moment yang sangat bermakna dalam hidup aku...walaupun time tu aku tak  dengar pun encik suami lafaz akad sebab tgh bergossip dalam bilik pengantin..hihi...tau2 je cik payied kata "ainun, dah nun...dah sah.."huhu..time tu tak tau nak kata apa..cuma mampu ucap syukur je dalam hati..bila sepupu sepapat yang ada kat situ ucap tahniah n kata "dah jadi isteri orang dah kau ain", aku  cuma mampu senyum je....sebab rasa sangat teruja..haha..akhirnya.....dah jadi bini epit...time nikah aku tak ada babak nangis2..semuanya happy aje..sebab bapak n mak aku tak berminat nak buat yang macam orang sekarang buat tu..alaa..yang mak n bapak pengantin kena baca teks penyerahan anak tu..pastu nanges2 bagai...huhuu...aku buat apa yang patot buat je...naseb baik tok kadi yang merangkap bapak cik payied n jugak kawan bapak aku itu sangat best n tak melecehkan...alhamdulillah semuanya berjalan lancar...lepas akad, baca doa macam biasa n amek2 gambar n makan.....lepas tu mereka pun balikla rumah masing2...

then malam tu ada majlis berzanji..kecil-kecilan je...aku yang seumur hidup tak pernah baca berzanji nih telah membelasah saje la segala lagu2 rawi berzanji tu....mintak maafla mmakcik2, kawan2 n kanak2 yg ada masa kejadian tu  sebab suara pengantin mungkin telah menanahkan telinga masing2...lepas habis majlis tu aku tidur dengan aman sebab konon-konon pagi esoknya nak bangun awal n nak nampak ceria sebab nak bersandingkan....cehcehceh....

esoknya alhamdulillah kawan2 aku sangat ramai yang datang...memang sangat happy..walaupun kenduri kawen aku  xada deejay xde karok bagai tapi tetap meriah..sebab bapak aku telah mereject segala bentuk nyayian...tapi aku pasang jugak cd lagu2 raya...buat bising2 sikit...ahahaa..mentang2 kawen time raya kan....sepanjang hari ni aku memang sangat happy..pengantin mestila kena happy kan...ada ke pengantin yang sedih time majlis kawen sendiri??ada kott...yang kene kawen paksa tu ke kan...walaupun penat tapi aku sure orang lain laaaagiiiiii penat...terutamanya mak, abah, kakak, abang2 n orang2 rewang....sampai ke malam still ada tetamu yang datang...terima kasih banyak2 pada yang sudi datang...

esoknya adalah hari yang azab bagi aku n encik suami...kena basuh periuk...aku kira2 ada 9 periuk besar...perghhh...lepak giler hari tu..periuk yang awal2 jerla kitorang basuh dengan suci murni macam periuk dalam iklan sabun axion...periuk yang last2 naseblaaaa......tak larat kau nak cuci betul2...dari pagi sampai dekat asar baru siap mengemas...inilah deraan untuk pengatin yer...tapi tetap best...itu semua kan kenangan...kalau tak kawin aku tak merasa cuci periuk besar2 bagai tu....huuuu..petang aku n encik suami balik kejap ke kluang...jumpa jap mak n abah baru ku...tak sempat tidur sana sebab esoknya aku dah nak balik nilai...sedih kan...2 malam je dapat jumpa suami...apala nasib pengantin baru...

hadiah???maaflaa...aku tak sempat nak bukak hadiah macam sesetengah pengantin baru kan besenya malam kenduri kawen tu terus bukak hadiah kawen bersama2...tapi aku takk...tak sempat...hari jumaat lepas baru aku berjaya bukak semua hadiah2 tu...naseb baik xada yang bagi aku makanan cam cekodok ke...pizza ke...kalo x sure dah berulat2...n semua hadiah2 tu sangatttt bestttt...terharu aku...terima kasih banyak2 la pada yang bagi hadiah tu...semuanya best.,..kalau korang kawen nanti janganla pulak korang expect hadiah yang best jugak dari aku yer...huhu....
*sebahagian hadiah kawen....best...;)

apesal la entry aku kali ni nak mengimbas plak kenangan time kawen...huhu...asalnya aku nak cerita pasal kenduri kawen yang aku attend...tersesat di jalan yang lurus plak...maaflah sebab ni entry yang kedua aku cerita pasal kawen...musim kenduri kawen kott...haish aku ni...ermm...sila la marah saya yer sebab dalam tak siap2 kerja sempat pulak nak sibuk2 cerita pasal kawen......ok ni aku nak attach gak pic2 yang berpatutan n berkaitan....layan je lah yer.....

