tiada sebarang spesifikasi dalam penulisan blog ini..menulis apa sahaja yang dirasakan tidak mengganggu mana-mana pihak..sila tinggalkan blog ini segera jika anda rasa blog ini tidak sesuai untuk anda lawati..dan terima kasih pada yang sudi menziarah blog ini...terima kasih

Wednesday, January 23, 2013

penat

memulakan tahun baru dengan penat
ye...
kerja itu penat
tak kisahlah kerja apa
semuanya penat
semuanya ada cabaran
jadi bertambah penat
bila tengah kerja teringat maya
:'(
sangat susah hidup tanpa maya
walaupun setengah hari cuma
rindu setengah mati
tak best
bila tak dapat tatap wajah montel maya
sedih...
sabtu dan ahad jadi sangat nikmat
n jadi sangat sekejap
now dah hampir sebulan
hampir terbiasa
maya pun dah biasa
dah boleh babai mami pergi kerja
maya budak baik
sangat faham
mami pergi kerja
bukan untuk sapa2
tapi untuk maya...
babah pun faham
kadang2 mami tak sempat masak
maaf...
mami masih belajar
jadi ibu
jadi isteri
jadi surirumah
dan
jadi pendidik
terima kasih babah
selalu tolong mami
selalu sedarkan mami
yg itu tanggungjawab
bila mami mengeluh
penat melayan anak2 orang
yg kadang2 adabnya kurang
babah kata
ikhlaskan hati
nasib baik ada maya
benar2 penyejuk hati mami
terima kasih maya

semoga mami tk penat lagi

Tuesday, December 18, 2012

Maya lagi...:))

Sejak ada Maya pandangan aku tentang hidup betul2 berubah..
Sekarang apa saje yg aku buat mesti fikir pasal Maya..
Kalau aku lambat solat, aku akan fikir 'nanti maya akan ikut'..
Kalau aku sedih, aku akan fikir nanti Maya tak happy tengok muka mummy dia sedih..
Bangun tidur sampai nak tidur balik cuma Maya, Maya, Maya...dan encik suami..
Bila Maya tidur lama sikit pun dan boleh buat aku rindu Maya...
Waktu paling best bila sama2 main dengan Maya n babah..
Terasa sempurna bila Maya n babah sentiasa ada...
Bila dengan Maya aku lupa tentang kesusahan..
Lupa tentang kesakitan...
Lupa tentang kesedihan...
8 bulan dah berlalu tapi aku seakan rindu kenangan melahirkan Maya...
Aku rindu waktu pertama kali menatap wajah Maya..
Sekarang Maya dah pandai banyak perkara...
Dah semakin bijak...
Sejak ada Maya terasa diri glemer....:p
Kemana2 mesti ada orang tegur Maya..comelnyee..tembamnye..kiutnyee..cubit pipi Maya..cuit hidung Maya...
Kadang2 gomol2 Maya dlm stroller lepas tu blah...
At least tanyalah brape bulan ke ape ke...ataupun senyum..cukup..
Heyy...aku mummy dia tau...
Tapi takpe..aku tak kisah...jangan bawa lari sudah...
Meraung aku..
Walaupun aku selalu dengan Maya tapi dia manja dengan babah..
Kecuali dia ngantuk atau lapar..dia akan cari aku..pandai kan dia..
Tak susah nak jaga Maya...
Maya anak yang baik..
Tak pernah meragam tak tentu pasal..
Cuma aku selalu mohon pada Tuhan bantulah aku dalam mendidik Maya..
Aku akan usaha sebaik mungkin untuk beri yang terbaik..
Segala yang terbaik...
Mudah-mudahan Allah perkenankan..

***

Dan...
Aku sedang belajar memaafkan..
Aku sedang belajar tidak membenci lagi..
Aku sedang belajar untuk melupakan..


Thursday, November 8, 2012

:p

"aku ingin hubungan kita berakhir bahagia...terpisah bukan kerana org ke 3, atau terpisah kerana kita berbeza.tetapi kerana waktu, dimana aku tak lagi bisa bernafas dan berdiri untukmu...sayang dan cinta kamu selalu...hingga hujung hela...."

:)