muka encik suami yg paling suci aku penah tengok...huahuahua...

tema hijau bukan pilihan aku tapi ni kaler feveret bapak..;)

 mak andam n crew yg sgt berdedikasi



nilaa hasilnya...semua aku puas hati...

majlis belah laki insya Allah akan berlangsung 19hb 12 2010 di dewan taman sri lambak kluang....walaupun akan bersanding lagi sekali tapi 'keexcitedannya' tak sama macam hari tu...apa2 pun aku harap semuanya berjalan lancar je...apa yang penting dalam hidup aku sekarang adalah untuk membahagiakan encik suami tersayang n jugak diri sendiri...kehidupan dah berubah..semoga aku adalah isteri, menantu, ipar yang tabah...walaupun bukan mudah untuk jadi yang terbaik n mustahil untuk aku puaskan hati semua orang tapi aku akan cuba yang termampu...suamiku...bawalah aku ke syurga idaman....cewah.......*gatal.....n harapan terbesar aku, semoga perkahwinan ini berkekalan bahagia hingga ke syurga...semoga aku mampu hadapi segala ujian...semoga aku isteri solehah dan kau suami yang soleh...semoga...semoga..dan semoga....semoga yang terindah adalah milik kita sayang....amin....

~meroyan lagi~

already at Nilai....huarghhhh....happy...sedih....tak taula nak berperasaan yang mana satu...serabut...serabut...happy sebab dah nak habis belajar...tinggal nak exam jer...sedih sebab banyak lagi task yang tak siap lagi...banyakk...sangat banyak...exam lagi...walaupun cuma 3 paper je...tapi 3 paper tu sangat azab ok...

cuti 3 minggu buat macam aku nih dah habis belajar je rasa...sebenarnya 3 minggu tu bukan untuk bercuti...n aku memang tak bercuti pun...cuma sebab aku balik johor straight 3 minggu so, kerja-kerja aku banyak yang tergendala...tertangguh n akhirnya tak siap...wadehel laaa kan.....

dah 3 minggu kat johor disamping encik suami buat aku rasa sedih sangat nak balik sini...untuk tadi tak ada adegan air mata antara kami...sebab aku nak drive karang tak nampak jalan kalo nangis...lepas berpisah dengan encik suami kat tol yongpeng hampir2 jugakla terturun air mata...tapi tak jadi sebab nak concentrate driving..haha...sangat gembeng kan aku...ahhh...pedulik apa...laki aku kan...rasa berat je hati nak balik semula ke Nilai...walaupun cuma untuk beberapa minggu je lagi...tapi terrrpaksaa....sempena raya korban ni kan...ni la pengorbanan aku kot...lepas nih plan nak balik terus ;epas exam 5hb12...tapi tadi, kawan aku cakap macam tak boleh terus balik je..sebab nak jilid term paper...oh tidakkkk!!!maknanya kena tambah lagi seminggu kat sini...=(...sangat tak best ok...dahla macam2 things to do bulan 12 ni...aduhaiii...berkorban lagilaa.....

*pic terakhir before aku balik sini...pic ni disnap petang raya time ujan renyai2...so, faham2la kenapa wajah beliau begitu.....*



Wednesday, November 17, 2010

~luahan jiwa lara~

hidup aku ni susah...sukar...tak senang..sulit...complicated...
tapi mujurlah aku ada encik suami & kawan2 yang selalu ingatkan aku hidup ini tak susah mana selagi kita bersabar, berusaha & kembali kepadaNya...
dan...untuk encik suamiku...sesusah mana pun...akan jadi senang...seperit & sepahit mana pun akan jadi indah & manis...selagi kau sayang aku...selagi kau suami aku...selagi kau sokong aku...selagi aku sentiasa dalam hati kau...
sekuat mana pun aku...tanpa kau aku lemah...tanpa kau aku hilang arah...

aku tak peduli segala kritikan..aku tak kisah segala perlian...yang penting kau sayang aku.....cukup...

*pe kes ngan aku ni ntah


Tuesday, November 16, 2010

~lagu raya~

Khairil Johari Johar
Sepasang Kurung Biru
Tiada salam atau ucapan
Tiada pesan tanda ingatan
Suasana penuh keriangan
Ku teringat pada seseorang
oh...

Di hari yang berbahgia ini
Hatiku kosong dan sepi sekali
Betapa manis kenangi lalu
Menyambut raya bersama denganku
oh...

( korus )
Tiada bisikan lembut yang ku dengar
Hanya suara azan sayup bergema
Masih kurasakan hangat tanganmu
Di pagi raya bersalam dengan ku

Tetamu datang tetamu pergi
Namun tak tiba orang ku nanti
Hanya sepasang kurung nan biru
Menjadi teman mengubat rindu ku
oh...
 
SUASANA HARI RAYA

Anuar:
Berlalulah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira

Elina:
Bertukar senyuman dan salam
Ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan
Saling memaafi
Suasana Hari Raya
Walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan
Dan mententeramkan jiwa

( korus 1 )
Anuar:
Kuih dan muih
Beranika macam
Makanlah jangan
Hanya dipandang...
Elina:
Ketupat rendang
Sila nikmati kawan
Penat memasak
Malam ke pagi

( korus 2 )
Anuar:
Wajik dan dodol
Jangan lupakan
Peninggalan nenek
Zaman berzaman...
Elina:
Asyik bersembang
Pakcik dan makcik
Hai, duit raya
Lupa nak diberi

Anuar & Elina:
Berlalulah sudah Ramadan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terkira


yeayy..esok raya....lagu raya pertama tu adalah lagu raya feveret aku..tapi jarang2 ada kat radio...sebab dia lagu sedih kot...meruntun jiwa beb lagu tu...n lagu raya kedua tu adalah feveret lagu raya encik suami...kalau raya je mesti dia pasang ringtone lagu nih...tapi banyakla lagu raya yang dia suka...senang kata encik suami memang suka lagu rayala..
so, dikesempatan ni, aku nak mengucapkan selamat hari raya AidilAdha untuk semua umat Islam diseluruh dunia...=)

~untitled~

sedang menolong adik ipar aku a.k.a kak noi buat kek untuk raya haji...tolong ke kau???tolongla sikit2...tolong teman...nak tolong lebih2 takut kek coklat jadi kek merah pulak...maklumlah saya nih bukan expert bab2 macam ni...budak baru belajarkan...encik suamiku dah lama dibuai mimpi2 indah...harapnya indahlah...sebab esok dia harus atau lebih tepat lagi wajib bangun pagi2 sebelum subuh untuk pergi kerja...n aku dah tentulah terlibat sama..tapi lepas tu aku boleh sambung balik mimpi2 ngeri aku sampai pukul berapa2 yang aku suka..sebab encik suami bukan tau pun aku bangun pukul berapa..hoho...alangkah buruknya perangai kau wahai isteri epit...
hari rabu ni insyaAllah kita akan menyambut AidilAdha...n sekarang aku tengah dengar lagu2 raya kat radio..serius aku teringat raya Aidilfitri...yerlaa mana ada lagu raya haji kan.....so raya haji tahun ni aku sambut kat sinilah...kat rumah family encik suami..tapi........lepas sembahyang raya, haruslah kan gerak terus ke rumah aku..kesian mak aku tahun nih aku tak ada nak tolong2 masak2 untuk munjung...haish...sedihlah pulak..mak oh mak....=(.....lepas tu aku akan stay terus kat rumah sampaila hari ahad insyaAllah aku akan balik ke Nilai pulak...jadilah student balik..macam tu lah life aku buat masa ni...kluang-bp-nilai...lepas nih kluang-bp-melaka..dah macam perjalanan bus express orchid pulak kan....balik Nilai untuk exam n hantar segala assignment2...tapi assignment2  aku tak banyak yang dah siap...salah sapa??salah aku lah yang melalai2kan diri untuk buat assignment...aduhaiii.....

Wednesday, November 10, 2010

~betina 4787~

betina 4787....ahaha...itu adalah status kat facebook aku buat masa ni...betina 4787 adalah gelaran yg aku bg kat adala sorang perempuan tu....haha..x baiknyala kan aku kerana m'anugerahkan gelaran tersebut kat beliau...uhhh...tapi seharusnya gelaran itu layak kot...apakah n kenapakah yg sebenarnya eqq??....biarlah aku je yang tau kisah aku, dia n beliau tu....huh!xleh citer panjang2 pasal beliau...sebab boleh buat hati aku panas.....!!!

Monday, November 8, 2010

~sawan apakah??~

seminggu adalah tempoh paling lama aku jumpa encik suamiku stakat ini..ahahha...kesiankan.....tu pun ada gak lubang2..ini pun disebabkan encik suami ku belum mula kerja lagi lepas eksiden hari tu..kalau dah start kerja ntah berapa minit je kot..haihai...sabar jer lah yer isteri epit...seminggu pun bukan bermakna 24 jam berkepit dalam sehari...tolak masa tidur, masa encik suami tengok bola, g sarapan ngan kawan lah, g ngeteh lah....so, adalah tinggal beberapa jam aje...

semalam pergi hantar encik suami berurut kat sri medan ngan abahku..orang urut tu kata encik suami kena sawan..aiyoo...sawan apakah..???antara simptom2 yang orang urut tu kata kurang selera makan, lemah badan,pagi2 asyik nak baring je, rasa sejuk je, badan panas, telinga sejuk....hah...semua tu memang ada kat encik suami..ubat klinik dah habis dah pun...tapi macam tu je...lepas orang tu urut2 then dia bagi air...untuk hari ni ada nampak perubahan la sikit...hopefully dengan izin tuhan encik suamiku pulih macam biasa..yelah aku nak siapkan assignment lagi...kalau tengok encik suami asyik tak sihat je manala boleh datang mood nak buat assignment kan..kan..kan...........mood nak final n nak balik nilai dah zero dah ni....

*ni muka encik suami masa pas eksiden...eh, sempat plak bergambar yer...

sekarang Alhamdulillah luka2 kat muka dah hilang..kalau tak dah macam 'mok' balik gaduh..calar sana sini...huhu...rupa encik suami dah kembali kepada asal...ada sikit2la parut...n skarang aku dalam proses nak hilangkan...guna losyen je..ahaha...almaklumlah...save budget kan nak beli produk2 hilangkan parut ni bukan murah...so, guna jelah apa yang ada...=)
*dah tak de kan kesan2 luka kat muka...berkat belaian tangan aku yg suka mengopek luka2 kering tu laaa...hehe

~hidup terumbang ambing~

hidup terumbang ambing....sangat......hukhuk...sangat sadis bunyinya...cuti yang sebenarnya bukan untuk bercuti ada lagi 2 minggu...lepas tu final exam, then....merdeka!!!

ahhhhh....xda maknanya nak merdeka2....banyak sangat benda yang tak settle lagi ni...

1) tesis
2) 5 report visit encik zali
3) 3 report interview subject datin
4) tempah makeup n baju sanding
5) cari pengapit
6) kompemkan cameraman
7) settlekan pasal praktikal
8) bla..bla..bla..
9) etc..etc..etc..

ada sesapa nak tolong ringankan beban aku tak.......

Monday, November 1, 2010

~demam panas la pulak~



baru balik dari hantar encik suami pergi klinik n hospital...hah...ambik kau...dua-dua aku belasah...klinik aku pergi, hospital pun aku pergi...
malam tadi encik suami demam panas...giler panas badan dia..kalau letak telur pun boleh masak kot...aku ni manalah ada pengalaman jaga2 orang sakit2 nih...nak bagi ubat apa pun aku tak tau...balik2 lap2 badan encik suami dengan towel good morning lembab..pastu letak kat dahi..memang tak ada perubahan pun...nampaknya usaha tak menjadi yer...badan n dahi still panas..aku duduk dekat pun rasa bahang je...naseb baik ada panadol..tu pun mintak kat abah mertua ku...lepas bagi panadol, alhamdulillah encik suami dah boleh tidur n panas pun dah kurang...aku pulak yang tak boleh tidur.......
tapi pagi2 tengok dah panas balik...adoii..makin panas pulak tu...seriau lagi aku...agaknya macam ni la perasaan mak aku dulu bila aku demam masa kecik2 kan...ni baru jaga suami..lum jaga anak lagi...huuu...dugaan...dugaan...
area2 pukul 9 lebih aku paksa encik suamiku g klinik..g klinik terdekat...alhamdulillah tak ramai orang...tapi kan....alahai...lembab giler la...apa ntah doktor tu buat kat dalam..sementara nak panggil patient lain tu agaknya sempat 2, 3 orang patient masuk tau...menyirap je aku...aunty india ngan husband dia yang duduk sebelah aku nih pun asyik jeling2 kitorang je..yerlah encik suami aku dah merengek2 suruh cepat..merengek kat aku bukan aku boleh cepatkan pun...takkan nak redah je bilik doktor kan...kaki aku pun dah kebas je menampung kepala encik suami...sampai uncle tu tanya, demam ke itu laki.....adoii...bukan itu laki aje uncle yg demam, itu bini dia pun sudah mau demam tunggu doktor....
lebih kurang setengah jam lebih dapat pun masuk bilik doktor...doktor chek2 doc kata,

"awak punya demam ar adik, banyak tinggi...apa pasal ini demam boleh tinggi...40.04 woo..awak arr adik nanti saya kasi surat awak kena pergi hospital pergi check sana..suruh doc sana kasi masuk air...awak tak boleh ni demam tinggi2..banyak bahaya...."

aduhaii.....cemas dah aku...denggi ke...??then, pergilah ke hospital pulak..ingatkan kat hospital terus boleh chek sebab dah ada surat emergency dari klinik tadi...tapi banyak pulak proses2 dia..aku ni memanglah sangat jarang g klinik apalagi hospital...urusan-urusan hospital ni memang aku lambat sikit...yang aku ingat tadi kena pergi bilik 13, bilik 11, bilik 2, chek darahlah, apalah...hah..baru dapat jumpa doktor....naseb baik puan doktor ni baik n peramah...selalu tu aku terjumpa doktor yang tak best...lepas chek2,doc kata tak ada apa2..cuma demam biasa..tak ada tanda2 denggi..Alhamdulillah.....syukur...cuma doc pesan kalau dalam masa 2 hari tak ok, kena g lagi..hopefully betullah tak ada apa2..

encik suami cepatlah sembuh yer...saya dah merana ni...bukan merana sebab kena jaga kamu tapi merana sebab tengok kamu tak sihat...sedih hati......huuu...


Sunday, October 31, 2010

~kejutan yang tak best~

jumaat 291010
pagi2 yg x berapa pagi saya dah dikejutkan dengan berita yang sangat2 tak best...

"AINUN, ABG EPIT XCIDENT!!"

oh no................berita daripada adik ipar aku yg boleh wat aku heart attack ...memng sgt terkejut...n aku tak tau nak menerima berita tu macamana...terkulat2 kejap aku...nak nangis tapi macam tersekat...aku memang tak boleh dengar berita2 macam ni..lagi2 yang melibatkan orang2 tersayang...aduhh...seriau aku...yelah...encik suami sakit gigi je pun aku risau macam hapa...ni kan pulak dengar berita2 pelik macam ni...aduhaiii...tuhan saja yang tau macamana rasanya...
aku masa tu memang tak fikir pape dah...nk laki aku ada depan mata je masa tu...naseb baik memang aku nak balik johor pun so barang2 dah pack...cuma aku ingat nak balik petang2 sikit n masa tu macam dah malas nk balik awl2...rasa nak balik sabtu je...tapi aku dah tak ada fikir apa...capai2 pape yang patut n tiba-tiba aku dah ada kat bp tgahari tu...wahahaha...mcamana aku driving ntah usah ditanyalah yer...masa tu adik2 ipar n biras aku ada mesej dah kata encik suamiku ok...n tak payah risau sangat...walaupun agak lega tapi kelegaan tu tak lepas selagi encik suami tak ada depan mata...singgah rumah mak aku jap, makan2 n mandi2 (sempat yer), pas solat aku terus gerak ke rumah encik suamiku...alhamdulillah encik suami cuma luka2...habis dah mukanya corang coreng.luka sana luka sini...adoii...naseb baik aku bukan sin chan...kalau tak mesti dah suruh encik suami pakai topeng muka artis yang nsem sikit..huhu.....heh!mengarut sudaa....!apa-apa pun aku bersyukur sangat semuanya selamat...tapi tetap sedih tengok encik suami yang luka2, sakit2 badan, sakit2 leher....nak peluk2 pun takut2 jer....


sabtu 301010
yang ni memang pagi pagi sepagi yang mungkin aku dah dikejutkan lagi sekali dengan berita yang sangat2 tak best...

"dik nyai dah meninggal 1230"

mesej dari kakak betul2 buat aku tak boleh tidur...lagi sekali terkejut...nenek aku dah meninggal??macam tiba-tiba je..masa tu dah tak hirau encik suami kat sebelah...rasa lambat sangat nak tunggu pagi..yerlah takkan nak drive balik bp tgh2 pagi tu pulak..karang terkejut semua orang kat dalam rumah ni...then, pagi2 tu lepas sembahyang subuh aku terus cakap ngan mak mertua aku yg aku terpaksa balik kampung jap sebab nenek aku meninggal..aku balik sorang2 sebab encik suami tak boleh bangun...sampai2 kampung jenazah tengah dimandikan...sayu sangat rasa hati aku bila tengok muka mak aku masa tengah mandikan jenazah...sedih.....tapi aku redha...arwah nenek yang aku panggil nyai memang dah tua...cucunya pun ada yang dah ada cucu...hah...dah berapa generasi dah..aku pun kategori cucu yang last2...arwah nenek bagi aku sangat baik....tak banyak sangat kenangan aku dengan arwah sebab bila aku membesar arwah dah tua n tak nampak dua2 belah matanya...sedih kan....semoga Allah tempatkan arwah di kalangan orang2 beriman...

dua hari berturut2 aku terima berita tak best n 2 minggu berturut2 aku terima berita kematian.....semuanya adalah peringatan........

n sekarang profession aku wat sementara waktu adalah nurse...nurse peribadi khas untuk encik suamiku...so, aku nak blah dulu lah yer...encik suami dah memanggil2.....daaa.....

Friday, October 29, 2010

~mau balik~


esok saya mau balik kampung............weehaaa.....anda nampak gambar apa di atas tu??haha...itu adalah sebahagian barang2 yg aku nak bawak balik esok...SEBAHAGIAN oke...giler banyak x barang aku??cuba kira ada berapa beg...siap ada bakul baju kotor lagi...haishh....macam dah tak nak balik sini aje ye....

esok adalah hari terakhir untuk sem ni..aku akan cuti 3 minggu include study week then final exam...pastu......cuti lagi n aku akan pergi praktikal start Januari depan...pejam celik pejam celik, memang esok adalah hari terakhir untuk tempoh aku belajar kat USIM nih...wahh....dah nak habis belajar rupanya aku....tak percaya.......masih teringat2 first time aku datang USIM nih...macam baru semalam!tapi rupanya dah hampir 4 tahun yang lepas....oooo...sangat lama rupanya aku kenal kawan2 kat sini.....n dah tentulah sangat banyak kenangan2 yang aku kumpul kat sini...nak cerita satu2 sampai raya haji tahun depan pun tak habiis cerita lagi....sebenarnya happy sebab dah nak habis belajar...tu la yang ditunggu2 selama ni...tapi sebenarnya perasaan sedih tu lagi banyak...sedih nak berpisah dengan kawan2...sedih nak tinggalkan kejahatan2 yg slalu dibuat kat sini...ooppsss!!...xdela kejahatan apa pun...hehe....dlm masa yang sama pun takut n rasa macam tak bersedia lagi untuk melangkah ke alam lain....err...alam misterikah??bukan2...maksud aku alam praktikal...alam pekerjaan..alam perkahwinan.....eh,yang tu bukan dah ke?

 *ni adalah org yg sedang kerunsingan...huahuahua...

banyak yang diharapkan n diimpikan dalam hidup aku ni...tolak tepi soal keluarga n rumahtangga...cerita pasal kerjaya..ahhh..memang aku blur...rasa macam nak g jumpa kaunselor je...apa?ingat pelajar kaunseling nih tak boleh jumpa kaunselor ke??kaunselor pun manusia biasa..apa lagi cuma pelajar macam aku ni...sangat banyak kekurangan nye...lagi2 ilmu aku...ilmu lain yang tak berkenaan tu banyakla...heh!....kadang2 rasa tak yakin dengan diri sendiri...kenapa yer...low confident level kott...maybe...tapi terasa macam rendah diri sangat...walaupun aku ni memang tak tinggi...waaaa....kenapalah makin lama makin macam2 yang aku rasa?bukan bab ni aje...bab2 lain pun aku rasa sangat kekurangan...sangat rendah diri...sangat jauh berbeza dengan orang lain....=(

banyak perkara yang jadi figure dalam hidup aku nih...biasalah...insan yang lemah kan..banyak masalah....huhu....kadang2 tak tau nak mengadu pada sapa..selain pada Tuhan....encik suami??bukan tak nak cerita segala masalah tapi tak suka nak membebankan fikiran dia...yerlah..jumpa pun jarang...takkan time jumpa tengah bermesra-mesraan tu nak cerita masalah pulak...tak bestlah kan...kawan2?adalah jugak sorang dua yang sudi jadi pendengar setia...tapi tak nak lah story semua...samalah..takut mebebankan...so...sumanya aku simpan n telan saja sorang2...owhh...macam sadis sangt je kan...xdelaaa...tapi tak pe...aku percaya semua masalah boleh selesai...n semua manusia normal memang akan ada masalah...sebsar mana pun masalah aku,aku masih ada Tuhan yang Maha Pengasih....

apala cerita pasal balik kampung melalut2 sampai masalah lah..figure lah...dah2...jangan melalut2..assignment kamu banyak lagi tak siap wahai puan ainun.....haishhhh....so, esok aku akan drive sorang2 nilai-batu pahat...doakan perjalanan aku safe yer...n aku akan bawak balik encik vege untuk temankan aku balik...encik suami...nantikan kepulangan isterimu ini ya...................<3

encik vege n anaknye...;p

Tuesday, October 26, 2010

~cuti-cuti cinta~


see...dah kata banyak benda yang nak di type utk sepjg minggu lepas...so, hari ni aku pulun lah sehari sampai 2, 3 entry...heh!
entry yang ke dua untuk hari ni adalah tentang filem 'cuti-cuti cinta'...alaa yang farid kamil n nora danish tu pelakonnya...weekend yang lepas nih aku sempat mencuri masa utuk balik kampung kejap..tumpang cik wana..so, dalam masa tak sampai 24 jam pun jumpa encik suami tu, sempatlah kitorang g tengok wayang kat bp mall tu..konon2 g dating lah...sebenarnya aku xda lah nak tengok sangat cerita nih pon..sebab tengok pengarah and trailer nye je pun dah tak berjaya membuatkan aku teruja nak tengok cerita nih...hehe.tapi layan je lah encik suami yang nak menyumbangkan duit kat industri filem tempatan...nih first time g tengok wayang ngan encik suami lepas kahwin..n malam2 pun first time..best...hehe....

okeh, before tu meh korang baca dulu synopsis citer nih yer...

Filem Cuti-Cuti Cinta arahan Ahmad Idham bakal menemui penonton di seluruh pawagam pada 20 Oktober ini dengan menampilkan Farid Kamil dan Nora Danish sebagai pelakon utama. Selain itu, pelakon lain yang turut membintangi filem Cuti-Cuti Cinta ini adalah ahli kumpulan The Fabulous Cats (Cat Farish, Adeep, Wangi & Zizie AF7), Zed Zaidi dan juga Zaibo.


Filem Cuti-Cuti Cinta ini adalah sebuah filem yang berkonsepkan komedi cinta dimana ianya sarat dengan adegan komedi serta lawak sinikal yang boleh membuatkan anda terhibur. Berikut sinopsis Cuti-Cuti Cinta:

Filem ini berkisarkan Eava Ealiana (lakonan Nora Danish) yang merupakan seorang pengarah di sebuah syarikat kepunyaan bapanya, Tan Sri Zaini (lakonan Zaibo). Sebagai anak tunggal kesayangan, Eava dilimpahi dengan penuh kasih sayang dan kemewahan.

Apabila dewasa, Eava yang berkelulusan luar negeri bekerja di syarikat ayahnya. Eava merupakan seorang yang terlalu cerewet tentang segala-galanya, sombong dan suka membangga diri. Dia juga sering membebel jika tidak puas hati dan sangat tegas.

Pekerja-pekerjanya (lakonan ahli The Fabulous Cats) lebih takutkan Eava berbanding ayahnya. Tan Sri Zaini mempunyai seorang kawan rapat, Datuk Hamzah yang mempunyai seorang anak lelaki, Remy (Zed Zaidi).
Remy seorang playboy yang cuma tahu menghabiskan harta ayahnya sahaja. Remy dan Eava disatukan atas tujuan perniagaan dan niat Datuk Hamzah adalah untuk membolot harta Tan Sri Zaini.



nak tau ending nye cemana korang tengokla sendiri yer...hehe...ok..citer ni secara overall nya bagi aku tak best mana pun...cuma pelakon2 nya agak hebat..sepanjang tengok cerita ni aku tak tau nak ketawa part mana..sebab tak kelakar sangat pun..tapi aku suka tengok ahli fabulous cat yg lelaki tu berlakon..lagi kelakar kott..jalan ceritanya biasa2 aje..terlalu common..lakonan memang la mantap..yerla semua kan dah memang pelakon2 yang best..cuma jalan cerita je kurengg..n scene kelakar pun tak berapa menjadi sangat kott...apa-apa pun nora danish memang comell...janda yang comel..boleh tak??hoho...so, itu pendapat aku tentang cerita ni..lagipun aku bukan peminat cerita2 macam ni..tu pasal lah review aku pun negatif jer...heeee....so, no offense ok.....korang tengoklah sendiri n korang taulah cerita ni best ke tak.....tak pun tunggu je raya taun depan....kompem ada kat tv3....=)

*filem magika ada lagi x??kecik ati x sempat tengok....=(
 

~sediakah aku untuk mati...???~

selamatlah petang semua...macam dah lama je saya x m'update ini blog...hampir seminggu...xdela lama sangat kott...bukan xda benda nak di type tapi kekurangan masa...bz sangatla konon...heh!

so...slama seminggu yang lepas adala beberapa benda yg jadi kat saya...antaranya khamis lepas, salah seorang kawan saya masa sekolah menengah telah dijemput Illahi..masa mula2 tau berita tu saya sangat speechless...memang terkejut..walaupun saya bukanlah kawan yang rapat dengan arwah n mungkin tak banyak kenangan saya dengan arwah tapi kehilangannya tetap terasa..arwah adalah bakal doktor n tgh praktikal kat indon..berita kemeninggalannya ada tersebar kat buletin utama n paper2 metro, kosmo, BH...

tak tau apa sebab sebenar punca kematian arwah..cuma yang saya tau kegagalan sistem pernafasan.lebih kurang macam tu lah...beberapa jam before arwah meninggal, beliau still on9 facebook..n kemeninggalannya memang mengejutkan semua orang...saya dapat datang ke upacara pengebumiannya kat kl pada hari jumaat tu ngan cik wana..masa kami sampai (aku n kwn2), jenazah masih on da way dr KLIA..lebih kurang tengahari barulah jenazah sampai..sepanjang upacara pengebumiannya sampailah jenazah dikebumikan, saya n kawan2 setia ada kat situ..perasaan of courselah sangat sebak...saya teringat last jumpa arwah masa bulan Ramadhan hari tu..itu adalah kali pertama saya jumpa dia lepas habis sekolah..n tak sangka itu adalah untuk yang terakhir kalinya..

honestly sepanjang saya ada kat situ, saya rasa sangat insaf...saya  teringat, macamanalah keadaan saya bila meninggal nanti..saya seolah-olah ternmpak diri saya sendiri dalam keranda tu..n masa jenazah dimasukkan dalam liang lahat..betul...perasaan masa tu sangat susah nak diinterprete..saya harap rasa keinsafan tu sentiasa ada dalam diri saya...sungguh...kematian arwah adalah peringatan besar buat saya...janji Allah, tak lambat sesaat n tak cepat sesaat..semoga saya sentiasa mengigati mati supaya waktu Allah menjemput saya nanti, saya dalam keadaan bersedia...amin...saya ucapkan takziah pada keluarga arwah khususnya n pada semua yang mengenali arwah..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 beriman....

 mati tu pasti.....sedialah...syurga atau neraka....

al-Fatihah kepada Allahyarhamah Inani Zalikha Zainal Abidin...